selam murat kardeşim ne oldu sorun çözüldümü?? götürdünmü altan motora , neymiş sorunun ciddi ilginç bi durum. :shock: :shock:
Yazdırılabilir Görünüm
selam murat kardeşim ne oldu sorun çözüldümü?? götürdünmü altan motora , neymiş sorunun ciddi ilginç bi durum. :shock: :shock:
Selam arkadaşlar; Motorum Altan motorda karbüratolerimin ikisininde tıkandığını artı zaten motorun eksozlarıda yandı bekliyorum.Sonuç ne olucak...
çelebim muratım bayaaa bi para sıkışmış desene arsına....geçmiş olsun .. sana bişi olmasın .... :(
walla okan abi para bana sıkışmamalı sıkaşacak yerlere sıkıştırcam.Son çare..beklemedeyim..
yavv inşallah garantiye girer...ne dielim büyük geçmiş olsun.... :(
Şu benzine koyulan katkılar işe yarıyormu acaba ya, alper almıştı galiba fuardan denedimi acaba hiç?
valla alper-tim aldı denedim dedi motor sanki daha iyi gidiyor falan dedi benzindede farketti dedi motorun çalışması da farketmiş dedi bide kendi azından açıklasın alper-tim kardeşim anlat bakalım
kardeşim eyer fanın çalışıyorsa ve halasu kaynatıyorsa üstkapak contan yanmıştır (yani sılındır kapağı)Alıntı:
tan21 Nickli Üyeden Alıntı
Al işte extradan masraf işte kardeşimize :(
o zaman yağa da su karışır yağın rengide hafif köpüklü beyazlaşması lazım eyvah eyfah
Yandı gülüm keten helva yani :(
işte o yağları toplayıp fast food yapanlara satacaksın ki adamlar patates falan kızartsınlar dimi
tam aradıkları yağ tipi galibaa.. :lol:
benim tek fan çalışmıyor motoru yanmıştı bakalım bugünlerde gelecekti fan motoru sanki fizandan geliyor :x hayret birşey
tek fan motoru herhalde bir terslik yaratmaz :?
Valla geçen pazar günü agresus birine bişe anlatıyodu, öyle iş güç arasında duydum hayal meyal, regalin biri susuz olarak 250 km gitmiş ve birşey olmamış heralde, bide kendisi teyid etsin bakalım ...
okann bak görüyon mu regaller bile susuz götürüyormuş helal :+1:
motor dediğin böyle olacak kardeşim biz tek buzla parlarken oda susuz götürecek yaşşaaaa
bu regal kesin ya gökhan üstadındır yada yaşar komutanımındır susuz götüren :shock: :| :o :scared:
hehehe...bah yine muhabbet rakıya dönecek... :| :lol: :mrgreen: :scared:Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
o bir efsane abilerim
sanırım bursadan buraya ( istanbul) susuz gelmiş arkadaş
adı da ahmet di susuz ahmet diyolar ona:)
Adamı suya götürüp susuz getirir yani bizim Regaller he...
Peki abicim hiç trafiğe girmezsen olmaz mı? Hava soğutmalı gibi...
Bu efsaneyi Mythbusters a yazalım baksınlar oluyor mu?
YAĞ TIPASI CONTASI NERDE ARKADAŞLAR TAM YERİ ŞEKLİ NEDİR BULAMIYORUM YAĞ DEĞİŞTİRİCEM
evet yağ değişimi ve bir çok civatanın kontrolünü yaptım hava filtresindeydi sıra birde ne göriim hava filtrem borusu patlamış yırtılmış kimbilir kaç kilometre böle sürdüm :( birde daha servise vermicem motoru çok zorda kalırsam ustalara başvurucam ama servis hayır ! neyse bence herkes kendi yağını ve hava filtresini değiştirebilir bunlar kolay şeyler en azından buji ve far gib akü değiştirmek kadar basit ..
Kendine bir tanede servis kaşesi kopyala, kopyalaki motorun garanti dışında kalmasın, bütün icraat o kaşede bitiyor zati, usta bi moktan anlamasa bile kaşeyi vurdumu iş bitti ;)
dikkat edersen motor 12.500 kmden sonra servis kaşesi atılacak yer kalmıyo ;) son bakım 12500km sonra çöpe at diyolar heralde :(Alıntı:
Tayfun Nickli Üyeden Alıntı
Tan 21 neyi at diyorlar garanti belgesini mi yoksa motoru mu.Alıntı:
tan21 Nickli Üyeden Alıntı
Şaka bir yana bizim motorlar en az 50-60 bin km.gider ama o kadar km. yapana kadar birkaç baskı balata ve diğer parçalardan değiştirmiş oluruz.
debriyajdan gelen gıcırtı neye dalalet eder?
tekfan biterslık yaratmaz baba zaten t gidonlarda tek eyer eski fanı iade almazlarsa sakla bana bişekilde yolla ben sana tamir ederim babaAlıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
Debriyaj telinin kopacağına işarettir. Balata bitse kalkışı zor yaparsın debriyaj zor ayırır.Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
yapma abi ya :(
o koparsa yolda kalırız tabi...
kopmadan servise gidip göstersem bi şey yaparlar mı acaba?
Gıcırtı debriyazın neresinden geliyor ki, eğer elciğin ordan geliyorsa büyük ihtimal yağsızlıktan yapıyordur, debriyaj telini ve elciğin oynak kısmını iyice yağla bak bakalım sonra aynı sesi yapıyormu gene.
Arkadaşlar bir sorum var.
Bizim eksozlardan çıkan eksoz gazının verdiği en yüksek ısı kaç derecedir? Bilen varmı ?
valla baba bu soru beni aşar ama mutlaka bilen birileri vardır.Alıntı:
ÇeLeBi MuRaT Nickli Üyeden Alıntı
Simdi sorsam "Nereden aklina geldi diye"
Vardir elbet bir sebebi.... 8)
Komtanım sen nerelerdesin yaw caser diye bi adam vardı :mrgreen:
eksozun icine termometreyi lastkle tuttur anca oyle olcersin :D muratım nerdenb uluyon bu soruları yav
ben çocukken termometrenin altına çakmak tutmuştum, patlamıştı :mrgreen: dikkat et aynı sonuç olmasın..
Ya arkadaşlar cidden bilgim olması lazım..
Arkadaşım çok merak ettiğinden değilde herhalde herşeyin bir saati var eksozun neden olmasın diyorsan radyatöre takılan hararet göstergesinden bir tane de eksoza taktırınca süper olur. :D
Ömer abi ortalama öğrenmek istiyorum net bişe söylemek zordur.Çünkü kullandığın benzinden benzine fark edebilir.
benim tahminime göre 30-40 derece arasında bir sıcaklık olması lazım, sıcak motorun eksozuna elini yaklaştırdın mı eline vuran gazın sıcak havalarda yüzümüze çarpan havayla hemen hemen aynı sıcaklıkta olduğunu söyleyebiliriz.
izmir forum bornova alışveriş merkezinde benim motürün yanına kırmızı bi kardeşi park etmiş. 160 km de sahibini göremedim. buraları okursa hayırlı olsun
http://upload7.postimage.org/756489/20_04_07_1201.jpg
Bende çok gözrüyorum ama sahiplerini yakalayamıyorum hiç.
yüksek hızda giderken gaz kestiğim zaman alttan biyerlerden (tahminim zincirden) çon çon çata çuta sesler geliyor. zincirin gevşemesinden oluyor gibime geliyor. bakım zamanı yaklaştığı için şimdilik sallamıyorum bu durumu. başıma kötü bi şeyler gelmez inşallah