abiler sonunda dayanamayıp (yanımdan geçen bir harley in sesini duyup kıskançlıktan çatlamam sonucu ) egzozları açtırdım. o ne sestir öyle :) gürlüyor alet
Yazdırılabilir Görünüm
abiler sonunda dayanamayıp (yanımdan geçen bir harley in sesini duyup kıskançlıktan çatlamam sonucu ) egzozları açtırdım. o ne sestir öyle :) gürlüyor alet
o makineler o iş için yapılmış.. sen bence aksozları açtırmakla iyi etmedin .. hiç bir zaman o duyduğun sesi alamazsın ...imparatorum tersadamım.. :)Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
güssel insanlar... yapmayın, etmeyin... altımızda ki makinalar çinin en güssel motorlarından biri... çinli ne güssel bi egzost koymuş... sessiz sakin, kimseleri rahatsız etmeden gidiyoruz... bunun yanında makinenin susturucularını sökünce sadece 250cc 250 cc bağırıyo... harleyin en ufaka motoru yanlışım yoksa 850cc... bunun yanında hastası olduğun ses tescilli bi ses... herhangi bi susturucu sökümü sonucunda oluşmuyor.. orjinali öyle... yüksek devirlerde bizim makinalarımızda çok hoş bi şekilde inliyor... motorcuların ismi çıkmış 9'a inmez 8'e... niye etrafımızda ki insnaları çok da hoş olmayan bi sesle rahatsız edelim ki.. unutmayın sizin hoşunuza giden o ses özellikle geceleri sokak aralarından geçerken bir çok kişiyi rahatsız ediyor...
her kelimesine katılıyorum agresus ... bu kadar muzip kişiliğinin altında çokda mantalitel bi yapın varmış doğrusu... :alkis: :alkis: :alkis:
yok yok güzel oldu :)
dostlar yarın bi 2. el motor görmeye gidicem ama benim bi yardıma ihtiyacım var 12 ile 2 arasında eğer işi olan yoksa benle gelebilirmi motora beraber bakalım beni kazıklamasınlar şimdi bide bi ustaya göstermeye kalksam servisin yerini bilmiorum satan arkadaşın gittiği servise gitmeninde pek bi manası yok.. motorun başından ufak bi kaza geçmiş çünkü o yüzden ince eleyip sık dokuyorum baya.. eğer müsait olan varsa o saatler arası bana bi ulaşsın lütfen..çok saolun şimdiden.. istanbul mecidiyeköydeyim ben bu arada..
Salı günü Dikilitaş Ali Ustaya gittim... Saolsun çok ilgilendi... Kendi motoruyla tur bile attık. Regaller tahminimden de güzelmiş... Spyder beklemeden Class la aranıza katılabilirim. Susturucuları çıkarmıştı. Çıkan ses gayet güzeldi. Acaba ses egzostundan çok farkı var mı merak ediyorum.
kardeşim üzücü bir haber spyder beklemeyi bırak çunku gelmeyecekmiş.Alıntı:
emrahkucukgirgin Nickli Üyeden Alıntı
En iyisi ya düz yada class modeli al
yahu emrah ne olcak şimdi spyder spyder die sayıklıyodun ...eyvah eyvaaahh valla üzüldüm ...sen en iyisi kendini ispatlamış 250 lik bi regal al doya doya bin ....
Alıntı:
aidikurt Nickli Üyeden Alıntı
gelecek gelecek
biraz sabır :cheesy:
Bence artık Emrah Sypder almaktan vazgeçti bugün itibarı ile.
250 cc Raptor iyidir ve de güzeldiiiir. :D
Herkese merhaba,
Öncelikle aidikurt'a çok teşekkür ederim.Böyle güzel bir platformu hazırlayıp tüm regal dostlarına sunduğu için...
(Aidikurt profilinde sigortacı yazıyor, bu noktada meslektaş olmamızada çok sevindim.) Motosiklet.net e de üyeydim ama çok fazla aktif olduğum söylenemez.Belki bir kaç sorumdan hatırlayan vardır.Regalimi geçen yaz aldım ve büyük bir keyifle kullanıyorum. motorumu çok seviyorum, fakat işimin kıyafet zorunluluğu nedeniyle çok fazla işe gidip gelirken kullanamıyorum.Bu noktada bir çok zaman bir tanede maxi scooter mı almalıyım acaba diye düşünmeden edemiyorum.Şimdiye kadar hiç bir organizasyona katılmadım, sizleri uzaktan takip etmek ile yetindim ama yakın zamanda ehliyetimide edindikten sonra aktif bir üye olacağımı umut ediyorum.Nedense hep çekindim belki bir çoğumuzunda ehliyeti yok ama biraz kuralcı olmayı yeğledim motor konusunda bugüne kadar hep.
