selamlar
motorum 13bin oldu fakat 10binde yapmak gerektiği halde şimdiye kadar yağ değişiminde hiç karter temizliği işine girişmedim. yeni yağ değişimi yapmadan önce karteri temizlemekte kararlıyım, deneyen arkadaşlar varsa çok değişiklik gördüler mi, yaparken herhangi bir problemle karşılaştılar mı? benim bildiğim yöntem "eski yağ motordan akıtıldıktan sonra yağ tıpası takılıp kartere yağ yerine gaz yağı konuyor ve devre kapalıyken marş motoru 4-5 kez çalıştırılıyor, böylece yavaşça gaz yağının pistonların içinde gezinip tozları alması sağlanıyor. ardından bu gaz yağı da boşaltılıp, tıpa açık vaziyette 2-3 saat tamamen motordan akması ve kuruması bekleniyor. sonra kapak açılıp filtreyi de fırçayla temizleyip herşeyi kapatıyor, 1.9 lt yeni yağımızdan koyuyor, 5 dakika rolanti çalıştırdıkdan sonra gıcır gıcır motorumuzla yollara çıkıyoruz."
fakat malum artık gaz yağını bulmak çok zorlaştı. hangi benzinciye, nalbura girsem yok.. gaz yağı yerine kullanabileceğimiz bir alternatif var mı? fikirlerinizi bekliyorum..