o diil de hava düzelsin hakkaten artık yaaa :( tatil gününü motora binmeden geçirdim. gerildim :)
Yazdırılabilir Görünüm
o diil de hava düzelsin hakkaten artık yaaa :( tatil gününü motora binmeden geçirdim. gerildim :)
arkadaşlar günlerdir siteye girememekten dolayı cok üzgündürm, bi deneyeyim bakalım dedim ve baktım ki.... oleyyyyy :cheesy:
herkese tekrar merhaba :)
bu sene motorcuların senesi yaa kimse havalardan ağlaşmasın, son 50 yılın en sıcak kışını geçiriyos..ben nerdeyse full çekecem valla motora binmediim gün yok ..Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
Benim de... Ama cuma günü sefamız bitebilir... Kar geliyormuş... Umarım uzun sürmez...
Benim akü de 1 ay yatınca iş göremez hale geldi. Vurdurarak çalıştırdım 15 dakka tur attım ama ı-ıh. Akü şarj olmadı. Şimdi motor komple istirahatte ama ben rahat değilim. Aküyü şarj mı edeyim, değiştireyim mi karar veremedim.
Aku sorunu bende de var 1 aydır calıstırmıyorum kesin bitmistir,aktarma kablom var arabadan aktarabiliyorum ama en az 1 saat turlamak lazım ki sarj etsin,bence iyi bir aku alıp kurtulmak lazım bu dertten fazla pahalı birsey de degil bildigim kadarıyla
deneyimli raptorcu arkadaşlara soruyorum benzinin bittiğini nasıl anlıyorsunuz? ben bugün kırmızı ışıktı durdum orta şeritte kalkış yalan oldu sonra :) ite kaka en sağa aldım alet çalışmaz bi türlü. yedek depoya alınca kendine geldi de yoluma devam ettim. ama benzinin biteceğine dair herhangi bir emare hissetmedim açıkçası. motoru aldığım yer sarsıntı filan olur farkedersin demişti ama olmadı :)
aslında sarsıntı değilde hafif bi öksürme yapması lazımdı...giderken başıma gelince durmadan hemen musluğu yukarı çeviriyorum yola devam ediyorum.. birazda akılda tutacan km yi dostum ...fazla şansa bırakma işi, zaten bitirince pisliğinide çekiyo deponun o zamanda karbüratörün tahliye hortumlarında benzin kaçırabiliyo...2 sefer başıma geldi benim su gibi benzin akıtıyodu sıcak egsozların üzerine .. çok tehlikeli bi durum ..benim tavsiyem benzini bitirmemekten yana..
heralde bi depo ile 300 km filan gidebiliyoruz anladığım kadarıyla. o civarda fulledik mi iş bitmiş demektir
karbüratörün altında yere doğru iki adet ince hortum iniyo elince çekince gelir ... ara sıra onları kontrol etmeyi ihmal etmeyin... motorun solundan ikisininde tahliye vidaları vardır ..gevşetip pis benzini akıtabilirsiniz hatta bi pet bardağa yaparsanız bu işi ne kadar pislik aktığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz...