Barınaktan Dost Sahiplenme!
Şöyle başlamak istiyorum dostlarımızı nasıl satın almıyorsak bu dostlarımızı da parayla satın almak yerine onları sahiplenelim.Dostluk parayla kazanılacak bir şey değildir.Daha çok sadakatın güvenin oluşturduğu kan bağı olmamasına rağmen akraba gibi belkide daha ileri tuttuğumuz bir bağdır.
Bir kaç zamandır kendime ömürlük bir dost edinip her şeyimi ona anlatmak istedim.Şimdi ise bir dostum var. Kendisi kız adını ise Fındık koydum. Golden cinsi bir köpek aslında... Evimizin durumu müsait olduğundan bu fırsatı değerlendirmek istedim.Soncunda artık bir dostum var. Aslında size anlatacaklarımın bunlarla bir alakası var mı pek yok gibi sadece sorulan yada sorulacak olan "Bu konu nereden çıktı?" sorusuna cevap vermek amacında yazdım.
Ailemle ortak bir karar alıp bir dost edinmekte hemfikir olduk. Daha sonra nasıl bir dost almalıyız diye düşündük. Beğendik sevdik birkaç cins. Fiyat araştırmasına ve inernetten neler yapabiliriz diye araştırdık. Barınaklarda terkedilen dostlarımız olduğunu öğrendik ve onlara arkadaş dost nasıl olabiliriz diye araştırdım. Bursa'da yaşadığım için Bursa/Yıldırım belediyesinin hayvan barınağına gittim hepsi birbirinden güzel ama ben yavru alıp emek verip ömürlük dost olsun istedim hep. Bir gitim tam karşıda tellerin arkasında bir golden yaklaştım biraz sevdim zıplayıp oyun yapıyodu daha yavruymuş 7 8 aylıkmış 2 3 gün önce bırakmışlar.Ailemi arayıp buldum alıcam ben demek için arkamı döndüğümde ağlamaklı bir hırıltı geldi döndüm baktım gözünden yaş geliyor gideceğimi sandı herhalde bunu almak istiyorum dedim.Tellerden dışarı çıkarttık taktık tasmasıyla zincirini bağladık sevinçten üzerime üzerime hopluyordu.Evrak imzaladık bir tanede aşı yaptırdık. Sonra aldım arabaya ve geldim.İşlemler çok basit oldu. Evi imkanı müsait olan herkesin sahiplenmesini tavsiye ederim.İnsanın bir insana bir başkasına söyler diye anlatamayacağı herşeyi onlara söyleyebilirsiniz.Sır çıkmaz.Demek istediğim barınaktan hayvan almak, hayat kurtarmakla eş değerdir.Lütfen sahiplenelim onları!!!