Hey maşallah bizde burada tereciye tere satıyoruz [emoji16][emoji16]
Ustam kolay gelsin [emoji2937]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdırılabilir Görünüm
estağfurullah hocam. elim yatkın sadece espiri yapayım dedim. kaldı ki el yakınlığıyla olmuyor biliyorsunuz. tecrübeler herzaman ihtiyaç. bilmediklerimizı burada birbirimizden öğreniyoruz. mesela sizin söylediğiniz aklıma gelmemişti. sayenizde onu da kontrol edeceğim. ...
geçmiş olsun.
Bu gün motosikletim için;
Güvenmediğim tamircilerin yaptım deyip yapmadığı şeyleri tasdik ettim. Nasıl mı;
Hız yaptım (120km yeterli oldu); karbüratörün temizlenmesini, parçalandığında aradaki contanın değişmesini istedim. Sebebi ise 100 km üstü hız yapınca karbüratörden motorun üstüne benzin damlatıyor ve kirleniyor çözülsün istedim. Zannediyorum sadece yüzünden temizlik yapılmış birde rolantisini bozmuşlar. Çok bir şey yapmadım bende hafiften temizledim.
90 küsür kilo artçı aldım; arka lastik yan duruyor dedim sanki şasede sıkıntı var dedim contalardan biri çürümüş olup motoru yamultmuş olabilir dedim. Bana motorun ok gibi düm düz dediler. Motorun arka kısmı komple söktüm depoya kadar (koltuklar, çantalar) en nihayetinde sürten civatayıda buldum diğer kısa olanla yerini değiştirdim.
Yaklaşık 750 km dir zincir yağlamamıştım üstüne bir de bütün kışın yağmurunu soğuğunu yedi. Bol bolamat zinciri yapladım. Lastiği boşa çıkatıp döndermeye başladığımda kurumuş ve kirli yağdan zincirden çıbıt çıbıt ses geliyordu. Bükülen kısım kendini zır bırakıyormuş anladım [emoji16] neyse ki yağlayınca düzeldi.
Gazı açınca ön taraftan gevşek bir şeylerin sesi geliyordu. Radyatörün civataları gevşemiş olanları sıktım.
Tabiki ustalığımı konuşturup civata artırdım [emoji16][emoji16][emoji16]
Biraz sevdim, biraz okşadım, biraz cilveleştik sonra sabah görüşmek üzere diyerek ayrıldık.
Unutmadan hepsinden önce birde iyiiice karnını doyurdum, depoyu fulledim.
Mehmet A.
Eline sağlık, her motorcu eninde sonunda alıyor tornavidayı eline. Çocuğumuz gibi değillermi zaten [emoji41]
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık Mehmet abi8)
Eline sağlık Mehmet güle güle kullan[emoji2937]
Bende sabah gittim ustaya, ustanın hastane işi çıkınca bakımı ve lastik değişimini erteledik [emoji17]
Bizde hanımla vurduk kendimizi yollara Konya’ya doğru azıcık yol yaptık motoru test ettik artçılı yola nasıl gidiyor diye 120-130-140 oh tıkır tıkır maşallah artçı var mı yok mu belli bile olmuyor maşallah nazar değmesin[emoji2937]
Eklenti 2238
Merhaba dostlar.
Motorumun bakımlarını bitirdim. manifoldları değiştirdim. Yetkili serviste 140 tl ben aldım n11.comdan 39 tl. hava filtresi temizliği yapıldı. Gaz ve debriyaj tellerini değiştirdim. zincir bakımını yaptım. motora cila çektim. Dağılan elektrik kablolarını topladım. derken motorum yaza hazır duruma geldi. Arabayı eve atıp işe motorumla gelip gitme keyfine de başladım.
Şimdi sıra Raptor Riders Muğla ekibini kurup haziran Köyceğiz festivalinde yerimizi almak....
Biraz evvel alacağım Motor için alarm baktım.Yalnız bu gps den takip edilenler bana daha sağlıklı geldi.Bunlardan kullanan var mı ? Bir de disk kilidi alacağım.Ama youtube da bir çok kilidi kürdan gibi kırdıklarını izledim.Yine kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz bir disk kilidi var mı acaba ?
Bu gün El yapımı sissy bar için sabah saat 9:00 dan 16:00'a kadar sanayide vakit geçirdim. Tasarımını planlarken, ustamda bulunan mevcut çıkma parça arayışımız sonucunda yanılmıyorsam Ybr'nin çanta demirini kesip biçip motora entegre etme çalışmamıza başladık. Ve şu aşamaya kadar geldik. Eklenti 2312Eklenti 2314
Ardından geri yaslanmalarda yatmayı engelemek için sele bağlantısına ek yapıp 2 demirle sissy bar'a kaynak yapıp sabitledik. Döşemeciden sonrada motosiklet şu hale döndü.
Eklenti 2315Eklenti 2313
Son olarak bayrak ve flama için masa başında kullanılan bayrak demirlerinden iki tane ayarladım. Ve çanta demirlerine delik açarak, somon ve vida ile çıkarılıp takılabilir hale getirdik, demirler biraz kısada olsa da çok sağlam oldu. Bayrakların demire geçirilen kısımları çok bol olduğu için sabit dururken biraz kötü duruyor ama hareket halinde iken çok kaliteli gözüküyor.
Eklenti 2317 Eklenti 2318
Not: Sissy bar'ın argo bir kelime olduğunu biliyorum ancak, Motosiklet camiasında kabul görmüş bir kelime, artçı sırt,bel dayama demiri veya koltuğu demek zor geliyor.
Cihan emeğine sağlık.Süper olmuş.Sissy Bar çok şık gözüküyor gerçekten.Bayrak direğini dibi yaylı yaparsan daha iyi olur.Rüzgarda tokatlanan Bayrak ve Flama belli bir direnç oluşturacaktır ve bir gün bu direnç sonucu bağlantı yerinden veya başka bir yerden kırılabilir.Oraya alt kısıma bir yay ilave edersen daha güzel ve sağlam olur bence.Ama sağlam ve olur olmaz yerde esnemeyen bir yay olmalı elbette.Bayrak ve Flama nın direğe geçen kısımları biraz bol.Orayı bir terzide yine bir kaç kat üstünden geçirip daralttırabilirsin.O zaman daha da güzel duracaktır.
Asıl diğer konuya gelelim.Yelek geldi mi ? Ben asıl o resimlerini merak ediyorum :)
Bayraklarla şuanda Annem ilgileniyor.
Yaylı sistem için haklısın, ama onunla uğraşır mıyım bir daha bilmiyorum. Direğin kısa olmasından dolayı rüzgar direncine dayanacağını düşünüyorum. Alttaki vidaları gevşeyebilir belki onuda sıkarım. Belki yanılıyorda olabilirim ama eğilip bükülesiye kadar kullanmayı planlıyorum :)
Yeleğe gelicek olursakta, malesef bu gün gelmedi. Artık pazartesiye kalır. Kargo takipden baktığımda Antalya'dan yola çıkmış diyor Finike'ye veya Kumluca'ya ulaşmamış. :cry:
Cihan güzel olmuş iyi günlerde kullan
RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihan emeğine sağlık güle güle kullan :) 8)
Cihan harila oşmuş. Süper bi iş yapmışşsın. Çok yakoşmış Makinaya.
Bu güzel paylaşımın için ayrıca teşekkürler.
Bu tür paylaşımlar foruma ayrı bir değer katıyor düşüncesindeyim. Bu yüzden acaba ayrı bir başlık altında paylaşsan erişim daha verimli ve kolay olurdu diye düşündüm.
Eline emeğine sağlık. [emoji106][emoji106]
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihan eline sağlık güzel olmuş güle güle kullan [emoji106][emoji2937]
Eklenti 2320Aldığımda kasa hariç ölüydü,motor yaptırdım,manifolt ön arka,zincir set,buji,yan çanta aksesuar vs.. onu kıyıköye götürdüm..
Ellerinize sağlık güzel olmuş8)
Toplam 163 TL ' ye aldığım nikel kaplamalı ön far ve 2 adet sis farın montajını ustam sayesinde gerçekleştirdik. Uygulama biraz işçilik istedi çünkü farların montaj yatakları Spyder için uyumlu değildi. Lama demirler sayesinde hem ön farın hemde sis farların montajını yapabildik. Mevcut Xenon farın montajını gerçekleştirdikten sonra uygulama bitti. Ancak özgün bir uygulama değil.Çünkü Raptor Riders Sürüş videolarındaki bazı spyderların önünde buna benzer uygulamalar gördüm ve aklımın bir köşesine yazdım. Sonuçtan çok memnunum(şimdilik), yeni farlar Motosikleti önden kaslı gösterdi. Hemde seleye oturduğumda ön uzun farın nikelaj kısmı sosis çantaya rağmen görüldüğü için farklı bir motosiklet kullanıyormuşum hissiyatı verdi. Uygulamanın Fotoğrafları.
Eklenti 2330
Eklenti 2332
Eklenti 2333
Güzel olmuş ellerinize sağlık...
Bizim klasiklerde km saati depo üzeri gibi bir yerde yada gidonun iç kısmında bende çantayı yukarı takmayı düşünüyordum. Ama ne yaptım sisibarın arkasına taktım [emoji16][emoji16][emoji16]
Mehmet A.
Cihan gayet şık olmuş, güle güle kullan. Daha aydınlık sürüşler olsun. 8)
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihan çok güzel olmuş emeğinize sağlık :) 8)
güzel günlerinde kullan inşallah. çok şık olmuş
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eline sağlık Cihan, çok iyi görünüyor. Canlı görmek için sabırsızlanıyorum :Rockn Roll: