yaa dostlar masallah motorumda daha aku sorunu yasamadım 2 hafta yattı bır kere ılk seferınde sıkırt calıstı bence ıkı nedenı var bunun ya akunun omru bıtmıstır yada bıryerde kacaklık kol gezıyordur baska hıcbır nedenı olmaz :| :| :| :| :| :oops:
Yazdırılabilir Görünüm
yaa dostlar masallah motorumda daha aku sorunu yasamadım 2 hafta yattı bır kere ılk seferınde sıkırt calıstı bence ıkı nedenı var bunun ya akunun omru bıtmıstır yada bıryerde kacaklık kol gezıyordur baska hıcbır nedenı olmaz :| :| :| :| :| :oops:
dostlar araştırdım sorusturdum akü konusunda karar verdim ve bir tane aldım
ORJİNAL ( çin malı yani) bakımsız ( kuru dedikleri de değil aslında) 30 ytl 12 V - 9 Amp
markasımı valla bilmiyorum...
aküm ömrünü doldurmuş
aslan gibi çalışıyor bakalım nereye kadar ????
ya alın bi tane yuasa akü tamam ya bu arada vurdurma o dediğiniz olay yeni bişi deil yani hemen hemen herkes bilir :D
kıno babam hadı hayırlısı senı epey goturur yaa su bakımsız akuler yokmu dıyorlar bakıma ıhtıyacı yok bu bızım motorlardakıne alakası yok susuz bırakmayın su bıttı aku bıttı vurdur vurdurabıldıgın kadar ufacık bı aku sorunu yuzunden vurdurmaktan makınaların bı yerlerı kopacak :P :mrgreen: :P :mrgreen: :P :mrgreen: :oops:Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
Vallahi bilemiyorum ki ilk defa oldu. Ağustos'ta tatile gittim 10 gün sonra tek marşta çalıştı. Ama şimdi ?Alıntı:
aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
Yağmur yedi (gerçi branda vardı ama içeri az-çok geçiriyor) acaba yağmurun etkisiyle ayaklık yardımıyla şase vs boşaltmış olabilir mi aküyü?
Bilemiyorum ?
Tan 21, 6 amper akü almakla hata etmişsin. Şikayet etme far iyi göstermiyor diye, zaten bizim far camları dandik, ışığı yayıyor ve önünü zor görüyorsun bir de amper düşük akü olunca sana kolay gelsin.
(yeterince hızlanınca sağ ayağınla 2. vitese al debriyajı bırakıp motor üstünde sertçe zıpla gaz aç ) demişsin. Şu sertçe zıplama olayı nasıl oluyo biraz anlat da tecrübemiz artsın.
Aksu baba arkadaş aslında 250 lik motorda bunlara gerek olmadığını bilmediğindne yazmış heralde...ona akıl verendede büyük hacimli motor varmış demekki... büyük hacimli motorlarda vurdurma yapınca kızaklama yapma ihtimali var... (kompresör güçlü olduğundan )ama bizim pırpırlarda ölle bi ihtimal yok.. sadece 2 ye takıp debriyajı bırakmak yeterli zıplama felan gereksiz... :mrgreen:
Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
hahahah büyüksün abi
Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
İŞTE TECRÜBE :cheesy: :cheesy:
Hatta üstünde olmaya bile gerek yok. Düz yolda bile tek başına rahatlıkla iterek vurduruluyor.Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı