Mondial'in şu modelindeki makine de daddyw değil mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1697086/detay/
Yazdırılabilir Görünüm
Mondial'in şu modelindeki makine de daddyw değil mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1697086/detay/
evet motoru regal dogru tespit
yani buda demek oluyorki asya -mondial -regal raptor aynı motoru kullanıyor niyemi çünki çinde kendi motorunu üreten tek firma regal raptor digerleri toplama motor kullanıyor o yüzden regel raptor değer makinalardan daha kaliteli ve fiatı yüksek ama bu demek değilki 250 cc bir makina 7750 tl eder bu rakamı etmez diger bir konuda asyanın bizim makinalarla aynı olan modellerinin parça fiatlarını bir arştırın emin olun dudagınız uçuklayacak 8)
Motosiklet pahalı bir zevktir. Kaliteli bir Çin malı makine size bu zevki daha ucuza yaşama şansı verir. Yeter ki zırt pırt yolda bırakmasın. ''Altımdaki makine, evet, Çin'' der Regal kullanıcısı, ''ama gösterişli değil mi? Ara sıra sorun çıkarıyor ama bak üç kuruşluk makineyle dünyanın yolunu yaptım'' der. ''Servisi Japon kadar kaliteli değil, ara sıra ustayla papaz oluyoruz ama'' der ''kaç para verdim ki zaten, bak şusunu busunu kaça değiştim, parçası ucuz: ayol Japon mu bu'' diye düşünür. Tatmin olur. Kafasında kurduğu 'tatmin olma,yargılama,sorgulamalar ' sonunda dönüp dolaşıp iş rakamlara gelir.
Bu noktada siz 'fiyatlarda yukarı doğru oynama' yaparsanız, işte o zaman Regalci kafasında döner dolaşır duvara vurur. Çinli manitasından soğur, gözünü Japona diker. Japon ise zengin kızıdır, üç kuruşa tamah etmez.Kanına girmiştir motor tutkusu, vazgeçemez de.. İşte o zaman Regalci isyan eder. Buraya kadar yazılanları okuduğumda isyanın yarı edebi yarı argo tanımı bu.
Hepimiz altımızdaki makineden memnunuz aslında,ben daha önce de söyledim, kolay kolay satmam, ama 'ne kadar motosiklet satılırsa, o kadar servis hizmeti imkanı doğar' şeklinde sonuna kadar haklı bir ticari mantığın sonunda ''birazcık servise, parçaya yükleneyim de az daha kazanayım'' şeklinde haksız bir mantık doğarsa, işte o zaman soğurum motorumdan..
valla 100 de 100 katılıyorum çok güzel dile getirmişsin gerçekten bencede hepimizin hislerinin tam karşılığı budur :cheesy::cheesy::cheesy:
:p merak etme benim babam regal raptorun sahibi değil bende sizlerdenim8)
bende nişantışı çocuğuyum bende üniversite okudum benide alın aranıza ooohh garry whats gonna know (burhan ALTİNTOP)
ancak arkadaşım sana hiç bi satıcı kafana zorla silah dayayıp alcaksın bunu dedimi. yada ne zamana bi satıcıya malını kötülesen "abi beğenmediysen bi daha almassın" der işin içinden çıkar. demek istediğim buydu
demek istedigimde bu nokta zaten celil abi.uğraşmakla bişey olmaz.adamların söyleyeceği bu olur.muhattap olunmaz biter.(eski regalciler) ancak bu forum gibi yerler oldukça insanlar araştırdıkca vb. yada bu uçuk fiyatları gördüklerinde ister istemez başka markalara yönelme ihtiyacı olunacaktır (yeni regalci adayları) baştan almazlar..... sonunda gelinen nokta satışlar düşer azalır durma noktasına gelir ve kepenk kapanır.
bir yer dışında yazdıklarında aynı fikirdeyiz anlaşamadımız yer satıcı ne kadar kayıtsız görünsede aslında olanları kaydeder.
Birlikten kuvvet dogar ve bazı şeyler düzeltilebilir düzeltilmemiş görünsede daha sonraki hamlalerini frenler buda bize faydadır bizler makinalarımızı seviyoruz yok olmaması için çaba veriyoruz 8)
sezon açılmaya yüz tuttuğunda arz-talep dengesi motorların fiyatını belirleyecektir. Geçen seneki fiyatlardan çok uzağa gitmez diye tahmin ediyorum..
Şöyle de bir olay var tabiki, geçtiğimiz yaz satışlar çoktu ve yaz ortasında fiyatlara ortalama 300TL lik bir zam gelmişti. Talep fazlalığından dolayı piyasada motor yoktu hatta. Bu nedenle yaz sonundaki fiyatlara biraz daha ekleyerek satarlar diye tahmin ediyorum. Yoksa pat diye 1000TL zam yapamazlar.
Ör; 250e-9b 5150TL idi geçen yaz sonunda. Önümüzdeki sezon da 5500'ü geçmeyecektir bence.
(rakam makam yazınca destekli atıyomuşum hisii veriyor.. :) )