Sen su tip i kazan sonra birde doktor olda harleylerden indiremeyelim abim seni:)
Yazdırılabilir Görünüm
Tamam abicim sıkıntı yok, bende bu akşam eve geç geçeceğim galiba. Ekleme işini halledeyimde sonra rahat rahat görüşürüz. Serdar saolsun beni biraz bilgilendirmişti, zaten ilk zehri kanıma o saldı :) Özelden biraz kafasını şişirmiştim. Bakalım birazda Facebook' ta şişiririz :p
saolasın salih abi sattık şükür
darıdıda sana diyelim
şimdilik cbf 600 bakınıyorum ama sınıfının en çok yakan motoru ,ardındanda fazer geliyor(cihan dikkat!!)
http://www.yakittuketimi.net
yavaştan başka modellere bakıyorum
s-storm: km si az olanı bulmak imkanzıs ,olanıda kmsi oynanmış ve değerinden piyasası yüksek yakıt sarfiyatı 100km/4lt
600*gs: dengeli sağlam ama kronik sorunları olanları var yakıtı 100/4lt
bannet S:ucuz ,sağlam amam grenajı yok yakışı 100/5,5lt
sanırım bütçeyi birazda yukarı taşımam gerekiyor
aslında silindir sayısıyla ve beygir sayısıyla pek orantısı yok. tamam fazla yakar ama oranı yoktur :| o zaman senin deyişine göre şöyle hesap çıkar:
GS tek silindir 4 lt yakıyor. Fazer 4 silindir= 16 lt yakar.
GS 50 hp 4 lt yakıyor. Fazer 98 hp= 8 lt yakar.
Hesap tutmadı yine. :|
Hava yakıt oranı ve çevirdiği devirle alakalı aslında. bunları sen benden daha iyi biliyosundur ben üstünkörü bi üzerinden geçiyorum. Yani R1'in R6'dan az yakmasıyla benzer bir ikilem oluyor.
Ha tabi senin dediğin şu noktada katmerli doğru :mrgreen: Sen GS ile yapıştırır yardırır hırçın kullanırsın 1 lt fazla yakar misal. Ben fazerle hırçın kullanırım 3 lt fazla yakarım :p:p
Yani bunun gibi bişey olsa gerek. ben de iyimser polyannayı oynuyorum :cheesy:
Bi de ben kullandığım motorda yakıt olayına pek bakmıyorum. Yani benzine %100 zam gelse bana koymaz :| bana yakıt konusunda koyarsa, fazer'ımın diğer bir fazer'dan fazla yakması koyar. O zaman durup düşünürüm ne oluyo diye :mrgreen:
hocam bilddiğin düz mantık doğru orantı bu
yakıt tüketimi tamamiyle silindir sayısı beygir gücü ve torkla alakalıdır
bunlardan biri artığında azalarak artan değerde yakışı olur
yani 100 cc 3 lt yakar
1000cc cc 30 lt yakar ( doğru orantı) yanlış8)
hava yakıt karışımı
tamamiyle atmayyon değerşler
100cc motorda 1 lt yakıta 5 milbar hava
1000cc motorda 1 lt yakıta 3 milibar hava
yani cc yükseldikce hava yakıt karışımıda zenginlerşir
hacim önemli8)
senin bahsettiğin hava yakıt oranı ve devir işi ise
aynı modeller motorlar arasında kıyaslama yapılmasından fazla yakanın neden fazla yaktığı sorusuna cevap veriri
saygılar:mrgreen:
not, ek vs
bende cbf lerin fazla yakmasını önemsemiyorum fakat fakat elden çıkarmanın zor olması sebebiyle kafam arada başka yerlere çayıyor