Günaydın herkese...
Yazdırılabilir Görünüm
Günaydın herkese...
Arkadaşlar deneyim ile bir şey öğrenmiş oldum.
Motorunuzun arka sisbar ile arka ışık plakalık arasına katlanabilir sandalye bağlamayın :shock:
Dağlık bir arazide deniz kenarına gittim. Şehir merkezinden uzak bir yer idi. Denize girdik çıktık. Erzakları tekrar motora yükleyip eve dönüş yapmak istedik. Bir süre yol aldıktan sonra bacak aramdan yanık kokusu ile beraber dumanların yükseldiğini gördüm. Hemen kenara çekip motoru durdurdum. Eğilip depo altına baktığımda kontak bölgesinden başlayarak aküye kadar olan aradaki elektrik kablomun eridiğini gördüm. Ve motorum çalışmıyordu.
Dağ başında kalakalmıştım. ıssız bir bölge ve yokuşlu bir alan. İterek motoru götüremeyeceğim bir yer. Bir kaç arkadaşımı aradım 1 saatten önce gelemeyeceklerdi.
Motordan sandalyeleri çıkartıp deniz manzaralı olarak yol kenarına oturdum. Hemen altımızda da bir tekne vardı. Bir süre sonra tekneden iki kişi çıktı ellerinde bobin ve kablo vardı. hemen koşup yanlarına gittim. Motosiklet elektriğinden anlayıp anlamadıkalrını sordum. bakalım dediler. Şansım o anda döndü. Gelen arkadaşlar yanan kabloları ayırıp tekrar sardılar ve yoluma kaldığım yerden devam ettim.
Asıl olay bağlamış olduğum sandalyeler arka ışığı kaldırmış ve kablosunu sıyırmış. Kablo arka çamurlukta şase yapmış. Sigortayı da attırmış fakat sigortayı bir süre önce değiştirmiştik tamircide. Tamirci 10 luk sigorta yerine 30 luk sigorta taktığı için şase sonrası yüklenen elektrik nedeniyle sigorta atmayarak kabloları yakmış.
Uzun uzun anlattım sanırım. Başıma gelen bir anımdı. Paylaşmak istedim....
Geçmiş olsun.. paylaşımın için teşekkürler..
Teşekkür ederim. Önce çok üzüldüm dağ başında kaldım diye. Ne yapacağımı bilemedim. Daha sonrada Teknedekileri görünce dünyalar benim oldu. Yedek sigorta ve tamir ekipmanı bulundurmak gerek. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Fakat bunda benim hatam büyük. Sandalyeleri yanlış yere bağlamak ve sıkı bağlamamak gibi bir hata. Neyse ki ucuz atlattık. Kulağımıza da iyi bir küpe olmuş oldu......
Eklenti 1701
:Rockn Roll: Ride for freedom :Rockn Roll:
Berkay, sele üzerindeki yastıklarda vazgeçilmez sanırım :)
Berkay hemşire olunca erken teşhis yapabildim 😷😷
Bu arada artçı için yastık iyi fikirmiş bende deneyeyim 😎😎😎