BEN HANIMLA GIDERIM OLURMU DERSINIZ YOL UZUN AMA NAPALIM
Yazdırılabilir Görünüm
BEN HANIMLA GIDERIM OLURMU DERSINIZ YOL UZUN AMA NAPALIM
waaayyyy gökhan abim nerelerdeydin beaaa... uleee jameika dedik seni bile çıkardık ortalara... ama sende o hanım olduktan soonaa işin zor... sen bi iş uydur, bahane bul diicem o da olmazz; yenge yemez... iisimi sen can güvenliğini hiç tehlikeye atma bu aralar...
kusura bakma abi hanımları yormaya kıyamıyoruz malesef tek gelmen gerekioAlıntı:
GOKHAN Nickli Üyeden Alıntı
abi be onlar hem kask takmamışlar hemde acıkta onların paralarımı yok yoksa eğer öle bir sorun warsa söleyinde yollayalım bariii...... :lol:
öle yollamayla olmaz bizler bizzat gidip duruma el koyacaz. yardımcı olacaz korunmanın faydaırını anlatıcaz.ve ulkemize geri donecezAlıntı:
mistersamet Nickli Üyeden Alıntı
olm misterimsametim... ne para göndermesi... bisss yanımızda götürüceess kaskydı korumasıydı...ama ne yalan sööliim o aplalarıda korumalar altına hapsetmeyede gönlüm razı gelmezzz ayrıııı.....
[quote="agresus"]waaayyyy gökhan abim nerelerdeydin beaaa... uleee jameika dedik seni bile çıkardık ortalara... ama sende o hanım olduktan soonaa işin zor... sen bi iş uydur, bahane bul diicem o da olmazz; yenge yemez... iisimi sen can güvenliğini hiç tehlikeye atma bu aralar...[/quote
İŞ GÜÇ İŞTE KARDEŞİM UĞRAŞIYOM GECE 3 DE İŞE CAĞIRDILAR YENI GELDIM GEYİĞE ORTAK OLALIM DEDIM ÖZLEDIM KARDEŞİM GÖRÜŞELİM
görüşelim tabii yaaa... ama haftaya yine cehennem sıcakları felan diyolar... senin makineler yine başlar sapıtmaya... yine bahara kalıcak gibi... gelsene bu akşam ki buluşmaya... cümleten hasret gideririss... jameika planları felan yaparıssss...
Ben yola çıkıyorum. Jamaika'dan önce Merter'de bir buluşalım da yol planını yapalım dimi... Malum uzun yol. Giderken Fransa Nice'te, İspanya Ibiza'da, Portekiz Lizbon'da ve bilimum irili ufaklı Karayip adalarında duraklama yapmamız mola verip yolda kaybettiğimiz enerjiyi toplamamız gerekiyor.
Jamaika'ya gidene kadar bayağı güzel yerler varmış bea. Düşündükçe dahası geliyor aklıma... Offf offff :D
BIRAKIN KARDEŞLERIM JAMEİKA YI YANIMIZDA CANIM KOMŞUMUZ MOLDOVYA VAR HEM DAHA YAKIN. YENİGELDİM EVE 8.30 DA GENE FABRİKAYA DÖNECEM AMA YALOVAYA İSTİYOM KARDEŞİM
cüneytam cedayım... sen ne ettin beaa. buralarda durup enerji kazanmak ne demek.. erir giderisss mazallah... ama çıktık bi kere yola... ufak tefek zorluklara göğüs germek gerek.. kolay diil öööleee kültür bayraktarlığı... naapalım... demek ki evrupaynanda arayı düzeltmek bisslere kaldı.... :P
Gökhan abim.. Yalovaya gidicez biz de inşallah toplu halde... en kötü ihtimal pazar oradayım... diğer regallerin yanına çeker bulurumseni...
sizler motorsikletlerlemi gidiyorsunuz
heeeee.. mötörnen gidicesss dabi kiii.. regalli Türkün gücünü ve insaniyetini tüm dünyaya gösterip döncessss... dönmek istemeyenlerde kültür ateşeliğine oralarda devam edebilecekler...
anladım abi bizim de motorsikletlerimiz var ama sizinkiler gibi olmaz sanırım gecen gün denizdeyken OKAN abi gördü bizim motorları :D bizimkiler küçük sizinkilerden...........
küçük müçük... sen ateşe olmak iste yeter ki... onunlada ateşelik yapılır...
erkek artcı alabilirim ama jamaicada atarım haberi olsun :D
bizim motorlar 100cc"lik bizleri istediğimiz yerlere götürüyor Allaha şükür SNOP"a kadar gittik bizim motorsikletlerle bir sorun cıkmadı.yani benim düşüncem ben bir okadatr daha giderdim benim motorumla ......
ozaman sen jamaicaya gel :D nasıl olsa mehmet abi bizlen tamir konusunda yardımcı olur :DAlıntı:
mistersamet Nickli Üyeden Alıntı
ben samsun"bafrada oturuyorum ama nsl olucak benim oraya gelmem ...ama gecenlerde istanbuldaydım eğitim kursum vardıda onmu görmeye gittim TEKNOSA""YA (azcıkta gezdim tabikii 8)
yav arkadaşlar artçı falan yok jameika hududunda bize artcı ablalar eşlik edecek herkezin kendi artcısını seçme imkanı var din dil ırk ve renk ayrımı olmaksızın
OOOOOOOoooooo...
sitenin rengi kararınca, gece oldu zannettiniz galiba...
herkez bıyık altından şehvet salgılamaya başladı...
biraz yavaş olun beyler...
bir geyik bu kadar uzamamalı...
HANDO________
dostum sen merak etme geyik evet haklısın ama birazdaha konusulursa geyiği bırakıp ucak biletleri kesilecek gibi benden söylemesi. bu akşamki çaydada ortada oldugu gibi esaslı bi gaz cidden solugu jameikada alırız. bencede kapasakmı bu konuyu. SEVGİLİ MODERATÖR ABİLERİM NASIL UYGUN GÖRÜRLERSE
araştırdım öğrendim sordum soruşturdum Jamaikaya vize uygulanmıyormuş.Bu güzel.Yani pasaportunuz varsa elinizi kolunuzu sallayarak girebiliriz.
Şimdi motorları gemi ile gönderip oradamı alalım yoksa keyifli bir grup sürüşü yapmak için solumuza italyayı alıp avrupadan aşağı peygamber vitesindemi gidelim.
AMAN NE GÜZEL OZİ NASIL OLACAK BU İTALYA SOLUMA ALIP FALAN HAYIRLI OLSUN BİRADER
abi şimdi bulgaristandan giricez avrupaya.Romanya macaristan derken düz gidicez.İleride avusturya'nın orada yol ikiye ayrılıyor.Orada italya tabelasının solundan kaptırıveğcen aşaaa taaa portekize kadar.Ondan sonra ister gemiylemi gideriz uçağamı bindiririz yoksa burhan ustaya söyler Raptorlarımızı hovercraftamı çevirir onlarla gideriz ben bilmem.
Aha yol aha tarif :P :P :P
HAYIRLI UGURLU OLSUN ARKADAŞLAR YOL HARİTAMIZDA CIKTI. TESPİT GÜZEL HOVERCRAFTRAPTOR NASIL
ya HANDO nasıl bir adamsın :cheesy: :cheesy: ...şimdi bu söylediklerini ben yazsaydım; Agresus hemen ordan "standart dişi davranışı işte ,"diyecekti ama sana ne diyecek meraktayım :P ....seni tebrik ediyorum valla süpersin kardeşim :alkis: :alkis: ....bunların çoğu evli veya kız arkadaşları falan var ...ama görüyon konuştuklarını ,akşam toplantıda peçete yetiştiremedik... :Pağızlarını silmeleri için..Alıntı:
handojoe Nickli Üyeden Alıntı
hocam şindi olmadı siz değilmiydiniz bende bekarım gelicem bensiz olmaz diyen. SEHVET YOK TURİSTİK GEZİ....
