Fatih ben km saatinin içinden gelen seslerden bıktım birde hararet devir ve yeni km saati o bölgeyi iyi dolduracaktır en kısazamanda yapmak istiyorum ama beni merakta bırakan motor garantiden çıkarmı bunları yaparsam????
Yazdırılabilir Görünüm
Fatih ben km saatinin içinden gelen seslerden bıktım birde hararet devir ve yeni km saati o bölgeyi iyi dolduracaktır en kısazamanda yapmak istiyorum ama beni merakta bırakan motor garantiden çıkarmı bunları yaparsam????
ya arkadaşım motora hiç müdahale etmiyon niye çıksın
yaşar abi senin taktıgın gosterge takımı zealsunun değilmi???
valla bilmiyom bana honda diye itelediler heh heh heeee sirkecide çelik motorun parça bayisiymiş
YA komutanım yakıt göstergesi takılamıyomu benim motora acaba ?
takılrda uzun ömürlü olmaz şamandıra içinde aşırı sallanmadan bozulur bide depo üstüne ayrı bir delik daha açmak gerekir.oda deymez.. ama depo kapağın tırnaklı değilde vidalı sıstem ve yan taraftaysa olur bu tiplere dubalı ve göstergesi kendi kapağının üstünde olanlar var onlarda jeneratör depoları için bizim motorlarda çok kaba durur.
Yakıt göstergesi gereksiz bence, rezerv olayı herşeye bedel zaten.
son noktayı koydun yani :DAlıntı:
Tayfun Nickli Üyeden Alıntı
tayfunun dediği çok mantıklı deponun altındaki vana açık olup benzinin biterse yukarı rezerv durumuna alıp bizimkilerde 60 sizinkindede 35 ile 40 km. daha gidebilirsiniz veya tam dolu depoda ortalama km hesabı yapıp o km yaklaşınca veya biraz geçince en yakın yakıt istasyonundan ikmal yaparsanız bence en sağlıklısı bu yöntem olur derim
teşekkür ederim komutanım bu rezerv bilgilerine sahiptim 8) ama yakıt göstergesini istedim çünkü çok çoooook tedirgin oluyorum motosikleti kullanırken aklım hep benzinde,, :? :oops:
her binişimde yeni almış bile olsam benzinliğe giriyorum , :frown: pompacıyla tanış olduk, açıyorum kapağı benzin dolu :shock: ,yola çıkıyorum daha 10 km gidiyorum -gitmiyorum aklım yine benzine takılıyor :frown: sonra gözüm yolun sağ taraflarında benzinlik arıyor :( :( keyfini çıkaramıyorum :(
sevgili hocam yine en güzeli km.hesabı sen alttaki km.yi benzin ikmali için kullan yeter göreceksin zamanla alışıp rahatlıyacaksın
ama ilada benzin göstergesi diyosan yine diyorum motorun benzin deposuna müdahale etmek gerekir oda sizin deponun bütün güzelliğini bozar en iyisi km.hesabı.
mesela size benim ilk başladığım olayı anlatayım.ona göre davranın.
önce deponuzu tam doldurun sonra 100 km. eğer çekinirseniz 50 km.gezin sonra tekrar depoyu doldurun aldığınz litre ile yaptığınız km.yi karşılaştırın ve motorunuzun km.de ne kadar yaktığını hesaplayın. sonra birde dolu olarak ne yakacağınızı hesaplayın birde trafik durumunu durkalk olaylarına %5 -eksi koyun otamatikman artık kaç km.benzin alacağınızı bilecek ve bu korkudan kurtulacaksınız.
ben bu benzin işine ööllle bi alıştımki komtanım ... artık km ye bakıp benzinciyi bile uyarır hale geldim.. 20 ytl yi geçerse taşabilir felan diyorum.. adam 20 ytl lik benzini zar zor sığdırıyo... :roll: