[QUOTE=endroad;327912]
Adamsın Cemil :) 8) İşin olmazsa 23 ünde bekliyorum inşallah.Şayet bir aksilik olması durumunda daha evvelden yazıp seni bilgilendiririm ki boşuna zahmet etmeyesin.
Yazdırılabilir Görünüm
[QUOTE=endroad;327894]
Celil bey ilginiz için çok teşekkür ederim. beraber gitmemizde çok iyi olur ancak bu hafta sonu benim yatılı misafirler gelecek memleketten. onlarla ilgileneceğim mecburen. ama işiniz olmazsa haftaya gideriz. bende kendim sökmeyi planlıyordum. benzini contadan kaçırıyor. contayı bulamazsamda internetten arkadaşlar sıvı conta ile kenarına içine taşmayacak şekilde yani dış yüzeyine ince bir şekilde sürersem kesebileceğini söylüyorlardı. belki öyle yaparım diye düşünüyorum. ama sizinle tanışıp beraber gitmek benim içinde bir onur olacak. haftaya müsait olursanız gidelim bahsettiğiniz ustaya.
[QUOTE=samibaskaya;327934]Merhaba Sami,
aynı şekilde bende önce kendim bakmak istedim yinede Antalya da iyi bir Usta bulabilir miyiz düşüncesi ile haftaya gidelim derim, benim motorun Şanzıman günü her geçen km daha çok yaklaşıyor maalesef.
Karbüratörü Hafta sonu sökecek olursam mutlaka buradan paylaşım yaparım. Bu arada ben Cemil :). Celil Başkan ise İstanbul da.
Görüşmek üzere
[QUOTE=endroad;327935]kusura bakmayın cemil bey.
aynen antalyada iyi bir usta bulabilirsek çok iyi olacak. ama benim her zamanki felsefem ilk önce kendi yapabilirmiyim diye bakmaktan yana. çünkü ben yaptığım zaman nice ustalardan bile daha iyi yaptığımı defalarca test ettim. ustalara yaptırdığım tamiratları tekrar eve geldiğimde ben aynı parçayı söktüğüm çok olmuştur. ama iyi bir usta bulursak iyi olacak tabi anlamadığımız durumlarda var.
bende mars motorunuda sökmeyi düşünüyorum aynı zamanda. çünkü marsa bastığım zaman bütün mahalleyi inleten bir ciyaklama sesi geliyor mars motorundan. muhtemelen kömürlerinden bir problemi var. hem bakımını da yapmayı planlıyorum. inşallah o sesi giderebilirim.
[QUOTE=samibaskaya;327937]
Sami Hocam belki bir göz atıp gelmek istersin diye mesajını alıntıladım ki fark edebilesin.Henüz "Antalya Teşkilatı" başlığına katılım yapmadığından dolayı gözünden kaçabilir ve gelmek isteyebileceğin bir eğitimi kaçırabilirsin diye düşündüm.Altta verdiğim linke tıklarsan bizim Antalya başlığına gelip son eğitim hakkında bilgi edinebilirsin.Çok yararlı ve faydalı olan bu seminerleri kaçırmamanı senin adına dilerim.Hazır Antalya Teşkilat başlığına da gelmişken ara sıra oraya da bakıp takipte kalırsan olan bitenden haberdar olmuş olursun 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forum...907#post327907
[QUOTE=Eray Aksoy;327969]
merhaba eray hocam. antalyada böyle bir etkinliğin şu anda yapıldığını bilmiyordum. formda fazla gezemiyorum işimden dolayı. bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. yeri ve tarihi belimi nerede buluşma olacak.
bu arada ben marş motorunu söktüm içini açtım. kömürler biraz erimiş ve marş motorunun içi simsiyah olmuş. bu öğle arası eski sanayiye gidip kömürlerini alacağım. tekrar toplarken video çekip atarım benim gibi olan arkadaşlarda bilgisi olmuş olur. marş motorunu söküp bakımını kendileri yapabilir.
Video yu merakla bekliyorum hocam.Güzel olacak tahminimce.Eğitim ise ayın 23 ünde Altay Ticaret te gerçekleşecek.Bünyesinde bulunan Padok Cafe de saat 19:30 da.Konu ile ilgili bilgiyi altta ki linkte,daha evvel sana yazıp iki kez paylaştığım linkte bulabilirsin.
http://www.raptorriders.com.tr/forum...907#post327907
Merhaba arkadaşlar bende adanadan aranıza yeni katıldım. Regal raptor dadyw dd250e-9 almayı düşünüyorum adanada bir tane buldum. Yarın gidip bakmayı düşünüyorum. Bu tarzda motorsiklete yeni başlayacağım bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. Değerli görüşlerinizi benimle paylaşırmısınız. Şimdiden teşekkür ediyorum
Merhaba Sergen,
aramıza Adana'dan hoş geldin. Umarım aradığın motoru bulursun, istediğin gibi çıkar. Başlangıç için iyi bir model, klasik şasi ve hafif olduğundan çabuk alışırsın. Bende aynısını kullanıyorum. Sürmesini biliyor isen mutlaka kullanmanı tavsiye ederim, debriyaj, vites geçişleri ve çekişi bunlar ciddi masraflar açabilecek yerler. Onun dışında klasik frenler, sinyal vs. Tüm bunlara bakarken model ve fiyat da önemli tabi.
Birde forum kuralları çerçevesinde tanışma başlığı altında kendini tanıtırsan çok mutlu oluruz. Tekerine taş değmesin, yolun temiz ve açık olsun.
Merhaba Sergen.Aramıza hoşgeldin.Motor alırken mutlaka bir tanıdığın ve motordan anlayan biriyle gidip bak derim.Zira bizler hevesle gidip bazı eksikleri fark etsek bile görmezden gelebiliyoruz.Alacağın Motorun 2012 ve üstü model olmasına dikkat et.Öncekilerde balansör olmadığından dolayı fazlaca titreşim yaptığı biliniyor.Balansörlü modellerde ise bu minimum düzeyde.Chopper motorların karakterinden dolayı 120 ve üstünü gördüğünde de biraz titreşim yapar ki bu da zaten bahsettiğim gibi neredeyse her marka ve modelde de mevcut.Chopper motorlar yavaş ivmelendiğinden dolayı diğer türler gibi anında gaz tepkimesi vermez.Daha yavaş hızlanırlar ve bana göre yolların ağır abileridir ler.Temiz kullanılmış bir tane alıyorsan kolay kolay sorun yaşamazsın.Bakımlarını ihmal etmeyip 500 km. de bir de civatalarını,bağlantı yerlerini kontrol ettiğinde uzun yıllar sıkıntısız binersin.Aslında en pahalısından en ucuzuna kadar bu biraz da şans işi.En iyi,en pahalı sıfır bir motorda da arıza çıkabiliyor.Bu yüzden yakınında iyi bir usta,yetkili servis varsa işini kolayca hallettirebilirsin.Eskiden hangi motoru kullandığını bilemiyorum ? Yani sıkıntı yaşayıp yaşamayacağın da biraz beklentilerin ve amacın ile alakalı olacaktır.Sakin sakin,etrafı göre göre ve keyif yaparak kullanacaksan bu tarzdan keyif alacağına eminim.En iyisi etrafında tanıdığın birinde bir chopper varsa onu alıp biraz sürmen ve deneyimlemen olacaktır.En doğru kararı verecek olan,seni tatmin edip etmeyeceğine karar verecek olan sensin.