benimki aldigimdan beri 2 numarada duruyo. serte mi yakin yoksa yumusaga mi yakin acaba 2 numara?
Yazdırılabilir Görünüm
benimki aldigimdan beri 2 numarada duruyo. serte mi yakin yoksa yumusaga mi yakin acaba 2 numara?
bu numara ayarı clas tipler için de aynı mı?
1 en yumuşak ayardır 5 ise en serti, zaman içinde amortisötler deformasyona uğrar ve işlevini yitirmeye başlar, işte bu durumda amortisörleri zaman içinde birer kademe serleştirerek 5 e kadar çıkartabilirsiniz, bu size baya uzun bir zaman kazandıracaktır, sonra yenisini takmalısınız. Amortisörlerini kontrol etmeyen çoğu kişi uzun bir süre yanlış ayarda bindiler, mesela biri 1 de iken diğeri 3 te binenler oldu, bu dengeyi bozucu bir durumdur dikkat edilmelidir...Alıntı:
Mr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
tayfun abi saolasin. biz iki kisi bindigimiz halde arka tekerlekte bi vurma olayi yok. 2'de duruyo hep. demekki amortisorler iyi. dimi?
Amortisörler iyi olunca 1 de bile vurmuyor, ama sürekli 2 kişi olursa motor üzerinde çabuk kaybediyor özelliğini, herşey yük olayına bağlı yani.
arkadaşlar ben regalime arka iki tane amortisör koydum ayarlarını 1 e aldım fakat süspansiyon sert ne yapabilirim yumusak olması icin
Rıdvan ayar rakalarının konumları akımda kalmadı ama sistem şu amortisör yukarı kalktıkça yumuşak olur aşağı inince sert ona göre ayar yapabilirsin bu ayardan başka yapabilecek bir şey yok
amortisörleri yeni almamış olsaydın kartal gidon olan kasaların arka amortisörünün üzerinde yayda var daha yumuşak onlardan taksaydın olabilirdi 8)
celil abi galiba yanlıs anlantım ben arkaya toplamda dört tane amortisör kordum . peki yaylar rıhat olacak sekilde ayarladım yani yayların boyu uzadı
Bence sakıncalı bişey yapmışsın verim alamazsız bu fazladan 2 yaydan. Sonucu yazarsan sevinirim