Benim motorun bakımlarını Altan motor yaptı hiçbir ciddi sıkıntımda olmadı aslında bugüne kadar fakat bu son günlerde ciddi bir problemim var ve bu konuda destek istiyorum sizlerden. Benim motor çalıştırırken çabuk marş alıyor,fakat bir süre sonra tam ısındığını düşünürken birden stop ediyor ve çalıştırmak için çok zorlanıyorum.Bu da bir çok sefer neredeyse 20 dakikama mal oluyor.Sanki sadece jikle yetmiyor gibi oluyor bende rolanti ayarını yükselterek, yüksek devirde çalıştırıyorum bir süre.Sonrada eski veya orjinal rolanti ayarınıda bozduğum için tam olarak hangi ayarda tutmam gerektiğini kestiremiyorum.Motosiklet.net te bizim bütün forumu inceledim fakat bu tarz bir sorunu olanı duymadım, sizlerden ricam eğer böyle bir şey başına gelmiş olan veya ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan varsa bana yardımcı olması.Herkese selam eder,en kısa zamanda tanışmak dileklerimi sunarım. Peşin teşekkürlerimle...
KARDEŞİM ARAMIZA HOŞ GELDİN...senin sorunun bujilerinden veya jikle tertibatından olabilir
... sabahları bende marşa basmak için jikleyi çekiyorum ondan sonrada elimlen rölantisini yükselterk belli bi ısıya kadar öööle bekliyorum .. bu arada jikle kapalı olacak tabiiki .. ne kadar jikle o kadar az buji ömrü demektir....bujileri bi değiştir ondan soora bi daha haberleşelim olurmu... selamlar sevgiler..
Hoşgeldin dostum. Buji yüksek bir ihtimal ancak karbüratörle ilgili bir sıkıntı da olabilir bence. Değişik bir yerden benzin almak zorunda kaldın mı?
Sevgili Okan cevabın için teşekkürler.Ben bu rolanti ayar işini jikle ile birlikte yapıyorum.Belki de sorun ondan kaynaklanıyor.Bir de senin dediğini deneyeceğim.Bir bujileri değiştirip tekrar bakmakta fayda var heralde..Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Emrahss sanada teşekkürler. Genelde bildik ve aynı yerlerden benzin alırım ama bu da ihtimaller dahilinde tabiki.Bu fikri deerlendirmekte fayda var.Anlaşılan bize servis yolları gözüktü :cry:
jikle açıkken sakın gaz veriim deme ... bujinin ıslanması 3 dakka sürer..soora çok uğraşırsın faygun kardeşim.. :!:
Beyler belki bileniniz vardır; her benzin markasının ve her bayinin sattığı benzin içinde genetik kodları varmış. Analize gönderilemn benzinin hangi bayiiden alındığı çat diye çıkıyormuş. Benzinden olduğuna emin olduğunuz zaman kovalayın işi...
kücükgirgin dostum bu genetik kodlar avrupada falandır yaa :wink:
bize gelmez abicim böyle genetik kod falan hadi encok olsun kimyasal formüllerinin oranlarından shell mi Moil mi Bp mi onu bulabilirler :+1: ama hangi istasyondan bayiden alındıgını yok abicim olmaz öyle şey adam basar suyu ne genetik kod kalır ne formül kalır hadi su basmasında 90 oktanı basar 98e 98 diye satar bizimkler :mrgreen:
onun icin bildigin güvendiğin yerden almak tamamdır :+1: bir olay olursa gider kayarsın fırcayı hepsi o
genel bir durum olursa zaten hallediliyor bir ara mersinde ataş hatalı benzin dagıtımı yapmış shelle 2-3 bayi vardı oradan benzin alanlar benzin pompasımı arıza yapıyordu bunlar arıza yapanların hepsini değiştirmişlerdi. (shell /ataş) benim biladerin arabası bu şekilde olmuştu biliyorum
Bu dediğini çok yaptık be abi :frown: anlaşılan bujileri çoktan yemişiz biz :(
Alıntı:
okan Nickli Üyeden Alıntı
Bujileri iyi bir çift ile (NGK) değiştirmek motoru acayip değiştiriyor.
