Aslında tabii ki motorumu kullanırken müzik dinlemek hoş olur ama bana eksozun sesi daha hoş geliyor bilmiyorum.
Yazdırılabilir Görünüm
Aslında tabii ki motorumu kullanırken müzik dinlemek hoş olur ama bana eksozun sesi daha hoş geliyor bilmiyorum.
Motosiklette müzik şehiriçinde değilde şehirlerarası yolda dinlenir. Örneğin Ankara dan çıktım tek başıma Kapıdağ a gittiğimde yol düz ve en az 150-200 km. de bir mola veririm ve 100 km. sabit hızla gidiyorsun ve sıcak tepeden yakıyor uykun geliyor, bırak motoru arabada bile insanın uykusu gelir o monotonlukda.
Yani şehiriçi müzik hayır şehirdışı evet derim.
herzaman müzik iyidir. insanın gaz açmasınada engel oluyo rahatlık veriyo
Abi sen okyanus sesi falan mı dinliyosun? Gaz açmaya engel oluyomuş :)Alıntı:
MotoJunior Nickli Üyeden Alıntı
Müzik güzel oluyor hatta hafif zırıltılarıda bastırdıgı için motorun sesi daha bir güzel geliyor. tabi herseyin bir sınırı var sesini iyi ayarlamak lazım. shut up & drive güzel acılıs parcası olabilir benim için
Moonchild; "Night Crawler" dediğini duydum... sakın ha millet, sakın. Zarar verir... üzer sizi (:
Motor dinlerken her tür müzik dinlenebilir... lafım yok. Ama cruiser kuulanıyorsan Heavy-Metal dinlemek zorundasın. İlle de yelpazem geniş diyorsan türevlerini de dinleyebilirsin tabi...
Bununla ilgili vakti zamanında bir siteye bir şeyler karalamıştım... burada da paylaşayım...
Heavy-Metal ve motosiklet ikilisinin nadir bir ilişiği vardır. Ne şekerle çay gibi tamamlayıcıdırlar, ne de çayla kahve gibi birbirinin yerlerini tutarlar. Buna rağmen temelde ikisinin de felsefesi aynı gibidir. Buna itiraz edecek kişiler çıkacaktır belki ama ben, bana çağrıştırdığı şekliyle anlatıyorum.
Öncelikle ikisinde de anarşist bir ruh vardır ama buradaki anarşi kelimesine takılmayalım. Sanayi işçilerinin isyanı dillendirmek amaçlı türettiği Heavy-Metal’de de, dört tekerin tek düzeliğinden kaçışın en gözde alternatifi motosiklette de aynı his var... kendini ifade edebilmenin dayanılmaz hafifliği ve …özgürlük.
İkisinin uyum içerisinde götürmenin milyon çeşit yolu var tabii ki. Ama bana sorarsınız, siz siz olun sakın ama sakın I Died For You gibi bir tavsiyeye kulak asmayın çünkü burada bu ikilinin uyumu ateşle baruta gibi olacaktır. Şarkının daha birinci dakikasında hızınızı arttırıp kaskınızın camını açarsınız ki, gözleriniz rüzgara dayanamayıp yaşlarını boşaltırken kan kırmızıya dönsün. Bu arada yaşlardan dolayı görüşünüzün azalması tehlikeli gibi gelebilir ama değildir. Çünkü sağlıklı bir görüşünüz olsa bile arayacağınız ilk şey size kurtulma şansı bırakmayacak azamette bir duvar olacaktır. Bu şarkıyı ille de dinleyecekseniz kapalı bir mekânda ve doktor kontrolünde dinlemenizi tavsiye ederim.
Her ne kadar bu sınıfa da girmese de benzeri bir örneği Moonspell - Alma Mater'da da görebiliriz. Bunda da aranan yer benzer tipte bir duvardır ama bu sefer amaç farklı. İlkinde ölmek için aradığınız duvarı bu sefer öldürmek için ararsınız... Neyi mi?.. tabii ki duvarı. İşte böyle bir merettir Alma Mater. İnsana insan olduğunu unutturur. Alma Mater dinleyen birinden kaçın, Alma Mater dinlerken motor kullanan birinden ise boşuna kaçmaya çalışmayın.
