Dünya 27 Ağustos 2007 yi bekliyor.
Ömrünüzde yalnızca 1 kez görme şansına sahipsiniz!
27 Ağustos'taki bu muhteşem olayı takvimlerinize not alın...
Mars gezegeni Ağustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak.
Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek...
Mars Dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak.
27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.Dünyanın iki ay'ı varmış gibi görünecek.
Mars'ın Dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 ...
Haydi bu günü birlikte kareleyelim istedim.
abı ben bu haberı baska bı sıteden caldım :mrgreen: :mrgreen: :P :P ama dıyorumkı yesılkoy rone parka gıtsekmı ordan daha net gorunuyomus tabı kabul edersenız sız degerlı dostlarım modetorlerım admınım :D :D :D
http://upload2.postimage.org/395076/...0352fa9ev7.jpg
Re: Dünya 27 Ağustos 2007 yi bekliyor.
Alıntı:
sancezz Nickli Üyeden Alıntı
Ömrünüzde yalnızca 1 kez görme şansına sahipsiniz!
27 Ağustos'taki bu muhteşem olayı takvimlerinize not alın...
Mars gezegeni Ağustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak.
Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek...
Mars Dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak.
27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.Dünyanın iki ay'ı varmış gibi görünecek.
Mars'ın Dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 ...
Bu haberdeki abartıyı nasıl anlatabilirim ki size bilemiyorum. Dolunay kadar büyük olacaksa muhakkak Mars'ın yörüngesinden çıkıp Dünya'ya çarpmak için üstümüze doğru gelmesi lazım :?
Her sene gökyüzünün en parlak cismi ünvanı aylara göre değişiklik gösterir(uzaydaki konumlarından dolayı).
Geçen sene de aynı muhabbet dönmüştü. 2100 küsura kadar bu denli yaklaşmayacak demişlerdi.
Off off, şu gazeteciler abartmıyor mu bilip bilmeden deli oluyorum...
Sancezz'e gelince, onun amacı milleti bir araya getirmek için bahane üretmek. Haftada 1 buluşmak yetmiyor dimi uyanık seniii :P
Buluşacaksak ben gelirim ;)
Not: Konu uzaydan açılmışken aklıma geldi. Tübitak'ın her sene Ağustos - Eylül ayları içinde düzenlediği Gözlem şenliği etkinliği oluyor. 3 gün 2 gece süren, Antalya'daki Bakırlıtepe'de bulunan Ulusal Gözlemevinde yapılan çok ama çok güzel bir şenlik. Katılım ücretleri 40 - 50 milyon gibi çok düşük bir rakam. Bu senekini tabii olarak kaçırdık. Ancak seneye bu tarz bir etkinliğe gitmeyi öneriyorum. Ne dersiniz? Çadırlarımızı, uyku tulumlarımızı alıp tam anlamıyla bir uzun yol yaptıktan sonra 2500 metreye tırmanacağız... Süper bir macera olacak...