Var var Kino. Araştırabilirsin. Türkiye o kadar da geri değil canım :-) Bu şekilde arızanın nedenini tespit ettirip benzinciden parasını alan tanıyorum.Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
100 oktan benzin denedinizmi ? ben 98 denedim onuda denicem :D biraz hızlı kaçıyo :D oktan artıkça yanma hızlanıyo ve yanma hızlandıkça cc tam anlamıyla kullanılıyo gibi bişi :D
makineyi ilk hangi oktanla doldurduysanız onunla bırakın.. değiştirmeyin oktanlarınızı... oktan arttıça kaçış artar ama ilk çalışma zamanınız uzar bi de.. zor çalışır... oktan mevzuu karışık.. girmeyin.. dalmayın... 95 iidir...
ya neyapcanızı şaşırdınız 2 dene kahve fincanı gibi silindir ne koysanız yakar takdınız bide surate yav 250 lik makina işte faprıkasıda yazmış 100 ün üstü beş demiş ne uğraşıp duruyonuz allahın çinlisi ile binin işte binin karıştırmayın 3 ü 5 i valla kafamı bozmayın alırım 1300 hayabusayı.
yaw gomtanım.. yapma etme.. uyma bu gençlere... bilmiiiyeleerr ni diidklerinniii...genç bunnar... hayalperest bunnar... hayır bozacaklar sonunda motürü sonaa da motor kofti cıkı diicekler... bizim bu sitede yapmayı tasarladığımızı hondaya bemveeye yapsan dayanmass yaww... ama uyma sen... ne etcen 1300lüğü... keyfini el alcak külfeti sana galcakk... :mrgreen:
yaw şakaydı şaka ne 1300 lğü
valla 300 lük bilem almam benim karaoğlan takur tukur yeter
hay ağzına sağlık komtanım... öölle bi laf ettinki cuk oturdu yanii.. bi de sen eski sitede görseydin .. bi ara müslüm baba çıldırmıştı hatta sinirden.. 180 yapanlarmı ararsın dişli değiştirenlermi ararsın bi alemdi valla...ben her zaman söölüyom ..140 basanlar bilem km lerini kontrol ettirsinler diye..Alıntı:
aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
Fabrika ayarları ile çok oynamak doğru diil bence de.
arkadaşlar dün akşam motorumu altan motora servise bıraktım :(
yaklaşık 1 hafta önce başlayan deponun altından gelen bi ses vardı yüksek devirde :cry:
ve bu ses dün dayanılmıcak bi sese dönüştü artarak dewam etti, anlıyacağınız :cry:
bende altan motorla konuştum getir bakalım dediler ve iş yerimden erken çıkıp motoru götürdüm
taner usta bindi bi tur attı geldi normal vibrasyon sesi dedi :?
sora ben taner ustamı arkama alıp bi tur attım ve sesin ne olduğunu orda gösterdim o motoru zorlamadığı için sesi duymamış :(
ve deponun altından geldiğini söyledi ve kalması gerektiğini söyledi bende bıraktım motorumu :(
inş. takozlardan felandır da bi an önce düzelir :cry:
işlem bitince ne olduğunu anlatacağım burdan arkadaşlar
hepinize sevgiler
walla yaşar komutanım yerden göğe kadar haklı
eskiden bir hastalık vardı şimdi sadece ismi kaldı " doğan görünümlü şahin " işte bu hesap galiba
altımızdaki bir chooper 250cc REGAL RAPTOR buna sadece aksesuarlar koyabiliriz güzel güzel
chooperlarda öyle 120 -140 km hız aranmaz
bildiğim kadarı ile gezinti motorudur bunlar geze geze yol alacaksın
alper dedigin gibi iş bittiğinde bize de bilgi verebilirsen ki verecem demişsin teşekürler şimdiden
ne demek abicim hepimiz bilgi birikimi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz burda
sizler benim ailem ggiibi oldunuz walla :roll:
yaww... taktınız 130-140 durumuna... ben hep 95 oktan koyyom arada 130-135'te görüyom... arada düşük viteste zorlayın makineyi, yüksek sürat şart diil.. 1. makine açılır saar kalmaz...2. Ekonomikleşir düşük sürat ve devirlerde... 3. gerektiği yerlerde kaçmasını öğrenir... iidir.. bazen yapın.. saar bırakmayın...
Katılıyorum. önemli olan max hız değil. Dinamiklik. Serilik... o da var bu makinelerde bence... ( 3 günlük tecrübe konuştu dikkatinizi çekerim. yabana atmayın:-))))))
agresus maaşalahh 130 ları görüyorsun demek way biladerim allahım esirgesin
tövbe :!: :!: :!: değil RR de ben daha arabada bile görmedim 130 u yaklaşık 15 senedir.
ben jenaratörüme ne alıyorsan RR ye aynısı alıyorum ( jenaratör bu arada benzinli ha dizel değil :lol: )
bidona koyuyorum 35 -40 lt jenaratöre ve de motora idare ediyoz
piyasa da normal benzin kalmadı hepsi kurşunsuz ( köylerde bile) 95 98 oktan ları kaldı ha 95 ha 98 paran varsa 98 yoksa 95 bende yok abicim ben 95 oktan :P parası olan 195 koysun abicim
ya ben 95 98 arasındaki farkı anlayamıyorum arabaya koyuyorum bazen 95 bazen 98
hep aynı gidiyor 90 km hızla (fazla hız yapmam ki zaten :mrgreen: ) siz nasıl anlıyonuz ya 3 oktan farkını ilginç
herhalde yaşlılıktan anlıyamıyorum.
kino baba seninki şu işe benzemiş:
adama sormuşlar benzin zamlarından şikayetçimisiniz diye :
yok kardeşim demiş ...
ben hep 20 milyonluk alıyom farketmes demiş....
sende şimdi 90 ı geçmiyon ya depoya ne koyarsan koy hepsi 90 la götürüyo seni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
arkadaşlar merhabalar 8)
geçen hafta salı günü altan motora ses gelmesi şikayetiyle bıraktığım regalimi cumartesi sabahı aldım :cheesy:
Taner ustamızın dediğine göre motoru 3 kere söküp toplamışlar :cry:
ve değişik yerlere lastik takos ilaveleri yapılmış :shock:
ve sesi kesemediklerini söylediler motor belli bir devirden sora vibrasyona giriyor ve ses yapıyor dediler :cry:
üzgün olduklarını belirttiler :cry:
bende o üzgünlükle geri dönmek üzere yola çıktım
ve tabi biraz da motoruma sinirlendiğim için asıldım gaza :D
ama o da ne o an fark ettim ki ses gitmiş :cheesy:
hemen geri döndüm
Taner ve Tamer ustalarıma teşekkür ettim :cheesy:
onlarda inanamadı sana göre ses gittiyse problem yok dediler :lol:
sora gazladım geldim motor daha bi oturmuş gibi geldi :cheesy:
ustalarımın ellerine sağlık burdan da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum kendilerine :cheesy:
Güle güle kullan inşallah
Peki bu üç kere motor toplama hikayesi sana kaça patladı abi?
Garanti adam gibi işliyor mu?
Bu arada benim motordanda sibop vurması gibi ses geliyor. dün polonezköye kahvaltıya gittim. yokuşlarda özellikle vurma sesi yapıyor. ben de gitsem düzeltirler mi dersin? bu sabah 2000 'e geldim. dünkü yolculuk fark etti. Makinede açılma hissettim bu sabah.
acaba açılana kadar beklesem mi?
benden bişi istemediler bişi yapamadık diye
ama ben genede bişiler attım
garanti Altan motorda süper işliyor emrahcım merak etme
bence bakım zamanı git istersen zaten %100 senin subaplarda sıkı çıkacak onların ayarlarını yaparlar senkron ayarınıda yaparlar
motorunun değiştiğini hissedersin bakımdan sora
sanırım 2500 de bakıma giricen sende
yap 500 km daha sora gir bakıma altan motorda
Eyvallah abi... Dediğin gibi 500 daha geçsin gideyim bakıma... Teşekkürler
rica ederim kardeş ne demek
regalci motorcularız biz:)