Ben daha önceden bir çok kez tecrübe ettiğim için korkmadan giriştim bu işe,deyim yerindeyse pişmaniye gibi ayıkladım. :cheesy: İyi de yapmışım küçük jetlerin deliklerinin tıkanmak üzere olduğunu gördüm. 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Motor satışta, satmayı beceremzsem sana güvenip sökeceğim en olmadı tarif isterim ne nereye takılacak diye :))Alıntı:
Ben daha önceden bir çok kez tecrübe ettiğim için korkmadan giriştim bu işe,deyim yerindeyse pişmaniye gibi ayıkladım. İyi de yapmışım küçük jetlerin deliklerinin tıkanmak üzere olduğunu gördüm.
Sabah çalışırken jikle istiyor 3- 4 dakika ısınayım bir diyor, sonra akşam, öğlen vs ne zaman çalıştırsam tık diye çalışıyor :)
Herkese iyi akşamlar.Daha önce şişe ile hava ve senkron ayarı yaptığımı yazmıştım.Biz burda tartışırken arka planda sessiz sedasız çalışmalarıma devam ettim ve yaptığım ayarın doğruluğunu teyit amaçlı vakummetre ile ölçüm yaptım.Saatleri silindirlere bağladığımda çok minik bir sapma vardı.Kısmetse video çekmeyi de düşünüyorum.Bu arada hava ayar turu 3.75 yaklaşık olarak en pürüzsüz ve sayarak çalıştığı tur sayısı bu olarak saptadım 8)
http://s28.postimg.org/4vcvx6cwp/122...83218148_n.jpg
Motorun çalışması hala çok sağlıklı. Bu gün yetkili servise daha önce yazdığım durumu anlattım.
Şansa tutturduğumu o vidanın gidecek benzin miktarını düzenleyen kapak açıklığını ayarladığını normalde zor bir ayar olduğunu tek bir vidanın 2 pistonunda kapağını etkilediğinden denge tutturmak milimetrikmiş ve makinelerin emisyondan geçip satılabilmesi için depo altından motora 2 boru geldiğini ve bu borulardan da hava girişi olduğu için senkron tutturmanın zor olduğunu, bunlar çıkarılıp tıkandığında daha sağlıklı ayar olabileceği bilgisini aldım.
Bu borular varken kendileride bi ayar tutturamıyorlarmış, ayar yapılsa bile motor ısındığında bozulabiliyormuş denene göre.
Ayrıca egzos patlamasının sebebide bu borular ya da senkrondaki bozukluk olabiliyormuş, ancak şu an soğuk havada bile jiglesiz bir kerede çalıştığı ve performans titreme vs gibi sorunlar olmadığı için herhangi bir müdahaleye izin vermedim.
Benim anladığım kadarı ile hava ayarı,bu kelebek ayarı karbüratörün ve bujilerin temiz ve sorun olması bir bütün ve uyum içinde çalışmalılar.Özellikle bu ortadaki vida benzin miktarı ile ilgili olduğundan hava ayarı tam olsada egzos patlaması,çok yakma,titreşim,performans düşüklüğü,soğuk havada çalışmama vs sorunlar devam edebilir.Tam olarak olması gereken bi ayar tutturulabilmesi ya benimki gibi şans olucak(ki bende ölçüm cihazıyla hava ayarı yapıldıktan sonra orta vidayı kurcaladım, daha önce detaylı yazmıştım) ya da işini bilen bir usta havasından pistona girecek benzin miktarına geri dönüşümüne vs her bölüm birbiriyle bağlantılı şekilde ayarlayacak.Her nokta bir diğerinin performansını ve doğru çalışmasını etkilediğinden sadece hava sadece subap yada kelebek yeterli olmuyor. Bu sebepten defalarca başka ustalar baksada bi yeri ayarlayıp bıraktığından diğer bölümler sorunlu çalışmaya devam ediyor.
Bu arada benim makine ile ilgili son durum İlk çalışmada sağ taraf nazlanıyo hırlıyo biraz gibi ama marştan sadece 30 saniye sonra sonra stabil çalışmaya devam ediyor.
Benim paylaşacaklarım bu konu ie ilgili bu kadar,,,
Keyifli ve kazasız sürüşler...
Güncel bilgi;
Daha önce bahsettiğim üzere motoru dün servisten aldım. Yapılan birkaç işlemin haricinde (yaz bakımı başlığında resimleri vereceğim) açık hava filtresi ve karbüratör ayarları yapıldı.
Ancak bu sabah ise motoru test edebildim.
Usta "bunlarda ayar tutturmak zor, test et ince ayarını hallederiz" dedi ama açıkcası sonuç benim için tam bir hüsran oldu diyebilirim.
Motorun titreşimi çok azaldı. Düşük gazlarda çekiş stabil hale geldi.
Ama motorun sesi "su motoru sesi"ne döndü. O muhteşem, canavar ses gitti, yerine içi tahtanın çarpmasını andıran bir "patırtı" sesi gelmeye başladı. Daha önce 110 km/s'ye çok hızlıca çıkan motor 100'ün üstünde nazlanmaya başladı. :(
Of of. Bu kadar usta arasında en çok memlun olduğum ayarlar Samsun'daki Mustafa Usta, sonra da kendi yaptığım ayar geliyor.
Kerem hocam benim motor daki senkron ayarsizligini da siz duydunuz, mustafa usta duyamadi. Napacagiz biz boyle
HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mustafa usta benimkini tesadüfen tutturdu herhalde diye düşünmüyor değilim :)