Enes hayırlı olsun keyifli güvenli sürüşler :) 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Bu gün motorumu temizleyip zinciri yağlamam gerekiyor. Ankaraya kar yağdığında her yeri toz olmuş.
SM-S928B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dün motorun zincirini yağladım, bu vesileyle ufak bir bilgi notu vermek istiyorum.İpone xtrem chain road diye bir yağ var, bunun 750Ml versiyonu mevcut. hacmine oranla fiyatı uyguna geliyor diye almıştım. Şişenin yarısına kadar sorun yok fakat yarısından sonra düzgün püskürtmüyor ve 200Ml civarı kala resmen sıkmıyor boşa gidiyor.. Putoline Tech chain candır, oradan devam.
bugün motorun anasını ağlattım, uzun zamandır kedisi ile ilgilenemedim içim acıyor bu duruma :(
Fairing aldım takamadım aparatını bulamıyorum daytona için….
bugün değil ama dün motorumu yıkadım, iş yerinde aynı modelin siyah ve temizi yanıma park edince kötü hissettim yoksa "yol yapmışlığın gururlu izleri" diyerek kendimi avutuyordum kirli motor sürerken :cheesy:
motoruma yine koruma demiri yaptıramadım herkes mi yoğun olur
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün eski motorumu (superlight 200) ilan fotoğrafı çekmek için yıkadım...
Geçen günlerde yeni amortisör keçeleri taktırdım, bugün de yıkadım, zincirini temizleyip tekrar yağladım
Her şeyim tamam zincir muhafaza demiri arkama birini alınca cok fazla sürtüyor çıkartsam ne olur diye düşünmüyor değilim. Bir de zinciri gevşetince şaseye değmesi normal mi? O yüzden zinciri gergin kullanıyorum korkutmuyor değil :)
Zincir şu an çok gergin hafif gergin bırakınca usta şaseye değdiğini söyledi gözümle görmedim açıkçası. Zincir muhafazası da arkama biri bindiğinde zincir muhafazaya arada sürtmüyor hep sürtüyor anlamsız şekilde cıvataları sıkmama rağmen devam ediyor sorun. Yarın bir bakıcam olmadı bir proje çizerim ölçülerine göre
Hacı o zaman yine başa dönüyoruz zincirin ayarsız ki artçılıyken sürtme yapıyor. Regalin uzun şaseli motorlarında zincir sesi standart zaten, ayarı düzgün olsa bile zincir çarpıp ses yapıyor. bu sesi sönümlemek için, zincir kapağının ortasında kauçuk bir parça vardı. o düştüyse ses yapıyor olabilir.
Artçılı iken sürtme sesi geliyorsa amortisörlerine baktır ve zincir ayarını tekrardan gözden geçirt..
Bir tık sizi dinlememiş gibi olacağım ama zincir muhafazayı sabah cıvataları sıkmak için baktığımda sol bölgenin bağlantı demirinin ucunun kalktığını ve cıvatanın paslandığını gördüm hem ölçü almak için hem de cıvatayı değiştirmek için çıkarmaya çalıştım cıvata yamulmuş biraz güç sarfettim tıkırtı sesi ondan geliyormuş zincir sürtme de durdu tamamiyle. Sorun zincir sesi değildi sürtmeydi ama onu yaparken yanlışlıkla arka sol sinyalimi kırdım :):cheesy:allahtan tüm hafta izinliyim uğraşıcam biraz. Cıvatayı bulup zinciri hafif gevşetip deneyeceğim yine ses gelirse yüksek ihtimalle bir proje çizilecek gibi duruyor oraya
Daytona 250 S kullanıcısıyım. Geçen gün V nin gidonuna baktım ortalama 10-12 cm yüksek kalıyor servisle iletişim halindeyim sanırım gidonu ve kablo sistemini değiştireceğim. [emoji28]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün motorumun yağını ve yağ filtresini değiştirdim. Gv 250 için kullanma kılavuzunda belirtilen 10w40 yağı kullandım. Yağ filtresini de değiştirince 1.5 litre yağ koymak gerekiyor. Ekstra olarak motorun zincirini temizledim ve yağladım. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d76d48434.jpg
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motorlarımızı yıkadıkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6d35c2dee3.jpg
SM-S928B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motorun yağını değiştirdim,zincirini yağladım.19 Mayıs kortejine hazırım:Rockn Roll:
4 silindire koruma demiri koymazsam olmazdı.Sağolsun Celil Başkan montajını yaptı.
korumaEklenti 3569
Eklenti 3570
Bugün değil ama dün çin menşeli motorların klasik yangısı olan manifold hava alma problemi için çelik civatayı keserek saplama olarak kullandım. Artık titreşimden gevşeme yapmayacak gibi :soru? Ne olur ne olmaz diyerek bir miktar daysonla da garantiye aldım 8)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...79a26ef25f.jpg
Bıcı bıcı yaptık [emoji28]
Sahibindene koyduk [emoji1]