Tebirk ederim ben vakitsizlikten bakamadım hiç. hortumun Karbüratöre girecek kısımlarına bir parça lazım mı?
Yazdırılabilir Görünüm
Tebirk ederim ben vakitsizlikten bakamadım hiç. hortumun Karbüratöre girecek kısımlarına bir parça lazım mı?
yok direk takıyosun sorun olmuyor. hortum bildiğimiz akvaryum hortumu.
Emegine sağlık sonucu merakla bekliyoruz :)
çok güzel bir çalışma olmuş yarınki denemeni de resimli olarak anlatırsan çok sevinirim
Merhabalar,
Bende yaptığım düzeneğin fotoğraflarını ve yaptığım ayarı Ali ustaya bakıma gittiğimde anlattım. Yüzünde alaycı bir gülümseme belirdi. iki şişedeki su miktarını eşitlediğimi anlattım. Motora bindi sonra geldi tekrar ayar yaptı, birdaha bindi. Ayarı bozmuşsun dedi. Şimdilik iyi oldu sonraki bakımda söküp ayarlayacağım dedi gönderdi. Kısacası ayarı beğenmedi. Usta ne derse odur.
fikir vermesi açısından anlatıyorum.
Kolay gelsin.
Çok garibime gittim şimdi şu son ali usta olayı. sen kendi yaptığın ayarın düzgün olduğunu anlayamadınmı ? motor rölantide düzgün çalışıyorsa, yakıt tüketimin azaldıysa, motorun ivmelenmesi daha yükseldiyse. egsozdaki patlama çatlama sesleri kesildiyse, ayar tam olmuş demektir.
Usta aferin çok iyi yapmışssın diyecek değil heralde adam bu işten ekmek yiyor :D
Sizde yaptığınız ayarı ve nasıl yaptığınızı aldığınız neticeyi bizimle paylaşırsınız. Ali ustanın yaptığı ayardan sonra yakıt tüketimi düştü. Gerçi bujilerde değişti. Üzerindekiler yanmıştı(cin malı). Onunda etkisi olabilir. Şuan 150 km yaptım takribi yarım depo yaktı.
Dün deneme fırsatım oldu. aletin iki borusunuda taktım karbüratöre motoru çalıştırdım sıcakken. şişenin birindeki su yavaş yavaş diğer şişeye dolmaya başladı ve iki şişedeki su miktarıda aynı oldu. anladımki zaten benim motorumun karbüratörü ayarlıymış. ve bu ayarı en son ali usta yapmıştı. hiç dokunmadım o şekilde bıratım bende.
acaba ayarların eşit olması tam analmıyla doğru ayarmıdır ?
çünki ustaların ayar anlayışı ayar vidalarını sık kapat sonra ikisini eşit olarak 3.5 - 4 tur aç tamamdır diyorlar bu durumda eşitlik kesinlikle sağlanır ama hava emiş oranı tam oturdumu ölçülmüyor tur at gaz iyişi iyiyse tamam bu bana çok güven vermiyor açıkcası bence en doğru ayar dijital sekron cihazıyla oluyor oda herkese yok malesef :|