stüdyo ve ekipman mı :Rockn Roll: Göksel ile mutlaka koordine edin dostum..
Yazdırılabilir Görünüm
Güzel bir konuya deginilmiş. Farkindalığı arttırmak için güzel bir hamle.
Yeniden, yine ve tekrar hatırlatma gereği duydum.
Neyi mi?
Bilenler hatırlayacaktır bizim Youtube Resmi Kanalımız var ''Raptor Riders Official'' adında . Tüm üyelerimiz ve sevenlerimiz tarafından istisnasız takip edilmesi çok ama çok önemli ! Eğer bu kanal işler bir şekilde kullanılırsa forumumuzun server masrafları dahil pek çok mali gideri buradan kazanmamız mümkün. Başlığı açalı bir hafta oldu ve selam olsun duyarlı insanlara ,tam 17 arkadaşımız daha kanalımızı takip etti. Güzel rakam ama yeter mi? Hayır ,yetmez. Yüzlerce üyesi olan bir foruma sahip iken kanalı takip eden 182 kişi var deseniz birine '' yahu bu nasıl kardeşlik?'' der sanırım bizlere.. Lütfen kanalımızı takip edelim. Videoları hiç yoksa bir kez izleyelim.
Kesinlikle sosyal medya faaliyetleri tanıtım için çok mühim.hele ailede ki arkadaşlarımızın videoları hazırlarken sarf ettiği çabayı onurlandırmak ve emeklerine saygı göstermek adına her üye,aday üye en az bir arkadaşını kanalımıza abıne etmeli diye düşünüyorum.
Youtube kanalı için özel olarak hazırlanan son 5 video üzerinden istatistikler :)
Raptor Riders Yedikule Hayvan Barınağı Ziyareti Videosu
İzlenme: 89
Beğenme: 17
Yorum: 3
Raptor Riders Intro-2 Videosu
İzlenme: 47
Beğenme: 9
Yorum: 0
Motorculardan Öğretmenler Günü Klibi | Kamera Arkası
İzlenme: 235
Beğenme: 21
Yorum: 9
Motorculardan Öğretmenler Günü Klibi
İzlenme: 610
Beğenme: 56
Yorum: 16
Raptor Riders İzmir Toplu Sürüşü
İzlenme: 617
Beğenme: 48
Yorum: 20
Belirtmek gerekir ki videolardaki beğeni ve yorumların büyük bir kısmını İzmir ekibi (biraz da benim zorlamamla) yapıyor, bazı bazı buluşmalarda telefonları elime alıp bizzat ben yapıyorum ancak son zamanlarda onu da bıraktım artık. Bunun haricinde yaklaşık 10 kadar üye sağolsun hiç es geçmiyor, herhangi bir uyarıya gerek kalmadan beğeni, yorum ve paylaşımları yapıyor.
Toplam 181 abone var. Ancak yaklaşık 10 gün önce yayınlanan videonun izlenmesi 89. Onun da içinde etikletlerden ya da önerilerden gelen izlemeler de bulunmakta. Belirteyim ki ilgili video özel olarak "Youtube kanalımızda görmek isteriz" talebiyle hazırlanmıştır ve 89 izleme rakamına ulaşmaktadır.
Kendi adıma konuşmam gerekirse yer yer videoların kurgularını, senaryolarını, çekimlerini, düzenlemesini, yayınlanmasını yaptıktan sonra bir de gündüz telefondan akşamları ise televizyondan açıp reklamlarını izliyorum. Maksat en başta da dediğim gibi kulübün bir derdine maddi olarak derman olmak. Ancak maalesef genel anlamda bunca çabaya destek bulamıyorum. Evet bir resmi YouTube kanalı var ve bu kanalın adı aynı zamanda yeleklerini de taşıdığımız, yeri geldiğinde "iyi ki bu teşkilatın içindeyim" dediğimiz Raptor Riders Youtube Kanalı. Ancak üzülerek söylüyorum ki bu ilgisizlik beni çok üzüyor.
Az sonra bugün şehidimiz Fethi Sekin için çektiğimiz ya da başka mecralardan aldığımız videolardan oluşan bir kolaj videosu yayınlanacak. Açıkçası o soğukta çıplak ellerle çekimleri yapabilmek için çok zorlandım, bir şekilde yapıldı. Tek beklenti ise son derece hassas olan bu konuda, emek verilen ortaya çıkan videoya ilgi gösterilmesi.
Kusura bakılmasın çok sitemkar bir mesaj oldu, daha pembe bir tablo çizip "helal olsun, harika şeyler çıkıyor ortaya" demeyi herkesten daha fazla isterdim. Ancak tablo bu şekilde. Umuyorum ki kanalın hak etmiş olduğu ilgi kısa zamanda gösterilir.
Dipnot: Şayet "şunu şu şekilde yapalım, bak şöyle olması daha iyi oluyormuş, ya ben de şu işlerden anlarım elimden gelir biraz" tarzında tavsiyeler ya da sorumluluk paylaşımı yapmak isteyen kardeşlerimiz varsa en başından beri bu konuda destek talebimi zaten bildirmekteyim. En ciddi destek de centaur'dan geldi ve gelmeye devam ediyor.
Arkadaşlar Göksel çok haklı bu ilgisizlik ilk önce emek veren arkadaşlarımızın emeğine saygısızlıktır sonra bulunduğumuz bu birlikteliğe saygısızlık oluyor LÜTFEN konuya hassasiyetle yaklaşıp emek veren arkadaşlarımıza destek olalım 8)
Aranıza katıldığım günden beri takipteyim zaten ama yeni video ekleyip güncel olmak da önemli bence ... sadece takip et butonuna basmak yetmeyecektir kanaatimce.8)
Doğru söylüyorsun kardeşim. Kanal aktif olarak 10 Ağustos'ta yayına başladı, şimdiye dek yayınlanmamış 1 videoyla birlikte toplam 20 video bulunmaktadır. Yani ortalama haftada 1 video yüklenmektedir. Kanal yöneticiliği, içeriklerin oluşturulması vs. gönüllülük üzerinden gittiğinden bu rakam iyi gibi görünse de hafta bazında daha fazla videonun yüklenmesi daha iyi olur. Tabi bunun için de değişik içeriklerde daha çok videoya ihtiyaç bulunmaktadır :)
Hemen takip ediyorum8)