Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
ya okanım matadorum sen alışkınsın alışkın ..... hani kuzen aprillanın 500 sel 'inden anladın sen olayı :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Yazdırılabilir Görünüm
Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
ya okanım matadorum sen alışkınsın alışkın ..... hani kuzen aprillanın 500 sel 'inden anladın sen olayı :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
he yaa dede... bi eskişeer gezisi 1000 ytl ye patladıydı bana....yarısı benzine gittiydi zatti... :mrgreen: iyiki Emrahım komtanım sponsor olduydu yoksan yandıydım ...Alıntı:
aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar,
Ayrıca eksozların açık olması, kestirilmiş olması veya orjinal olması da etkiliyor yakıt sarfiyatını. Buna kullanım tarzı (agresif veya sakin) ve şehir içi mi şehir dışı mı olayları eklenince gene değişiyor işin rengi.
Motorun bakımlı olması ve lastiklerin hava basıncı ayrıca önemli. Motorlara binen ağırlık çok büyük önem taşıyor, yani benim gibi 100kg luk birinin binmesi ile 70-80 kg luk bir arkadaşın binmesine göre yakıt tüketimi çok belirgin farklılık gösterecektir. :mrgreen:
Bu benzin sarfiyatı hava şartlarına göre de değişiyor, örneğin ben yazın yedeksiz yani 12 Lt ile 300 km yaparken, kışın 200 km yapabiliyorum ancak. Benzin hep ve sadece OPET'ten alıyorum.
Bu tüketim karma kullanım (%50 şehir içi - %50 şehir dışı) için geçerli.
Saygılar,
Garfield
Benim şuan 20 ytl ile 160 170 km civarı.
Bu fan sitelerinin de paylaşımı bu tip olaylarda guzel oluyor....
ben motoru 8.000 km de ve 2. el almıştım....büyük hacimli motordan da geçiş yaptığım için 35 ytl lik benzinle 250 km civarın da gitmesi normal geliyordu....
ama buradakileri okuduktan sonra sibop ve sekron ayarlarını tekrar yaptırdım...inanılmaz bir fark elde ettim...ozellikle bir cok kez denedim ve şimdi kış şartlarında değişmesine rağmen150-200 km arası gidiyor....
bilgiler paylaştıkça böyle guzelleşiyor.....