Son bir iki gündür kasislerden gecerken motorumda bi gicirdama sesi duymaya başladım bu amotisorlerden mi kaynaklidir yoksa başka bi durum olabilir mi ?
Yazdırılabilir Görünüm
Son bir iki gündür kasislerden gecerken motorumda bi gicirdama sesi duymaya başladım bu amotisorlerden mi kaynaklidir yoksa başka bi durum olabilir mi ?
Amortisorler ses yapiyo bro bizim. Siringa ile yagla ikisini de bi guzel kesilcek ses
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amortisör değil... arka çatalı ana şasiye bağlayan milin yağı çok uyduruk. Hemen özelliğini kaybediyor. Ustaya git, lifte alıp mili çıkarıp güzelce yağlasınlar. Hiçbir şey kalmayacak ;)
Her hafta wd40 lıyorum sırf o seslerden dolayı mışıl mışıl kullanıyorum sonra o gıcırtı adamı hasta ediyor!
Ben en son o mili yağladım ve biraz yol yaptıktan sonra somunu neredeyse düşmek üzereyken farkettim. Çok dikkatli olunuz (yağlamaktan kastım WD40 sıktım ucunun erişebildiği yerlerden)
Wd 40 candır, yoksa yaylı karyola sürüyormuş gibi gider yolda gicirtidan.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arka çamurluğun ön tarafında, sağ ve sol olmak üzere 2 adet ufak civata gibi bi şey var. oradan içeri pompayla gres yağı basman gerekiyor. eğer ki pompa yoksa elinle o civarı iyice greslemen gerekiyor. o bölgeye wd40 vs sıkılması geçici olarak sesi kesmekte ama en kısa zamanda tekrar başlamaktadır. İzmir ekibinde birçok kişide o ses vardı ve dediğim işlemi yaptıktan sonra ses falan gelmiyor artık.
edit: ülkü senin yazdığını fark etmedim ya, gaRRaj'da hallederiz kardeşim :)
O ses adamı katil eder. Wd-40 uygulamak gerek ara ara. Biraz ilgiyi seviyor bizim canavarlar :cheesy: