:?:p:shock::cry:
güzel bir sohbet olmuş :)
herkesin emeğine sağlık :)
Yazdırılabilir Görünüm
:?:p:shock::cry:
güzel bir sohbet olmuş :)
herkesin emeğine sağlık :)
Vergi borcu; 61 tl cıktı,
Cezası: YOk
Muayne 4. ay 2010'da yapılmış 2012 / 4. ayda sonra ermiş. 20 aydır muayne yok :)
Noter: 100
Trafik sigortası: 250
Muayne ücreti 20x10 cezası + 80 tl ücreti = 280
Bakımınıda 150 versem
Toplam maliyeti : 841 yuvarlarsak 850 masrafı var :)
Ağanın eline su dökülmez tabii :) Şimdi vergi borcunu ödedim Noter masrafını ona bıraktım. Bana trafik tescil ile muayene ücreti kaldı :) Çokta yüklenmek istemiyorum deposu bile fulldu motorun :)
Yılda bir trafik sigortası zorunluluğu var en son 19/04/2010 da yapılmış.
2 yılda bir muayene zorunlu.
Bugunde satış işlemini gerçekleştiriyoruz. Kendisi geldi uzatmayalım kaza maza vs olur diye :)
Celil abi isten geldim bir heves motorun basina gectim marsa bastim giy giy etti calismadi. 3 kere denedim ark dedi jigleyi ac actim ama aku bitti sanirim oksurur gibi yapti durdu neden bitti hemen? Fari yakio aku denedim :((
Ah be Celil abi, en sonunda alacam motoru gelecem yanına :D Aküyü yeni almış, yanımda elektrikçi arkadaşım vardı çin malı akü dedi. Akü ile alakalı sigortası oksitlenmiş motoruda almaya onunla gitmiştik ben dedi onu cıkarıp temizledim taktım dedi sarıyerden kartala getirdiğimde kapatıp marş yaptığımızda çalıştı. Birde çalıştırırken jiglenin açık veya kapalı olması marş almasına katkısı olur mu ? Sizleri seviyorum almanyadan izliyorum :)))
Siğortada oksitlenme olayı varsa öncelikle onu kontrol et ondan olabilir değilse
altta linkte çok uygun bir akü buldum (10 dk.dır tarıyorum)ama ebadları tutarmı bakmak lazım http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...12099703/detay
ilk çalıştırmada özellikle soğukta jikle açmadan zor çalışır veya çalışmayabilir
çalıştırmadan 1-2 kere gaz kolunu çevir gaz ver bırak jikleyi aç gaz vermeden marşa bas kolay çalışır çalışınca hafif gaz ver ısıt normale dönünce veya yola çıkarken jikleyi kapatıp yola öyle çık 8)
Bosch akü, güzele benziyor teşekkür ederim Celil abi. Yarın tekrar deneme yaparım dediğin gibi
Bende biraz akü boyutlarını vs araştırdım arayan arkadaşlara yardımcı olabilir;
Bosch 12N9-3B 12 Volt 9 Amper Bosch Akü
UYUMLU OLDUĞU MODELLER
KANUNİ
125 CC SEYHAN
KANUNİ 150 CC SEYHAN
KANUNİ 200 CC CARACAL
KEEWAY SUPER SHADOW 250
MZ ETZ151
MZ ETZ250
PLANET P-5
REGAL RAPTOR DD250E-9