Alıntı:
Mr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
hehhe hadi ya :mrgreen: ayak marşıyla calıstırmak daha karizma geliyor bana böyle eski usüll. böle motor sallanacak falan ne güzel beaa :x :x
Yazdırılabilir Görünüm
Alıntı:
Mr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
hehhe hadi ya :mrgreen: ayak marşıyla calıstırmak daha karizma geliyor bana böyle eski usüll. böle motor sallanacak falan ne güzel beaa :x :x
sen vurdurmama yardım etmek de ıstersın o zaman :P :P salalım ankara'dan soyle izmit'e dogru. bak boylesı daha karızmatık. :P :P :P :P :mrgreen:Alıntı:
snakesawar Nickli Üyeden Alıntı
tabi neden olmasın! :!: :P
kusura bakma işlerden pek ilgilenemedim naptın halletinmi motorunun bakım işlerini falan
Benim problemi çözdüm. Meğer akünün çıkışındaki sigorta yerinden çıkmış, yuvasına bazen temas ediyor bazen tmiyormuş. İlginç şey (daha şemayı indirmedim ama) sigortanın tek işlevi aküyü korumak galiba. Yani alt çalışırken sigortayı çıkarsan da alet çelışıyor. Biyerlerde kısadevre olsa motor yansa atacak sigorta yok. Sigorta sadece aküden fazla akım çekildiğinde atıyor. Peh. En kısa zamanda bir sigorta kutusu yapıp tüm tesisatı elden geçirmem lazım. ayrıca tasın oraya giden kablolar da hiç hoşuma gitmiyor. Bir panonun içine sigortalarla birlikte almak lazım ama nereye koyacağız panoyu. Neyse, Bu arada senin motoru boğduğun doğrudur. Jiklesiz çalıştırdığını söyleyince zaten demiştim alet zengin çelışıyor diye. Bi de jikle çekince ani gaz verince ıslanıyor. Bu meretler de kurutsan da temizlesen de bidaha iflah olmuyo. Sen elinin ya da motorun ayarını yaptırana kadar yanında bir çift yedek buji taşıyacaksın. Ben de vakti zamanı 5000km ye kadar 5 çift buj, değiştirdim. Tabii özellikle kışın oluyo bu jikle kullanımı, durduğu yerde çalıştırma gibi nedenlerle. Daha önce acilen taktığım kullanılmış bujileri 6000km dir kullanıyorum bişey olmadı. Yanımda da yedekler herzaman mevcut. Bence önce yine buji değiştir. Doğruca servise götür bir hava, röralnti, belki sübap ayarı yaptır. vereceğin 60 ytl. bir çift buji şimdi 10 YTL olunca bence değer bu ayarları yaptırmaya. Kolay gelsin.
turkay abi teslim ettik dun motoru ustaya. ama bana bi liste cıkardı, kalpten gidiyodum :P
motor yagı degisecek.
sol debriyaj kütüğü degişecek
akü bitirme olayına bakılacak
karbüratör ayarları yapılacak
zincir değisecek
hava filtresi degisecek
arka balatalara bakılacak
sibop ayarı yapılacak
senkron ayarı yapılacak
şimdilik aklıma gelenler bunlar. sırf bunları yapmak için (motor yagı kendınden) 185 milyon para istiyo usta.
ben debrıyaj kütüğü, zincir ve hava filtresini kendim götürücem. onlar da bi 100 milyon tutsa, işte toplam 300'e kapatıcaz bu işi.
biraz evvel sarıkayalar'ı da aradım, emreyi de aradım.
denizli 23+13 lira derken, emre 40+20 dio. nası iş anlamadım
takma kafanı ben konuşurum
Eğer o parçaların değişmesi kesin gerekiyorsa değiştimek gerek parça konusunda emreyle sarıkayaların ki oynayabilir karşılaştıracağız neresi ucuzsa ordan alıır parçalar.
motor yagı degisecek. E değişmesi gerekir
sol debriyaj kütüğü degişecek : Düşürdünmü eğikmiydi ama keyfe keder bişey değişmesede olur.
akü bitirme olayına bakılacak :
karbüratör ayarları yapılacak : Bişey diyemem
zincir değisecek : Çok esnemişse ve artık gerdirme payı kalmamışsa değiştirmek gerekebilir
hava filtresi degisecek : Şimdiye kadar hiç değişmemişse değiştirmek yararlı olur
arka balatalara bakılacak
sibop ayarı yapılacak
senkron ayarı yapılacak
turkay abi saolasin. bi konusursan sevinirim gercekten.
ustanin debriyaj kutugu dedigi sey, hani jikle telinin ustte girdigi yer. aluminyum debriyaj kolu lazim deil. kornayi, uzun-kisa anahtarini uzerinde bulunduran plastik aksam. deismesi gerekiyo abi soyleki, jikle baglantisi kirik oldugu icin makine devamli zengin karisimla calisiyo, bu da bujileri kurumlatiyo, gerisi asikar iste. zincir desen, payi kalmamis.
bugun bana iki firmanin da farkli fiyat vermesi galiba yanlis anlasilmamdan kaynaklaniyo. parca kataloguna baktim da, bana lazim olan yer F-08/19. ama ben sol debriyaj kutugu dedim. galiba debriyaj kolu anladi sarikayalar ki o yuzden dusuk fiyat verdiler. gerci hava filtresinde de bi tutarsizlik var ya, hadi hayirlisi.
hava filtresi kaç paray mış
ben hafta sonu açık hava filtresi aldım 7,5 YTL kendim taktım ampul değiştirmek kadar kolay bir iş
yağıda kendin değiştirebilirsin
zincir yağı 7,5 YTL ara sokakta bir mobilet tamircisi ne de gitsen değiştirir sende kendin yağlarsın adama da bi siftah atarsın
debriyaj kütüğünü al gözüne kestiriyosan sök eskisini tak yenisini
aküyü yine herhangi bir mobiletçide yada oto elektrikçide yaptırırsın
bunları hani öğrencisin daha ucuza çıkar diye yazdım biraz koşturursun ama daha ucuza çıkar
senkron ve karbüratör ayarıyla henüz işim olmadı o konuda bişi diyemiycem ama
sen yukarda yazdıklarımı kendin yapıp sırf bu ayarlar için servise götürürsen daha ucuza çıkar
bence kendin uğraş hem ileriyede yatırım olur
abi haklisin da, iste basimiza daha buyuk isler almayalim die teslik ettik bakalim bi yerlerimizi. bundan sonra tovbe zaten. oyle cok onemli bisey olmadikca tamirciymis ustaymis. tovbe.
hava filtresi de 13 ila 20 arasinda deisio. ustanin dedigine gore 30 milyonmus.
ustam saolsun her seye bi ucret yazmis. hava filtresi deistirmeye bile 10 milyon yazmis. motor yagi desen keza ayni fiyat. tamam karburatoru temizliceksin, sokmesi zordur anlarim, sibop ayari, eyvallah ustalik, zanaat gerektirir, ama azicik da insaf be ustam...