DD150 İçin Kişisel İncelemem
Merhabalar arkadaşlar. Sonunda bende kavuştum Regal Raptoruma . DD150 modelini aldım beyaz, 4500 Km 2014 Model. Yaklaşık 10 yıldır motosiklet kullanıcısıyım. Scootter kullandım 150 lik daha sonrada Asya AS125 . Artık değiştirme zmanı gelmişti. Alanya'da ikamet ediyorum Antalya'ya motoru almaya gittim.
İlk defa canlı olarak görüyordum motoru. Cünkü bulunduğum bölgede yok malesef. Resimlerden yola cıkarak tamam bunu alayım dedim ve ilk görüşte (OFFFF Motor Bu demeek ) dedim.
Küba süperlight mı freedom 250 mi Regal taptor 150 mi derken Regal raptor kazandı.
Şimdi incelemeye başlayayım.
Antalya 'dan yola çıktım .
Pozitif Yönleri.
Motor inanılmaz atik. Daha önceki bindiğim motor 125 lik ve cok hafifi olmasından dolayı bunun 150 lik olmasına inanamadım . Motor 6. vites istiyor resmen. 90 la gidildiğinde gaza dokundugun anda seni geriye doğru atıp aniden hızlanıp 110 çok rahat görüyor.
Motorun süspansiyonları 10 numara. Kasislerin üstünden geçiyorum , ben bu duyguyu 10 yıldır hiç yaşamadım :)
Motorun görünüşü 10 numara. İyiki siyah almamışım diyorum. Beyaz çok daha afilli duruyor.
Egsoz Mükemmel. Dediğim gibi 125 lik motordan indim. Yav egsoz olsa olsa ne kadar olabilirki demiştim. Ama orjinal egsoz var üstünde , gayet tok ses veriyor.
Titreşim 90 km yi geçince başlıyor ama titrediğini hafif ayağını gıdıkladığından anlıyorsun.Yani yok =) Ben 125 likle gittiğimde hey babam motor değil bildiğin ben titriyordum =)
Çanta kesin taktırın. Aldığımda üstünde çantaları vardı. Çok karizma duruyor ve çok işe yarıyorlar.
Lastik konusunda bişey diyemeceğim. Üstünde fabrika çıkışı lastikler var . Bu forumjda okuduklarım beni çok ürküttü . Onun için virajları hep yavaş aldım.. Ama ilk fırsatta değiştireceğim.
Akşam sürüşü mükemmel. Işıkları gayet yeterli. ve akdeniz havası akşam bir başka oluyor. Tabi motorda =) Yoksa Antalya Alanya arası nem her daim BERBAT. İnsan yapış yapış oluyor. Hayattan soğuyor. Akşam ayrı sıcak , gündüz ayrı sıcak. Ama motorla akşam 10 numara . Rüzgar estikçe ohh diyorsun.
Kesinlikle 1 saat yoldan sonra en az 15 20 dk bi dinlenin. ben 135 km de 2 kere durdum oda 5 dk anca 2,5 saat yol sürdü . Şu anda omuz kısımlarım ve sırt kısmım ağrıyor.
Motorda rüzgarlık iyi oluyor. Motorda rüzgarı önleyen kafa kısmına kadar yüksek bir rüzgarlık vardı. Yarım kaskla çok rahat geldim. Ama akşam güzel olmuyor. Birde önün açık olmadığından aldığın zevki dahada azaltıyor. Ancak börtü böcek , taş gibi etkenlere karşı çok iyi bir önlem.Ben şehir içi kullanımda çıkarttım. Ancak uzun yola giderken takıp takmayacağım konusunda emin değilim %50 %50 bir karar olcak.
Motorun elle tutugumuz kısımlarında püsküller vardı. Uzun yolda ve rüzgarlı havada koluna sürekli çapıyor. Kısa kollu giydiyseniz benim gibi bir süre sonra çekilmez oluyor. Ben çıkarttım.
2. vitesdeyekn bir kere boşa düştü 2. Vitesde giderken hızımıda almışken birden boşa düştü vites. HJaliyle vvvaaaaaaaannnn diye bağırdı motor. Birdaha olmadı. Ama ilerki kullanımlarda belli olacak.
Negatif yönleri:
90 ı gectiğinizde aynalar çok titriyor. 100 olunca Aynada hiçbirşey görünmüyor. Belki bir ayrla silikon la falan sabitlense bu sıkıntı olmaz. Bu gün sanayiye gidip gösterecem bakalım.
Arkada oturan insan için biraz rahatsız , dar ve ayaklıklar küçük. Arkaya biraz daha uzun ayaklık taktırsam daha güzel olacak gibi.
2. Vitesten bazen boşa çıkıyor Yukarda bahsetmiştim tekrar olursa yazarım diye 2 kere daha oldu kronik sorunmu bilemiyorum
Viteslere zor geçiyor, Vites geçişleri diğer kullandığım modellere göre çok sert.
Arkadaşlar ben bu konuya pozitif ve negatif birşeyler yaşadığımda ekleyeceğim. Bu motoru almak isteyenlere tavsiye ederim Alın kullanın .
******15.02.2017*****
Motorumu kullanmaya başlayalı yaklaşık 8 ay oldu. Hala keyifle biniyorum. Bir kaç sorun yaşadım sizinle paylaşayım.
Artçı (Yolcu) için dikkat edin . Egsozun yeri ve korumasız oluşu ayağı yakabiliyor. Bu talihsiz olay motoru ilk alıp yengenize "Hadi gezelim" dediğim arkaya binip "Yandımmmm" diye bağırması bir oldu. yani kötü bir durum oldu. Egsoz direk çıplak olduğu ve ayagımıza cok yakın oldugu için yandı malesef=( çözüm olarak bende arka ayaklık aradım ve bulup yaptırdım.
http://www.raptorriders.com.tr/forum...olcu-ayakligi)
bu konuya ekledim. Bu ayaklık hem rahat hemde eni sayesinde direk ayagınızın egsoza çarpmasını engelliyor.
Kışın motoru iyi koruyun, yağmurda bırakmayın. Ya üstü kapalı bir yere parkedin , Ya da imkanınız yoksa (Benim gibi) kesinlikle branda alın üstünü kapatın. Çünkü nikelaj kısımları paslanmaya başlıyor. Bununda önüne geçemk için WD40 aldım bazılar mazot da öneriyor. ÖMotorun heryerine güzelce sıkın ama iyice silmeyin yada hiç silmeyin. yağlı bir tabaka bırakıyor üzerinde . O tabakada nikelaj ve boyayı dış etkenlerden koruyor.Ben WD40 ile denedim sonucdan memnun kaldım. ilk önce paslı yerler vardı oralara sıktım iyice silip pasını aldım temizledim , sonrada 1 kat daha sıktım bu sefer hiç silmeden öylece bıraktım. 2 haftaya bir böyle yapıyorum.
Kesinlikle alınabilecek bir motor, Çinmiş falanmış filanmış, Ben hiçbir sıkıntı görmedim. Tek lastikler fazla kayıyor sert firen yapınca, Lakin onuda dikkatlice fren yapıldığında , Latiklerim kayıyor diye fren yaparsanız daha temkinli yol alıyorsunuz, Fakat değişmesi gerekli. Ani fren yapılacak durumlarda sıkıntılı.