Arkadaşlar konuyla ilgili tanıdığı olan arkadaşlar araştırma yapıyor sizde yapabilirsiniz ve netleşen bilğileri arka planda benle paylaşabilirsiniz konuyu biraz toparlayınca bilgilendirme yapacağız 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar konuyla ilgili tanıdığı olan arkadaşlar araştırma yapıyor sizde yapabilirsiniz ve netleşen bilğileri arka planda benle paylaşabilirsiniz konuyu biraz toparlayınca bilgilendirme yapacağız 8)
bu direklerin tahimini fiyat aralığı nedir
Selamlar,
Ustam ile baya bir çalıştık. Kabaca birşeyler kafamızda belirdi. (henüz bir çizim kıvamında değil).
Kısaca belirtecek olursak, Vahdet usta fiberglass bir bayrak direğinden yana. Daha önce baya bir bayrak direği yapmış. Metal olması durumunda kırılma ihtimalinin olduğunu, yayın ucuna takılı metalde de yüksek hızlarda bayrak direğinin çok geri yattığı için bayrağın "uçup gitme" durumu olduğunu söylüyor.
Bayrak direğinin bağlantısı için sisi bar üzerindeki vidaları kullanmayı tercih ediyor. Fakat bu benim tercihim değil. Zira sisi barı söken bir çok kişi mevcut. Onun yerine çamurluğu tutan yan kromların civatalarına sabitlemek bir seçenek olarak göründü. Vahdet usta (sanırım kendisine ek iş çıkartacağından) pek yanaşmasa da, kendisini ikna ettim. :)
Fakat süreci kesinleştirebilmek adına ustamın öğrenmek istediği bazı bilgiler var;
1. Bayrak direğinin uzunluğu ne olacak? (toplam)
2. Bayrak ve flama'nın ölçüleri nedir?
3. Bayrak ve flama nasıl direğe bağlanıyor (bazı bayraklar iple bağlanıyormuş, Vahdet Usta direkt bağrağın başındaki beyaz kesimin içinden boruyu geçirme isteğinde. Hatta bu kesimin sert bir kumaş türü olması durumunda bayrağın toplanması da engelleniyormuş).
4. Elinde bayrak ve flamanın resimleri olan var ise paylaşabilirse sevinirim. (hatta fazla bayrak/flaması olan varsa kendilerinden satın alabirim).
Düşünülen bayraklığın kaba bir çizimini hazırlayıp göndereceğim.
Kolay gelsin.
1. Bayrak direğinin uzunluğu ne olacak? (toplam)
Yüksekliği 20 cm olan bir bayrak için 40 yada 50 cm direk iyi gibi abi.
2. Bayrak ve flama'nın ölçüleri nedir?
20x30 cm ideal ölçüler.Daha önceden yaptırılan bu boyutlardaydı.
3. Bayrak ve flama nasıl direğe bağlanıyor (bazı bayraklar iple bağlanıyormuş, Vahdet Usta direkt bağrağın başındaki beyaz kesimin içinden boruyu geçirme isteğinde. Hatta bu kesimin sert bir kumaş türü olması durumunda bayrağın toplanması da engelleniyormuş).
Evet direğe geçirilen tipler iyi.Ama dediği gibi sert kumaş olması lazım.Direğin ortasında bayrağın kaymasını engelleyecek bir parça olur.Üsttende uçmasın diye kapalı somun tarzı birşey takılabilir.
4. Elinde bayrak ve flamanın resimleri olan var ise paylaşabilirse sevinirim. (hatta fazla bayrak/flaması olan varsa kendilerinden satın alabirim).
http://s11.postimg.org/cuz0nlbm7/IMG...119_131715.jpg
Ben bu direği ve bayrağı daha önce burada yaptırılanlardan aldım.Direk iki kere kırılıp kaynaklandı.Ama ikisi de benim hatam;binerken ayağım çarptı.Üstündeki hilal ve yıldız figürünü hastanenin deposundaki büyük bayrak direğinden sökmüştüm.Birgün yolda giderken bayrak direği kaynak yerinden kırılınca komple gitti :cry:Ne de güzel bayrak direğim vardı halbuki :cry:
Kerem emeğinize sağlık :)
Direk modeli olarak yaysız düz çubukta olabilir yaylıda olabilir ama yaylı olanlar yüksek süratte çok yatıyor ve savruyor savrulmayı engellemek için çok sert yay kullanılabilir yatma sırasında bayrak yerinden çıkmasın diye direk ucuna somun için klavuzla diş açılı oraya somun takıyorum bayrak çıkmıyor yarın resmini çekerim
Bağlantı yeri için en uygun yer arka kuyruktaki çamurluk yan bağlatı vidaları orası sisibar olsun olmasın bağlantıya müsait direği o vidaya kolayca takmak için direğin bağlantı montaj deliğini alt kısmından yararak açtık böylece çamurluk vidasını az gevşetip yukarıdan bayrak direğini kızaklama vidaya takıp sıkıyoruz sağlamca tutuyor sorun olmuyor
Bayrak ölçüsü resimli var atta koyuyorum
Bayrak direği ölçüsüne bakmam lazım yarın bakarım kabaca 2 karış gibi uzunluğu var
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...be2e33994d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...83f3ac0f95.jpg