Mondial'in şu modelindeki makine de daddyw değil mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1697086/detay/
Yazdırılabilir Görünüm
Mondial'in şu modelindeki makine de daddyw değil mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1697086/detay/
evet motoru regal dogru tespit
yani buda demek oluyorki asya -mondial -regal raptor aynı motoru kullanıyor niyemi çünki çinde kendi motorunu üreten tek firma regal raptor digerleri toplama motor kullanıyor o yüzden regel raptor değer makinalardan daha kaliteli ve fiatı yüksek ama bu demek değilki 250 cc bir makina 7750 tl eder bu rakamı etmez diger bir konuda asyanın bizim makinalarla aynı olan modellerinin parça fiatlarını bir arştırın emin olun dudagınız uçuklayacak 8)
Motosiklet pahalı bir zevktir. Kaliteli bir Çin malı makine size bu zevki daha ucuza yaşama şansı verir. Yeter ki zırt pırt yolda bırakmasın. ''Altımdaki makine, evet, Çin'' der Regal kullanıcısı, ''ama gösterişli değil mi? Ara sıra sorun çıkarıyor ama bak üç kuruşluk makineyle dünyanın yolunu yaptım'' der. ''Servisi Japon kadar kaliteli değil, ara sıra ustayla papaz oluyoruz ama'' der ''kaç para verdim ki zaten, bak şusunu busunu kaça değiştim, parçası ucuz: ayol Japon mu bu'' diye düşünür. Tatmin olur. Kafasında kurduğu 'tatmin olma,yargılama,sorgulamalar ' sonunda dönüp dolaşıp iş rakamlara gelir.
Bu noktada siz 'fiyatlarda yukarı doğru oynama' yaparsanız, işte o zaman Regalci kafasında döner dolaşır duvara vurur. Çinli manitasından soğur, gözünü Japona diker. Japon ise zengin kızıdır, üç kuruşa tamah etmez.Kanına girmiştir motor tutkusu, vazgeçemez de.. İşte o zaman Regalci isyan eder. Buraya kadar yazılanları okuduğumda isyanın yarı edebi yarı argo tanımı bu.
Hepimiz altımızdaki makineden memnunuz aslında,ben daha önce de söyledim, kolay kolay satmam, ama 'ne kadar motosiklet satılırsa, o kadar servis hizmeti imkanı doğar' şeklinde sonuna kadar haklı bir ticari mantığın sonunda ''birazcık servise, parçaya yükleneyim de az daha kazanayım'' şeklinde haksız bir mantık doğarsa, işte o zaman soğurum motorumdan..
valla 100 de 100 katılıyorum çok güzel dile getirmişsin gerçekten bencede hepimizin hislerinin tam karşılığı budur :cheesy::cheesy::cheesy:
:p merak etme benim babam regal raptorun sahibi değil bende sizlerdenim8)
bende nişantışı çocuğuyum bende üniversite okudum benide alın aranıza ooohh garry whats gonna know (burhan ALTİNTOP)
ancak arkadaşım sana hiç bi satıcı kafana zorla silah dayayıp alcaksın bunu dedimi. yada ne zamana bi satıcıya malını kötülesen "abi beğenmediysen bi daha almassın" der işin içinden çıkar. demek istediğim buydu
demek istedigimde bu nokta zaten celil abi.uğraşmakla bişey olmaz.adamların söyleyeceği bu olur.muhattap olunmaz biter.(eski regalciler) ancak bu forum gibi yerler oldukça insanlar araştırdıkca vb. yada bu uçuk fiyatları gördüklerinde ister istemez başka markalara yönelme ihtiyacı olunacaktır (yeni regalci adayları) baştan almazlar..... sonunda gelinen nokta satışlar düşer azalır durma noktasına gelir ve kepenk kapanır.
bir yer dışında yazdıklarında aynı fikirdeyiz anlaşamadımız yer satıcı ne kadar kayıtsız görünsede aslında olanları kaydeder.
Birlikten kuvvet dogar ve bazı şeyler düzeltilebilir düzeltilmemiş görünsede daha sonraki hamlalerini frenler buda bize faydadır bizler makinalarımızı seviyoruz yok olmaması için çaba veriyoruz 8)
sezon açılmaya yüz tuttuğunda arz-talep dengesi motorların fiyatını belirleyecektir. Geçen seneki fiyatlardan çok uzağa gitmez diye tahmin ediyorum..
Şöyle de bir olay var tabiki, geçtiğimiz yaz satışlar çoktu ve yaz ortasında fiyatlara ortalama 300TL lik bir zam gelmişti. Talep fazlalığından dolayı piyasada motor yoktu hatta. Bu nedenle yaz sonundaki fiyatlara biraz daha ekleyerek satarlar diye tahmin ediyorum. Yoksa pat diye 1000TL zam yapamazlar.
Ör; 250e-9b 5150TL idi geçen yaz sonunda. Önümüzdeki sezon da 5500'ü geçmeyecektir bence.
(rakam makam yazınca destekli atıyomuşum hisii veriyor.. :) )
ayrıca benim bildigim şu an %8 ÖTv li hali bu. eger %22ue geri çıkarsa
7300*0,92=6716*1,22=8193 TL :?:lol::evil:
**ÖTV değerleri konusunda yanılıyo olabilirm şu anki değerleri bilmiorum ancak ben motoru mayısta almadan araştırdıgımda gecen şubatta 250cc altı motorların ÖTV leri %22 den %8 e indirilmişti fuar öncesi patlama olsun diye.şu an içinde hala 8 de biliyorum
Abi 7300TL demek, "Türkiye'de benim rakibim diğer çinliler değil, Hyo ve ST Kanuni'dir" demektir. Tamam bizim motorların kalitesi ve dizaynı kesinlikle diğer çinlilerin üzerinde. Fiyat/performans oranı iyi yani. Ama ST kanuni ile karşılaştıracaksam(fiyat oralara gelmiş gibi duruyor), hala V motorlu bir GV250 kadar iyi değil fiyat/performans oranı(yeni fiyatlar doğruysa).
RR'ların kalitesini en iyi bilen sen bu parayı vermezken, bu motorları direkt "çin malı bu" deyip burun kıvıran insanlar hiç vermez bence.
Bizimkisi de züğürtün çenesini yormak ama şahsi fikirim budur yani. Bu motor bu yaz 7300 olsaydı, ben şu anda 2006 CBF250 sürüyor olacaktım.
[quote=slamdunk_tr;97933]Abi 7300TL demek, "Türkiye'de benim rakibim diğer çinliler değil, Hyo ve ST Kanuni'dir" demektir. Tamam bizim motorların kalitesi ve dizaynı kesinlikle diğer çinlilerin üzerinde. Fiyat/performans oranı iyi yani. Ama ST kanuni ile karşılaştıracaksam(fiyat oralara gelmiş gibi duruyor), hala V motorlu bir GV250 kadar iyi değil fiyat/performans oranı(yeni fiyatlar doğruysa).
Daytona 350 dahi Gv250 nin performansını yakalayamıyor hele Gv250 nin tekerlek boyutu Daytona kadar olsa nal toplatır.Gv250 nın ekonomik yakıt harcaması da cabası Emre Ltd.aşağıdaki hali hazırda güncel olan fiyat tablosuyla nasıl başa çıkacak merak ediyorum.:shock:
SportbikeGT250 8.975 TL GT250 R 9.856 TL GT650 16.274 TL GT650 R 18.495 TL GT650 R W/D 16.606 TL
CruiserGV250 8.367 TL GV650 20.232 TL GV650 TTC 17.430 TL
Hyosung 'performans açısından' kalitesi malum. Hele st7 diye Türkiye'ye gelmeyen bir modeli var ki, resmini görünce insanın kanı kaynıyor. GV 250 bir ara benim de listemdeydi. Fakat bunların satış rakamları (miktar olarak) ne acaba.. Geçen yıl bir sıfır km GV250 ilanda aylarca durdu mesela. Veya GV650'nin ilanında adam tertemiz, cayır cayır yanan makinenin altına eklemiş: ''Kötü motor yoktur, kötü usta vardır'' diye. :) Parça sorunu, krank kırma, vs.. halen devam ediyor mu ? 250 sınıfında fiyatlar makul, Regal'in son fiyat artışlarından sonra çok makul, fakat cc yükseldikçe bunda da rasyonel mantık 'Japon alırım' a dönüyor.
Krank kırma vs gibi problemleri motorsiklete devir kesici koyarak aşmışlar 2008 modellerden öncekilerde devir kesici yok motorsiklet devri sonda kullanıldığında ki bu makinaya nedense hep racing muamelesi yapılmıştır yağlama yetersiz kalıyor ve krank zarar görüyordu.Şu anda böyle bir problem yok
güzel motor ilk ankarada mogan gölünde görmüştüm.ilgimi çekmişti keşke sıfırları piyasada olsa. inanın resimde göründüğünden daha hoş
http://imageshack.us/photo/my-images...039oo.jpg/sr=1
http://imageshack.us/photo/my-images...039oo.jpg/sr=1
Baba bu nedir ya
Kac ay bekledik para biriktirdik, anlasilan o ki kursak hevesle dolacak
Arkadaşlar bugün merak ettim emre motor kendi fiyatlarını değiştirdimi diye büyük bir süprizle karşılaştım.
Eskinden motorlandın sitesinde stokta yok yazısı yazıyordu dd 250 e9b bugün baktım stokta var ve fiyatı 5950 tl 8)
http://www.motorland.com.tr/product.php?id_product=96
Emre motor fiyatlar yüzünden çok tepki gördü diye fiyatları eski fiyatınamı çekti.. ?
arkadaşlar bugun sahibinden.com da bakınırken gördüm paylaşayım dedim. izmirdeki bayi şimdiden yeni fiyatlarla satmaya başlamış bile.işin ilginci tutan modellerin fiyatlarını itekledikleri belli. 150lik 4600 den 4400e düşmüş. diğer modeller roketlenmiş:p kimse dolar kuru arttı fabrika çıkış fiyatları arttı vs.demesin açıkara tutan modellerde itekleme söz konusu :p he gerçi bu seferde parça kalitesi arttı 150 lilik hariç ( o tekne kazıntısı istenmeyen çocuk150)diyebilirler ama :p
ya cruiser modellerde yeni favori 150lilik olur bundan sonra başlangıç motoru olarak ki sanmam yada regal biter bu fiyatlarla benim kanımca. hadi hayırlı traşlar :p
http://www.sahibinden.com/search.php?c=15635&c2=15635&b[rtype]=&b[detay_266][]=&b[detay_269_min]=&b[detay_269_max]=&b[detay_268_min]=&b[detay_268_max]=&b[detay_267][]=&b[detay_4392][]=&b[detay_2217][]=&b[detay_66656]=&b[detay_1331][]=&b[detay_272]=&b[minprice]=&b[maxprice]=&b[pricecurr]=1&b[product_condition]=&b[exchange]=&b[lrt]=1&b[country_id]=1&b[city_id]=0&b[location_data]=&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[ilantarih]=&b[search_text]=&b[whole_word]=1&b[date_type]=date_first_activated&b[adswithphoto]=1
Kasım 20'de fiyatlar şöyle oldu arkadaşlar;
Bobber : 11.150 TL
Daytona 11.150 TL
Spyder 350cc : 10.750 TL
Spyder 250cc: 7.750 TL
250E9-B: 7.300 TL
250E9 : 7.300 TL
150cc : 4.400 TL
Motorland ve Emre Motor'un sitelerinde ki fiyatlar güncel değildir. Arayarak bu bilgi ulaşabilirsiniz.