Emrehan aştın kendini hocam. SÇok güldüm eyvallah. 8)
Yazdırılabilir Görünüm
Alper, 4.44 motor ile konuştum. Yedek parça sorunları olduğunu vurguluyorlar. Şöyleki, regal servisi değiller ve ilk baktığı regal de benim makine. Dolayısı ile buji yağ gibi basit parçalar dışında parça gerekirse parçayı bizim bulmamız gerekiyor.
Ücretler ile iglili olarak bazı kalemleri belirledik onlarıda aşağıda veriyorum. Bana biraz pahalı geldi ama ben işçilikten memnun kaldım.
Senkron ayarı : 30 TL
Sübap ayarı : 50 TL
İşçilik saat ücreti : 25 TL (her zaman uygulamıyorlar, yapılan işe göre karar veriliyor. Buna dikkat etmek ve belkide baştan konuşmak gerek)
Yag : 25 TL/lt
Buji : 10Tl ile 20 TL (buji modelini sordu söyleyemedim:(, bu nedenle fiyat aralığı verdi)
Benim makine için senkron ve sübap ayarına 100 TL almıştı.:( Şimdi 80 TL'ye siz yaptırabilirsiniz.:):)
şaka bir yana emrehan aga'nın dediği gibi,
rotayı , mola yerlerini, kaç km'de 1 verileceğini, benzin alınacak istasyonları belirlemekte fayda var, gidince oraya sap gibi kalmanın hiç bi faydası olmaz şimdiden bir mekan ile konuşmak veya bize uygun bir mekanı araştırmakta fayda var... !! hasan abi nereye kayboldu yav reis dedik yanlız bıraktı bizi :p
Esentepe taraflarına gittiğimizde ağaçlıklar içinde piknik yapılabilecek yerler var. Gerede içinden alışveriş yapabiliriz. Ne yiyeceğimize karar verelim bence. Mangal yapılacaksa eğer basit taşınabilir mangal yada taştan geçici bir düzenek kurabiliriz. Bunun için şiş ve tel ızgara almamız gerekli.Kömürü gerede de bulabiliriz tahminim. Yere oturmak için herkes kendisi için kilim vs almalı. Plastik tabak vs Gerede de bulunabilir. Top ta alırız:mrgreen:
Buluşma noktasına herkes dolu depo ile gelirse uzun süre benzin ihtiyacı olmaz diye düşünüyorum. Toplam yolumuz 144 km.
Kaç km de bir mola verelim fikirlerinizi paylaşırsanız mola yerlerini belirlemeye çalışalım. Benim fikrim, başlangıç noktası ve varış moktası arasında 2 mola yeterli olur. Yani neredeyse 50km de bir durmuş oluruz.
Otobandan gitmek bence doğru olmaz. Eski yolu tercih edersek rahat ederiz diye düşünüyorum. Kazan da 1. molayı verebiliriz hatta kahvaltı yapabiliriz. Ankara merkez kazan arası 52km, optimum avm den 34 km civarında. Sonraki durağımız kızılcahamam olabilir. yaklaşık 40 km. Kzılcahamamdan sonra gerede için 61 km kalıyor. Mola yerlerinde herşeyi bulabiliriz.nazar
mola yerleri ihtiyaca göre yolda doğaçlama da ayarlanabilir.piknik alanı gibi bir yer olursa hazır mangal buluruz belki ama yoksa da 3-5 taştan yaparız:mrgreen: kanat köfte gibi mangallık şeyleri ordan alırız kömür falan da buluruz bu tarz yerlerde diye tahmin ediyorum.taştan kendimiz yapmamız gerekirse ızgara tel vs icatlar getirsek fena olmaz.ben bi bakayım bende ızgara olacaktı.
savaş abi sende olmasan sahip çıkanımız yok :D
vay arkadaş herkesmi etobur bende yanıma peynir ekmek alayım bari :D
Bu aksam mesaiye kaldim
Yagmur yagdi bayagi ustaya gidemedim yarin oglen halledicem detaylari :)
Mola yerleri yolda belirlenir yorulan selektor caksin :D