kur artışımı değilmi önceki cevaplarımda kabaca açıkladım ,yardımcı olur
Yazdırılabilir Görünüm
Emre geçen yıl Lifeng ile bir problem yaşadı, hatta Mustafa 'abi Çin'e gidip fabrikayı bastılar' diye bir ifade kullandı, fakat mevzuyu hatırlamıyorum. Distribütörlük hakları mıydı? Bilen var mı?
abiler, arkadaşlar. şuanda ortada ve gerçek olan birşey varsa;
benim gibi motor lamaya niyetlenen, markalaı modelleri ve fiyatlarını araştıran yeni 2 teker sevdalıları RR'den uzak duracaklardır... eğer parası olan, varsa parasına kıyan ancak ozaman satarlar bikaçtane. bunun haricinde dışardan bu distributore gelen mallar, tamamen onlara kardeş olacaktır... yada piyasa gerçekten RR'a doyup tıkandığında ozaman fiyatlara ayar çekecekler. ama ozamanda çok geç olacak
bilgi için ayrıca bakabilirsin
http://www.radikal.com.tr/Default.as...icleID=1065139
Şikayet edeceğimiz şeylerin hukuki nedenleri olması gerek, kanıtlanabilir olmalı ayrıca. Benim motoru pahalıya almamın nedeni olarak 'bayiler arası fiyat farkı olabilir' diyecek, artan fiyatlar için fiyatı yükseltmek benim hakkım, karı istediğim seviyede belirleyebilirim diyecek. Geriye bir tek değişmeyen çamurluk ve stop gibi şikayetler kalıyor (tük.kanunu ayıplı mal hükümleri). Hukukçu değilim ama rekabet kanunu veya tekelcilik ile ilgili hükümler ne kadar duruma uygun? Bir ülkede sonuçta tek distribütör olur. Bizim asıl firma yetkilileri ile görüşüp tepki dile getirmemiz lazım. Markayı temsil eden müşteridir,biziz. Ben bir ortama girdiğimde benim makineyi görüp beğenenlere Regal'i methediyorum. Bu forumda da 'en iyi Çinli' diyoruz. Müşterinin yaptığı reklamın inandırıcılığı TV'de tonla para vererek yapılandan çok daha yüksektir. Mal ayıplı mı? Garantisi mi var? Ben değil, onlar beni arayacak. Parçanız geldi, dilediğiniz zaman gelin değişelim diyecekler. Müşteri ilişkileri dediğimiz olay budur, kurumsallaşma budur.
araştıralım hep beraber hangi açıdan neler yapılabilir, (tekelcilik, karaborsacılık vb. terimlerin kanuni tanımlarına, duruma uygunluğuna ve cezalarına bakalım) nerelere nasıl başvurularda bulunuluyor, hakkımızı arayalım...(sosyal medyanın faydaları :))
bunların hepsi ispanlanması zordur sağlam deliller gerekir, ki kaldıki hiç bi kanunda tekel ,karaborsanın bi yaptırımı yoktur (yönetmelik ve tüzükleri bilmiyorum ) serbes piyasa kuralları ...
rekabet kurulu yada t.h.d. bizim tek bir şikayetimizle ilgilenir oda 'ayıplı mal' dır tanımı ve kapsamının neler olduğu http://www.tuketicihaklari.org.tr/in...ask=view&id=56 ndan bakabilrsiniz
şu durumda tek şikayet edebileceğiniz ve ispatı basit olan satış sonrası destek tir ,yederk parça temini,servis personelinin ilgisi vs ,bunlar çook basit ıspat edilir ,yeminli şahit bile göz önünende bulundurulur
bunun hariçi durumlarda bilirkişi ataması gibi durumlar olurki bu durumda bir şahısın kurum karşısında şansı yoktur ,bu gibi işler derneklerle ,sivil toplum örgütleriyle olur
Hiç biri olmazsa sesimizi duyan olmazsa..biz de makinaları satıp, artık markayı kötülemeye başlarız napalım :mrgreen:
raptorriders adını da raptorfuckers yaparızz:lol: :cheesy::p
şaka bi yana bu işin üstüne gitmek lazım... güzelim motoru gerçekten sahiplenecek distrübtöre ihtiyaç var... ki ülkemiz de çoğu distrbtör böle... başımdan geçen HP v.b. olayları hiç açmayım burda.. malum konu dışı :?
Türkiye de dist.ler hatamı düzeltiyim müşteri memnuniyeti sağlıyımdan çok... "git istediğin yere dava aç" diye başlarında savarlar çoktur.. sonra mahkemeyle falan uğraşmayım diye üzerine gitmezsin olayın.. unutur gidersin... olan sana olur yine...