yol bizi bekleeeeeeeeeeer. hazır güzergahta çıkmışken :P :P 8) 8)
COĞRAFİ Bilgileri
Coğrafi konumu: 18 15 Kuzey enlemi, 77 30 Batı boylamı
Haritadaki konumu: Orta Amerika ve Karayipler
Yüzölçümü: 10,991 km²
Sınırları: 0 km
Sahil şeridi: 1,022 km
İklimi: tropikal; sıcak, nemli hava etkindir, iç kısımlarda ılıman iklim görülür.
Arazi yapısı: Arazisi çoğunlukla dağlıktır, kıyıda dar ovalar vardır.
Deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: Karayip Denizi 0 m
en yüksek noktası: Mavi Dağ 2,256 m
Doğal kaynakları: Boksit, alçıtaşı, kireçtaşı
Arazi kullanımı: tarıma uygun topraklar: %15.83
daimi ekinler: %10.01
diğer: %74.16 (2005 verileri)
Sulanan arazi: 250 km²(2002 verileri)
Doğal afetler: Temmuz - Kasım ayları arasında kasırgalar
NÜFUS Bilgileri
Nüfus: 2,758,124 (Temmuz 2006 verileri)
Nüfus artış oranı: %0.8 (2006 verileri)
Mülteci oranı: -6.27 mülteci/1,000 nüfus (2006 tahmini)
Bebek ölüm oranı: 15.98 ölüm/1,000 doğan bebek (2006 tahmini)
Ortalama hayat süresi: Toplam nüfus: 73.24 yıl
erkeklerde: 71.54 yıl
kadınlarda: 75.03 yıl (2006 verileri)
Ortalama çocuk sayısı: 2.41 çocuk/1 kadın (2006 tahmini)
HIV/AIDS - hastalıklarına yakalanan yetişkin sayısı %1.2 (2003 tahmini)
HIV/AIDS - hastalığı olan insan sayısı: 22,000 (2003 verileri)
HIV/AIDS - hastalıklarından ölenlerin sayısı: 900 (2003 verileri)
Ulus: Jamaikalı
Nüfusun etnik dağılımı: Siyah ırk %90.9, Doğu Hindistanlı %1.3, beyaz ırk %0.2, Çinli %0.2, melez %7.3, diğer %0.1
Din: Protestan %61.3, Roma Katolikleri %4, diğer %34.7
Diller: İngilizce, Creole
Okur yazar oranı: 15 yaş ve üzeri için veriler
toplam nüfusta: %87.9
erkekler: %84.1
kadınlar: %91.6 (2003 verileri)
YÖNETİMi
Ülke adı: Jamaika
ingilizce: Jamaica
Yönetim biçimi: Meşruti Monarşi
Başkent: Kingston
İdari bölümler: 14 bölge; Clarendon, Hanover, Kingston, Manchester, Portland, Saint Andrew, Saint Ann, Saint Catherine, Saint Elizabeth, Saint James, Saint Mary, Saint Thomas, Trelawny, Westmoreland
Bağımsızlık günü: 6 Ağustos 1962 (İngiltere'den)
Milli bayram: Bağımsızlık günü, Ağustosun birinci Pazartesi (1962)
Anayasa: 6 Ağustos 1962
Üye olduğu uluslararası örgüt ve kuruluşlar: ACP (Afrika - Karayip - Pasifik Ülkeleri), C, Caricom (Karayipler Topluluğu ve Ortak Pazarı), CCC (Gümrük İşbirliği Konseyi), CDB (Karayipler Kalkınma Bankası), ECLAC (Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Komisyonu), FAO (Tarım ve Gıda Örgütü), G-15, G-19, G-77, IADB (Amerika Bölgesi Kalkınma Bankası), IAEA (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı), IBRD (Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası), ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü), ICFTU (Uluslararası Serbest Ticaret Birlikleri Konfederastonu), ICRM (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi), IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu), IFC (Uluslararası Finansman Kurumu), IFRCS (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Toplulukları Federasyonu), IHO (Uluslararası Hidrografi Örgütü), ILO (Uluslarası Çalışma Örgütü), IMF (Uluslararası Para Fonu), IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü), Intelsat (Uluslararası Telekomünikasyon ve Uydu Örgütü), Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi), IOM (Uluslararası Göçmen Teşkilatı), ISO (Uluslararası Standartlar Örgütü), ITU (Uluslararası Haberleşme Birliği), LAES, NAM, OAS (Amerika Devletleri Teşkilatı), OPANAL, OPCW (Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu), UN (Birleşmiş Milletler), UN Güvenlik Konseyi, UNCTAD (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı), UNESCO (Eğitim-Bilim ve Kültür Örgütü), UNIDO (Endüstriyel Kalkınma Örgütü), UPU (Dünya Posta Birliği), WFTU (Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu), WHO (Dünya Sağlık Örgütü), WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı), WMO (Dünya Meteoroloji Örgütü), WToO (Dünya Turizm Örgütü), WTrO (Dünya Ticaret Örgütü)
abi ama harbiden mevzu fena uzadı ve boku çıkmaya başladı. moderatörüm kitle şu topiği diyecem ama kitlemediğine göre sende gönüllüsün bu geziye şişşşşşşt kubilay bey anlayalım :pls:
NOOOOOLİİİİİİ LAA NOOOLİİİİİİİ.......BU HAL BE NE RESİLLİK.... YUH BEAAAAAA........ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BİZİM TAZE MODERATÖRDE UYMUŞ BUNNARA .. HEY ALLAHIM....CISCIBIL BAĞYAN RESİMLERİ NE ARIYOR BİSİM SİTEDE.....LEAAAA HAVVVLEEEEE..... :!: :!: :!: ÖLMÜŞ BU MİLLET MAKARAYA YAVVVV...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jamaica için isim listesi
1-yeniköylüua
2-motojunior
3-argesus
4-ugurcuk
katılımcılar listeye isim eklesinler :D okan abi
SEVGİLİ MODERATÖRÜM BU KONU GEYİKTEN CIKTI YOL HARİTASI BİLE BELLİ OLDU HAYIRLISIYLA GİDİYORUZ
BENİDE YAZ BARİİ BULGURCUĞUM UĞURCUĞUM...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ANCA BERABER KANCA BERABER... :mrgreen: :mrgreen:
Moderatörler geliyorda admin burdamı kalıyo :mrgreen:
1-yeniköylüua
2-motojunior
3-argesus
4-ugurcuk
5-Okan
6-Aidikurt
Kelebek abim benim yaaaaaaaa.... pardon aslan diyecektim :D kardeşlerini nasıl yalnız bırakmıo nasıl onlara yol gösterici oluoo helal sana be abi :D yenge yok galiba etrafta :DAlıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
ULEN TOPİĞİ BEN AÇTIM BENİM ADIM NEDEN LİSTEDE YOK YAZIN BENİDE HEMİDE LİSTE BAŞINA
1-yeniköylüua
2-motojunior
3-argesus
4-ugurcuk
5-Okan
6-Aidikurt
7-ilkerkoparal
8-doğan
Şimdi girdim nete ve yeni görüyorum... kesinlikle standart bi dişi hareketi...Alıntı:
inci Nickli Üyeden Alıntı
bununla beraber geyik alır yürür... geyik bu durduramazsın... isteyen katılır istemeyen katılmaz... uzar kısalır bu geyikle yapan arasında bi ilişkidir... yapmak istemeyen yapmaz ve yapanlara da saygı duyup susar...