Nedir bu siboplardan çektiğimiz bizim ya, ama sibop ayarı yaptırınce kuzu oluyo mubarek valla.
Yazdırılabilir Görünüm
Nedir bu siboplardan çektiğimiz bizim ya, ama sibop ayarı yaptırınce kuzu oluyo mubarek valla.
Ewet evet bu siboplardan çektiimiz nedir yaaaa.....????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne kadar sonra bozuluyor peki tekrar... Ayar tutuyor mu?Alıntı:
Tayfun Nickli Üyeden Alıntı
yaa adı üstünde sibop uzak duracan abicim fazla uğraşmıyacan siboplarla okanım tayfunum
dediğin gibi bir ayar cekecen bırakacan
gerisine karışmayacan
falla yolda koyar adamı bu siboplar, ona göre bir vurmaya başlarsa gettin sibop tu göynekti felan falan
Valla altan motordaki tamer bey, ben japon motorlarına bile bakımlarında sibop ayarı yapıyorum demişti, hal böyleyse belli periyodlarda sibop ayarı gerekli derim ben.
arkadaşlar.. 01.04.2007 tarihinde Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi'inde bir regal raptor gördüm. hareket halinde olduğu için kim olduğunu bilemiyorum. bu forumdan bilen var mı.. o arkadaş kimdi? ben de erzurum da tek regal ci kendimi zannediyordum.. :)
SEN GÖNLÜMÜZDE TEKSİN KARDEŞİM...
bende öölle çok görüyom ama kimseden ses seda çıkmıyor...
O regalcinin bizden haberi yoktur bence, sen onu birdaha görürsen uç peşinden yoksa yalan olur valla.
Herkese iyi akşamlar..Bir saat önce evden gebzeye inci öğretmene dizlik almaya gittim dönüşte motor teklemeye sanki benzin bitiyormuş gibi rolantide acayiplikler oldu.Hatta dün fuara giderken benzinim bitti sahilden opetten benzin aldım.Alper sen biliyorsun,eksozumun geldiği hale bakın acaba benzinle alakalı bişeymi?
http://upload7.postimage.org/514872/DSC00153.jpg
Baba bune ya egzost mosmor olmuş resmen, hadi sararanı gördük ama bunu ilk defa görüyorum valla, bu hale dün benzin aldıktan sonramı geldi murat?
Anlamadımki tayfun ?eve geldim ama bide bana sor...motoru altana en yakın zamanda götürmem lazım..
Garanti olayın devam ediyordur daha senin, hiç geçiktirmeden götür bence, hem ciddi bir arıza varsa eğer büyümeden bakılmış olur, hemde çabuk yapılacağı için ayrı kalmayız gezilerde. Gerçekten insanın moralini bozan bir durum. Benzinle alakalıysa eğer bunun uyarısında sitede yapmak lazım. Ben motoru aldığım günden beri benzini bp den alıyorum ve çok memnunum, bir kere zorda kaldığım için shell den aldım motoru sesi değişti resmen, sonra hemen bp den tekrar fulledim ve motor kendine geldi, benzinde çok önemli bir olay.
shell ile bp birleşti diye biliyorum ben yani bi fark yok isininin arasında
Türk petrol o şef, bp değil. Türk petroller shell oldu hep, ays cihazlarını söküp tts yaptık hep belediyede biz.
baba 1 nisan şakası diyicem ama 1 nisanda geçti bu ne yavAlıntı:
ÇeLeBi MuRaT Nickli Üyeden Alıntı
benzinde solvent var veya sibop ayarı bozuk eksoz sibopları kaçırıyor
Motor tekliyordu çekişden düştü motor..gaz yemiyor benzinide değiştim..ama yine çekiş eskisi gibi değil.inşallah subaplarla alakalı değildir.Sadece bir eksoz nar gibi oldu ötekinde bişe yoktu..
çelebim muratım .. moralini bozmiim ama .. senin motor iyi kaçak veriyo sübaplardan...ya sübap ayarların çok bozuk yada rektefe gerekecek...daha önce motorun hiç söküldümü.. eğer söküldüyse pistonların üzerinde 2 adet halka şeklinde bilezik vardır.. onlrın bi yerleri 1 cm felan boşluktur.. iki boşluguda bi hizaya getirip monte etmiş olabilirler.. eksoz bu hale gelmesi için bütün ateşlemenin kaçak olması gerekir....
vay canına ya kor olmuş resmen egsoz allah muhafaza ayak mayak deyse yakar cayır cayır geçmiş olsun bilader umarım çözülür sorun makul bi şekilde sıkma canını fazla
muratım çelebim geçmiş olsun... bu ne yawww... en son ne zaman ve hangi servise gittin... rutin bakımlarını kim yapmaktaysa çaaar gelsin ve halletsin bu işi... çok büyük geçmiş olsun....
Volkime yamuk yok sünnet ederim valla yamuk yapanı, çaarın o ustayı hemen.
Valla en son Gazi motorda bakım yaptırdım.Hatta ilk aldığım zaman subap senkron ayarı yaptırmıştım Altan motorda 4000 km deyken.Şimdi 7500 deyim boyle bir olayla karşılaştım.Motorum herhangi bir rektefiye görmedi.Ben benzinden şüpheleniyorum.Subaplarımda soun olsa ikiside Nar gibi kızarırdı.Sadece sol eksozda boyle bişey oldu bakalım Altana gidicem Acaba kamyonetle yoksa binerekmi gitsem...
murat harbiden geçmiş olsun bu nedir mosmor sanki egsoz zehirlenmiş soguyunca nasıl oldu egsoz renginde falan bir değişiklik oldumu.
senkron ayarlarımı bozuldu ne oldu birden bire müslüm babanın dediği gibi bir kontrol yaptın mı 2 egsoza beyaz kagıt koyup baktın mı? kurum izileri nasıl
bir senkron ayarını kontrol et ona göre gideceksen ama sende abicim taa gebzeden gidiyorsun değilmi?
senin motor tek pistona kalmış olmasın sağ piston sıkışmışsa ve sol a yüklenme yaptıysa da olabilirmi ?
geçmiş olsun murat kardeşim hayatımda ilk defa yaşıyacağım bir olay bu herhalde
çok ilginç
inş. önemli bişi değildir de düzelir
yahuu.. şimdi babama gösterttim bu olayı...2 saat göslüğünü aradıktan soora baktı baktıııııı baktıııııııııııııııııııı..... soora aynen şöölee dedi.....
ilk defa bölle bişi gördüm.....
motorda veya yakıtta bi arıza olsa monifolt çıkışlarından başlar dedi kızarması ....bu iş egsozla ilgili olabilirmiş... tıkanma felan içi dökülmüş olabilirmiş....
valla ben kendi şahsiyetlerinin yalancısıyım.. ahan kendisi başımda (allah eksik etmesin tüm babalarımızı)halaa yorum yapiyiği...... :mrgreen:
şimdi üşenmez araştırır zatten....
sırf bu yüsden hiç elletmiom motörü babama.....dibine kadar gider işin sonunu bitirmeden bırakmass...
komtanımın gönzerttiği aparatlara bakıp bakıp .. yaa ollum adamcağızı bayaa uuraştırmış bu iş dediiğini hala unutamıyom.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
baba büyükmüşş... saygı sevgi hörmettt.... ellerinden öperissss....
babaya sevgiler saygılar ellerinden öperiz
Babaya hörmetler.
Murat kardeşim, geçmiş olsun, umarım çok önemli değildir... ama sana tavsiyem nereye götüreceksen motoru çalıştırıp götürme. Yükle bir kamyonete yallah... Aman diyim...
okan babaya saygılarımı hürmetlerimi iletiver lütfen .. bu yaşta maaşallah halen motor ender muhteremlerden birisi babanın ellerinden öperim.
egsozun dökülerek tıkanmış olabileceği konusunda haklıdır baba egsoz zaten ağızdan manifolta dogru korlaşmış yani geriye doğru kızarıyor
herhalde tıkanıklıktan geriye doğru kızarıyor benim egsozun susturucuları döküldü ve garantiden değiştirildi fakat hiçbir zaman kızarıklık yapmadı böyle ama tıkanıklık yaparsa olabilir herhalde.
çalıştığında her2 egsozdan da aynı oranda çıkış varmı acaba ?
okan ne şanslı adamsın walla imreniyorum sana
babalarımıza allah uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin
babalarını kaybedenlerede allah rahmet eylesin nur içinde yatsın
olaya son noktayı koydu sevgili babacıım... ateşleme sorunun dan olabilimiş... egsozun içindeki yanma odalarında alev biriktiği için egsoz arkadan kızarma yapmışmış....(demin niye söllemedin be babacıımmm) elktronik ateşleme olduğu için zamanında patlatma yapmıyosa bööle olurmuşş....çok da çekişden düşmesi gerekliymiş....heralde çekişide düşmüştür.... hiç kullanmadan servise götürmeni tavsiye ederim kardeşim.....
(tamam babacıım yaa olay bitti sen daha araştırma yapıyon...) tamam bu gün yarıldım ben ....akşama kadar pc nin başından gitmess.....canım babam benimmmmmmmmm :)
vallahi helal bu olayda gösteriyoki iyi ustalık sadece bilgi beceri değil aynı zamanda muazzam zeka ve analitik düşünce yeteneği gerektiriyo :alkis:
ne denirki ya buna şok oldum.
bu nedir boyle içine adana şişi sok bi dakkada servis yap...
neden kaynaklandığını cok merak ediyorum...
gecmiş olsun celebi murat...
ne söylenebilinir ki :+1: :+1:
:alkis: :alkis: :alkis:
sen yarıl okancığım biz seni toplarız kafanı yorma :lol:
Herkesin iyi dilekleri için teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun.SAbah altan motoru aradım anlattım dedi buyk ihtmal benzindendir.Bakalım ya kendileri gelicek yada ben götürcem,umarım çok büyük sorun yoktur..
Hadi bakalım hayırlısı olsun kardeşim.
Çelebi Murat kardeşim.
Senin motordaki arızayla ilgili Altan Motor benzinden olabilir demiş.(Senin demene göre) Bu benzini her silindir için ayrı ayrı depolara mı ve ayrı ayrı benzinliktenmi alıyorsun tabii ki hayır. Depodaki aynı benzin sağ eksozdan da yanıp çıkıyor. Demekk ki sorun benzin de değil.
1- Sol eksoz tıkalıdır. Anlamak için çalışır haldeyken gaz çıkışını sağ eksozla karşılaştır, üfürme yoksa tıkalıdır.
2- Sol karbüratör benzin ayarı fazla açılmıştır yakıt tam yanmadan çiğ çıkış yapıyor ve eksozdaki çiğ gaz ateş alıp içeriyi aşırı ısıtıyor.
3-Sol silindire ateşleme yaptıran bobin veya buji tam vazife yapmadığından da 2. sıradaki soruna benzer arıza yapabilir.
4-Birebir görmeden de fazla yorum yapmak biraz sallamakla eş anlamlı olacağı için benden bu kadar.
iyi soğumuş makine iidir dediler fan müşirim bozuktu bende onu iptal ettirip bir fan utonu koydum çalıştırıyorum yola çıktımmı kontağı kapattım mı duruyor neyse yani racingci abiler böle yaparlarmış banada tavsiye ettiler ayrıca zincir ve akü değiştirdim akü mutlu cinzir D.İ.d japon bok gibi para harcadım ama uzun yol da ii gidicem
ayrıca bir not ustamdan bana 100 oktan koyarsam silindir bloklarının ve başlarının ve çoğu parçanın temizleneceğini ve 100 oktanın çok nyanıcı olduğundan performans vereceğini söyledi ama her zaman 100 oktan koy demedi ayda bir veya daha uzun 1.5 ayda bir
kardeşim şibop yakmışsin dedikya sıboplarını konturol ettir altan maltan eyer garantiye sokmuyolarsa getır bana hallederiz be kardeşimAlıntı:
ÇeLeBi MuRaT Nickli Üyeden Alıntı
radyatörüm oldu fanda çalışıyor ama su kaynatıp taşırma yapıyor neden dir varmı bilen ?
radyotorunun ici tıkanmış olabilir radyotor temizlemek için benzincilerde bir sıvı var onu al deneAlıntı:
tan21 Nickli Üyeden Alıntı