Yakıt pompası konusunda Kaldera ile aynı fikirdeyim.Yakıt şamandırası bile olmayan bir motorda yakıt pompası ne arasın.Hazır asker kardeşim ispat istiyorsan motorunun kontağını aç,depo kapağınıda aç sonra kulağını daya bakalım ne duyacaksın.:)
Yazdırılabilir Görünüm
Yakıt pompası konusunda Kaldera ile aynı fikirdeyim.Yakıt şamandırası bile olmayan bir motorda yakıt pompası ne arasın.Hazır asker kardeşim ispat istiyorsan motorunun kontağını aç,depo kapağınıda aç sonra kulağını daya bakalım ne duyacaksın.:)
o karbüratorün hava girişini sağlayan bi tane plastik kısa bir boru var o yarılmış falan da olabilir bi süre sonra çatlıyor çünkü...
beykozlu kardeş zamanın varsa bi çayımızı içmeğe bekleriz. o zaman dada ustamız bi el atar
Usta ne çay varmış senede.İkram ede ede bitiremedin:)Yoksa çaya bir şeymi karıştırıyon.Alıntı:
MotoJunior Nickli Üyeden Alıntı
bizde çay bitmez kızılelma kardeş yolun düşerse bi demlikte sana ayarlarm
Eyvallah.Gerçekten gelebilsem hepinizle çok tanışmak isterim.İnşallah günün birinde olacak.Önce ehliyeti alalım.
beykozlu kardesim motorun hıc fan actımı buzamana kadar dikkat ettnmi hararet lanbası öle kafasına göre yanmaz acaba bu radyatör icideki su dolasımı silindir yatakları cevreinde dolasmıyomu bide antifirizmi varmı icinde. o tekleme sorunuve duman icinde
en son git fabrikaya göndersinler sakında para verme hatalı mal cıkardılarsa yenısını versıler olurmu öle sey
bide ali abibaktımı motora ben olsam üretim hatası diye yollardım konus bi aldıgın yerle...
Alıntı:
hosemario Nickli Üyeden Alıntı
Evetttt buna ben cevap vereyim, bizim motorlarda benzin pompası yok, benzin depodan karbüratöre direkt olarak gidiyor, arada sadece benzin musluğu ve filtre var, oda gerekli halde benzini kesmek yasa rezerv depoya geçmek için sadece. Hızlanıp yavaşlamada benzinin ayarlanması davasına gelinceeeee, bizim karbüratörlerin içinde 2 adet minik havuz ve 2 adet minik şamandıra var, bu şamadıraların görevi depodan direk gelen benzini belli bir seviyede tutmak, yani biz gaz verdiğimizde havuz içindeki benzin kullanılıyor ve azaldığında şamandıra gerektiği kadar benzinin depodan gelmesini sağlayarak karbratör içinde sürekli aynı miktar benzini kalmasını sağlıyor, yani ne yaparsanız yapın karbüratör içindeki benzin miktarını değiştiremezsiniz hep aynı seviyede kalır, sanırım bu yeterinde açıklayıcı olmuştur.
Geçmiş olsun..Aynı sorunu bende motorumda yaşamıştım artı olarak benim eksozlarım yanmıştı.Karburator diyaframları deforme olmuştu subap ayarı bozulmuştu ve bujilerim değişmişti.Benzin pompası diye bişe yoktur dizel araçlarda mazot pompası vardır uğur abiye işin ehlidir..