Doom metal dinlerken motor kullanmak uzun süreli bir aktivite olamaz. Bir gün dinlersiniz, iki gün dinlersiniz... sonra motoru bırakırsınız. Bu arada sahip olduğunuz her şeyi zaten bırakmış olursunuz ki motorun hemen akabinde sıra kendinizi bırakmaya gelecektir. İlle de sağlam bir final istiyorsanız tabutunuzu motosiklet biçiminde yaptırabilirsiniz.
Senfonik Metal dinleyicisinin, amaç ayakları yerden kesmekse eğer motoru falan olmaz. Arabası da olmaz. Hatta toplu taşıma araçlarına da binmez bunlar. Çünkü ayakları zaten yere basmaz bunların. Yolda yürüyen bir senfoknik'çiye dikkatlice bakın. Aslında yürümediğini, yavaşça süzüldüğünü göreceksiniz. Hem zaten motosikletleri olsa bile kullanabilecekleri mükemmellikte bir asfalt bulamayacakları için garaja kapatacaklardır.
Genel anlamda Death-Black dinlemekse trafik için büyük avantajdır. Üzerinizdeki kin, nefret ve ipimle kuşağım bla.. bla.. havası size öyle bir görünüm kazandırır ki trafikte sizi böcek zanneden kamyon şoförleri artık çekecek sağ bulamayıp şarampole yuvarlanırlar. İşte yollar sizin, istikametse Transilvania!..
Thrash metal dinleyicisi yola bakmaz pek. Hatta yolun ne olduğunu bile bilmez. Sinyal vermez. Vermesi gereken bütün sinyalleri İstiklal'de bira parası için yapar. “İlerden sağa dönmektense hiç dönmem lan” diyecek kadar dik kafalıdır. Çünkü kuralları kendi yazar. Elciklere kendi saçlarından püskül yapanları bile vardır. Böyle bir thrasher'ın arkasından su dökmeyin çünkü gittikleri yerden asla dönmezler.
Nu Metal dinliyorsanız –ki nu aslında metal falan değildir- söyleyecek pek bir şey yok. Yazın mahalledeki bütün kızlara havanızı atıp hemen satın motoru ve yerine bir Honda Civic alın. O dört tekerin ortasında istediğiniz kadar Linkinpark falan dinleyin ama lütfen benim yanımdan geçerken camı açmayın.
Power metal ise başka bir olaydır. Elinize bir ortaçağ haritası alır, belinizde kılıçla ipek yolu üzerinde Çin’e doğru çıkarsınız yola. Helloween’ın bitimine doğru sona dayanan kadran Manowar’la beraber size yetmez olur ve motorla görev değişimi yapıp bu sefer siz altta motor üstte son halinden biraz daha hızlı olarak yolunuza devam edersiniz.
Ve Heavy Metal… Motosiklet kullanmanın en ekonomik yolu. Çünkü heavy dinlerken motorun benzini bitmez. Bitse de sorun değil zaten. Depoya doğru iki ölçek Ironmaiden, Motorhead falan dinletin bakın bakalım ne oluyor. Konuyla ilgili hayati bir tavsiye olarak söyleyebileceğim şeyse asla ama asla o doğaüstü sololar ve Ozzy çığlıklarıyla viraja girmeyin. O esnada muhtemelen tekerlekler havalanacağı için başınıza ciddi bir sorun açabilir.
Yaw Müslümbabayı(tabi şarkıcı olanı) dinlesekte ağır ağır yol alsak olmamı
Infinite; ama Night Crawler da pek bi iyi gidiyo be motorun üstündeyken... Naapcaz yani Before The Dawn mı dinlicez? Hadi olmadı Painkiller'a falan dönelim, ne diyim...
Modum; Müslüm Baba'nın yeri ayrı! An olur onu da dinleriz be abi!!
Motor üzerindeyken six feet under dinlemeyi hiç düşünmem bile.Artık bariyerlerle yada asfaltla özdeş olurum heralde.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=APZAIiYY33o[/youtube]
Ben Night Crawler'a sakın diyorum, sen Painkiller'dan bahsediyorsun. En iyisi Judas.. kabul ama, Death'in cover'ını dinlersen ölürsün. Ozzy'nin bahsettiği SixFeetUnder'la aynı yere gömersin motoru.Alıntı:
moonchild Nickli Üyeden Alıntı
İlle de dinleyeceksek Turn The Page dinleyelim, Wasted Years dinleyelim..
Not: Night Crawler güzeldir, Painkiller güzeldir, çünkü Heavy'dir.