-
Yağ değişimini yaptım
Aksu başkanın dediği gibi yağımı erken değiştirdim. İçerisindeki mevcut yağı 115 km'deyken Castrol 4T 10 40 Scooter yağı ile değiştirdim. Aksu başkan yine haklı çıktı, vites geçişleri çok daha rahat artık. Herkese tavsiye ederim. Aksu başkana da ayrıca teşekkürler.. Bu arada o yağ tıpasını ben çeviremedim bile gittim araba ustamın yanına, tıpayı T anahtarla açtı kolayca. Alet işler el övünür derler ya o hesap işte.. Olmazsa o anahtardan alıcam bi tane..
1.8 Litre yağ koydum, doğru yapmış mıyım? Ayrıca bundan sonraki yağ değişimini kaçıncı km.de yapmalıyım ?
-
Bidahakine scooter yağı koyma o yağ debriyej i olan motorlara uymaz,sen normat 1-40 yağı koy.
-
Müslüm Baba koyduğum scooter yağı problem çıkarır mı? Eğer çıkarırsa bunu da değiştireyim hemen.. Castrol'ün magnetec'i olur mu?
-
Yağı biraz fazla koymuşsun gibi, bizim motorlara 1500 - 1600 gram arasında yağ konuluyor, fazla yağ keçeyi patlatabiliyor dikkatli ol, çubukla yağı kontrol ederek normal seviyesine indirebilirsin...
-
Sıfır aldım bu makineyi. Aldığımda usta ilk ayarlarını yaparken 1.8 litre demişti. Bi de usta olacaklar... Çubuktaki seviye tam olarak nerde olmalı?
-
Çubuğun üzerinde baklava deseni var, tam baklava çizgilerinin bittiği üst çizgide olacak...
-
bende yağı değiştirdim usta 15 50 yağ koydu biraz kalınmı gelirki?
-
Yaz geliyo Kalın gelmez artık...
-
bende dedim ben bunu sadece yazın kullanırım ona göre yağ koy diye ama heralde elinde sadece o vardı kaktırdı bize :) neyse bi zararı olumu önemli olan o..
-
sayın modum ben yanlış anlayıp yanlış bi yorumda bulundum sanırım
tekrar okuduğumda demek istediğinizin kalın yağın yazın kullanıldığını ince yağınsa kışın kullanıldığını anlıyorum
yani usta doğru bişiy yapmış doğrumu anlamışım :?