o diil de hava düzelsin hakkaten artık yaaa :( tatil gününü motora binmeden geçirdim. gerildim :)
Yazdırılabilir Görünüm
o diil de hava düzelsin hakkaten artık yaaa :( tatil gününü motora binmeden geçirdim. gerildim :)
arkadaşlar günlerdir siteye girememekten dolayı cok üzgündürm, bi deneyeyim bakalım dedim ve baktım ki.... oleyyyyy :cheesy:
herkese tekrar merhaba :)
bu sene motorcuların senesi yaa kimse havalardan ağlaşmasın, son 50 yılın en sıcak kışını geçiriyos..ben nerdeyse full çekecem valla motora binmediim gün yok ..Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
Benim de... Ama cuma günü sefamız bitebilir... Kar geliyormuş... Umarım uzun sürmez...
Benim akü de 1 ay yatınca iş göremez hale geldi. Vurdurarak çalıştırdım 15 dakka tur attım ama ı-ıh. Akü şarj olmadı. Şimdi motor komple istirahatte ama ben rahat değilim. Aküyü şarj mı edeyim, değiştireyim mi karar veremedim.
Aku sorunu bende de var 1 aydır calıstırmıyorum kesin bitmistir,aktarma kablom var arabadan aktarabiliyorum ama en az 1 saat turlamak lazım ki sarj etsin,bence iyi bir aku alıp kurtulmak lazım bu dertten fazla pahalı birsey de degil bildigim kadarıyla
deneyimli raptorcu arkadaşlara soruyorum benzinin bittiğini nasıl anlıyorsunuz? ben bugün kırmızı ışıktı durdum orta şeritte kalkış yalan oldu sonra :) ite kaka en sağa aldım alet çalışmaz bi türlü. yedek depoya alınca kendine geldi de yoluma devam ettim. ama benzinin biteceğine dair herhangi bir emare hissetmedim açıkçası. motoru aldığım yer sarsıntı filan olur farkedersin demişti ama olmadı :)
aslında sarsıntı değilde hafif bi öksürme yapması lazımdı...giderken başıma gelince durmadan hemen musluğu yukarı çeviriyorum yola devam ediyorum.. birazda akılda tutacan km yi dostum ...fazla şansa bırakma işi, zaten bitirince pisliğinide çekiyo deponun o zamanda karbüratörün tahliye hortumlarında benzin kaçırabiliyo...2 sefer başıma geldi benim su gibi benzin akıtıyodu sıcak egsozların üzerine .. çok tehlikeli bi durum ..benim tavsiyem benzini bitirmemekten yana..
heralde bi depo ile 300 km filan gidebiliyoruz anladığım kadarıyla. o civarda fulledik mi iş bitmiş demektir
karbüratörün altında yere doğru iki adet ince hortum iniyo elince çekince gelir ... ara sıra onları kontrol etmeyi ihmal etmeyin... motorun solundan ikisininde tahliye vidaları vardır ..gevşetip pis benzini akıtabilirsiniz hatta bi pet bardağa yaparsanız bu işi ne kadar pislik aktığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz...
valla ben yolda durana kadar gidiyorum stop etmeye yakın tıtrıyor sankı gaz verıyon yetmıyormus gibi oluyor bende oyle olunca yedek depoya alıyorum önüme gelen ilk benzinciye giriyorum bu kadar basit :cheesy:
aynen bende oyleAlıntı:
aidikurt Nickli Üyeden Alıntı
bende öle yapıyorum ama uzun zamandır km takibi yapıyorum
250 km oldu mu yedeğe geçip benzin almaya gidiyorum benim ayarlar bozuk sanırım
4000 bakımda altan motorda sağlam bi bakım yaptırcam inş. hesabı kallavi geçirmezler ilk defa gidicemde :mrgreen:
raptorumun ilk bakımı bugün itibariyle yapıldı. bana şimdi istediğin kadar basabilirsin dediler :) hız meraklısı diilim de motoru açmak için biraz zorlamak gerekiyor anladığım kadarıyla. tecrübeli arkadaşlara şöyle bir sorum olacak. vites geçişlerini hangi hızlarda yapıyorsunuz??
tersadam allah ne verdiyse bas korkma ...sana motor söölicektir zaten vites deiştir diye.. :D
http://www.interteks.com/images/FairImage/moto2007.jpg
Motosiklet 2007
8-11 Mart / 2007
14. İstanbul, Uluslararası Motosiklet Fuarı
14 yıllık tarih... 14 yıllık gelenek...14 yıldır motosiklet tutkunlarının en büyük buluşması... 2006 yılında 128 yerli ve yabancı kuruluş, 40.113 nitelikli ziyaretçi... ABD, Avrupa, Uzakdoğu ve Japonya’nın önde gelen şirketlerinin en yeni modelleri... Her türlü modern alt yapı ve klimatizasyona sahip dünya standartlarındaki en yeni fuar merkezinde... Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center... İstanbul’un merkezinde toplam 8.000 metrekare kapalı alanda, tüm oteller ve restaurantlar ile iş merkezlerine yürüme mesafesinde... Hedef kitleyi kapsamına alan ziyaretçi profili ile 01-04 Mart 2007 tarihleri arasında profesyonellere ve tüm meraklılara açık sektörün 'gerçek anlamda uluslararası' nitelikte tek ihtisas fuarı... Heyecan ve coşku dolu bu sektörün en renkli dört günü...
Motosikletler...
Yarış motosikletleri...
Klasik motosikletler...
Gezi motosikletleri...
Cross motosikletleri...
Scooter’lar...
Mopedler...
ATV’ler...
Her tür motosiklet parça ve aksesuarları...
Motosiklet jantları ve lastikleri...
Kasklar ve siperlikler...
Sürücü giysileri, montlar, tulumlar, eldivenler, botlar ve çizmeler...
Modifiye ve performans kitleri...
Özel yağlar ve katkı maddeleri...
Tüm yan ürün ve hizmetler...
BEYLER REGALCİLER OLARAK BURAYADA TOPLU GİDELİM.
bende gelecem kavasaki VN800 almayı düşünüyorum... ama regalimi asla satmam... o benim oyuncağım...pire gibi kullanıyorum iğne deliğinden bile geçiyo...hatta biz buradan 6 kişilik grupla gelecess orada buluşuruz umarım...
bence arkadaşlar pazar günü gidelim
hava güzel olursa dolmabahçede buluşur ordan toplu sürüşle gideriz yollar regallerimizi görsün süper bi görüntü olur kanımca :mrgreen:
evt dolmabahçe diyenler el kaldırsın :mrgreen:
Beyler ben Spyder'ım gelene kadar kulandığım Asya'mla gelebilir miyim? Kendisi büyünce chopper olacak...
Karizmayı çizmem herhalde... Renk siyah, püsküller yernde :-) :roll:
Dolmabahçe yer olarak güzel merkezi bir nokta gun olarak ise cogunluga göre karar veririz.Alıntı:
alper_tim Nickli Üyeden Alıntı
fuar tarihi için daha önce 27 mart tarihleri falan diye gormustum sitelerde, 8 mart olmasına cok sevindim, daha erken olması demek raptoruma daha erken kavusmak demek.. yaşasın RR kardeşliği :) herkese sevgiler
Hava soğuk filan dinlemedim bugün. Çalıştırıp motoru, kısa da olsa bir tur yaptım. Molalarla beraber 3 saat sürdü. Ama dondum. :shock: Thermoform diye bir içlik var. Kullanan, tavsiye eden var mıdır arkadaşlar?
Arkadaslar herkese selam , daha önce başka bir sayfadan takip edip 239 sayfa okudujtan sonra :) karar verdim ben de bir regal raptor almaliyim inşallah yaza doğru alicam siz de araniza kabul ederseniz en kisa zamanda gezilerde bulusmalarda 1 yeni üye daha katilmis olur bu büyük gruba :) herkese saygılar
Şimdiden aramıza hoş geldin geziler bölümünde 2 tane fuar var bizde toplu alım için buluşucaz aramıza katılıcak yeni regalci arkadaşlar için senide bekleriz geizler kısmından takip et o gün fuarda bulusucaz toplu olarak regalciler.Alıntı:
HammX Nickli Üyeden Alıntı
hayırlısı olsun kardeşş.. inşallah senden bi regal sahibi olursun...
saolun arkadaslar ... inşallah ama gelin görünki bizim valide fazlasıyla önyargılı onu ikna etmenin bi yolunu bulmam lazım aksi takdirde haberleri olmadan filan alıcam :lol:
valla ben valdeyi soyle kandırdım sordum alayımmı dıye halıyle alma manyakmısın dediler napıcan motoru tehlıkeli falan dediler bende gittim aldım koydum kapının onune 2 gun basımın etını yediler sonra sustular.En etkili yol bu :mrgreen: al koy kapının onune
Aynen...
Ben aldım 1 hafta sonra söyledim... oooo dedim bir haftadır biniyorum... iki cırlama sonra tıssss...
O gün bugündür kıçım ayrılmadı evelallah...
Siz bu şartlarda motor almışken yazın izin alma şansınız varmı gezi için ... :D
hahah... Kim söyler ki?
Evliyiz mevliyiz ama hala onlara göre ana kuzusuyuz :-)
Allah başımızdan eksik etmesin analarımızı...ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememişler...
Okan kardeşim orası doğru Allah başımızdan eksik etmesin ama herhalde oglunun motor almasını onaylıyacak anne zor bulunur :)Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
Burasıda dogru demi:?
Benimkine alıcass valla liseyi bitirince ...annesi oğlundan hasta aidi ...bizde ailece hastalık var .... yengenide ööyle tavlamıştım zatti..hey gidi motoguzzi heyy..caddeleri sallardı bi zamanlar...
Regalim için söylediğim tüm sözleri geri alıyorum...Meğer akü imiş tüm sorunu...Şimdi bu soğukta bile hergün biniyorum...Sabahları yarım marşta çalışıyor kerata....Çok kötü morarttı beni anlayacağınız...Yalnız hala kafama takılan bir iki husus var...Çok yakıyor gibi geliyor bana...üstelik senkron ayarı da yaptırmıştım...Acaba subap ayarı mı ister kendisi? Bir de gazdan elimi çektiğimde motor hemen kapatıyor kendini....kapatıyor derken stop etmiyor da çok çabuk devirden düşüyor....ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım...bunun sebebini bulamadım...herkese kazasız keyifli sürüşler...bu arada bizim regalin aksesuar sitesi neydi yaa...
Kardeşim ben seni uyarmıştım hakkına yeme motorunun darılır sana diye :)Bak ilgilnince nasılda kendine geliyor arkadaşlar motorlarınıza sevgi sevkat gösterin yoksa :cry:
alper yazdıklarım için ne diyorsun? yok mu fikri olan arkadaşlar?
bence motorunda bişi yok dostum..kompresörün iyi olduğunu gösteriyo anlattıkların...benim motorda öyle yapıyo çünkü ..hatta reasing kullandınmı bilmiyorum ama onlarda gazı birden kapatınca nerdeyse arka teker kızaklıyacakmış gibi oluyor...çalışması düzgünse kurcalatma derim ben..Alıntı:
GÖZTEPELİ RAPTOR Nickli Üyeden Alıntı
yazmayı unuttum bide başka bi sistem var... mesela kavasaki VN800 kullanıyorum ondada gazı kesince tüm sistem kesiliyo eksozlar patlama bile yapmıyo.. eski lada arabalarındada aynı sistem var hiç benzin çekmiyo.. regallerde o teknoloji yok ama kompresörleri çok kuvvetli kendi çaplarına göre ...
Kardeşim gaz kesmeyi kotu bisey değil :cheesy: hatta tam tersi motorunun saglıklı oldugunu gosterır normali o zaten benimki gec bırakıyordu sırf altan motora hemen bıraksın dıye goturdum yaptırdım sende tam tersını yaptırmaya goturucen anlasılan :) goturmene gerek yok normal senın motorAlıntı:
GÖZTEPELİ RAPTOR Nickli Üyeden Alıntı
11 Mart Pazar Fuar Buluşması (Motosiklet 2007) Dolmabahçe Sahilde Buluşuyoruz. Regalciler olarak Fuara Hep Birlikte Gideceğiz.Gelicek Regalci dostlarımızın geziler bölümünden adını katılım listesini yazdırmasını rica ederim.
http://regalraptor.net/forum/viewtopic.php?t=72