Geçmiş olsun ve Dileğim son olsun.
Bu hafta pazar günü izmirden çıktım,afyona kadar yol rahat ve serbestti. Afyon girişinde pazar olmasına karşın yoğunluk feci arttı. Yağmur çiselemeye başladı , Afyon girişindeki iniş rampalarından emniyetli ,kaydırmadan sürüş için hizımı 70 km/sa düşürdüm. vay senmisin düşüren, Yolcu otobüsleri,kamyonlar,özel araçlara 3 şerit yetmiyor, son şeritte beni teğet geçerek ,emniyet şeridine zorlamalar başladı. Daytonada sağa virajlar rahat alınıyor fakat sol virajlara girmek istediğinizde motor ikinci şerit çizgisini geçmek istiyor. kazasız belasız ikbal tesislerinde dinlendim. ikinci etap Afyon-Eskişehir
yer yer bozuk eski şehire 80 km kala iniş ve virajlar başlıyor. Yerleşim yerlerine yaklaştıkça risk artıyor, Bir ton ehliyetsiz traktör sürücüleri ve tali yoldan ana yolu kontrol etmeden veya motoru gördüğü halde vasıta saymayıp ana yola önünüze fırlayan ,fırlatmalar gördüm. Allahın emri peygamberin kavli ile eşki şehire girdim.
Eskişehir-Bursa etabında daha başlarken Bir trafik yoğunluğu, herkez yıldırım gibi gidiyor,üstüne üstüne geliyor. ''Oğlum motor yeni 100 km'den fazla gidemiyorum''
diyemiyorum. yokuş aşağı virajlı bir yol. bursaya gece o1:00 girdim. Bursa Balıkesir - Edremit-dikili etabı rahattı. 1000 km yol sonunda dikiz aynasına bir bakayım dedim gözler benim gözler değil ,eskiden daha ufaktı. 77 yaşında olduğumu hiç hissetmiyordum. ilk defa hissettim. Doğduğumdan bu yana iki gözüm vardı. Etap bittiğinde 4 olduğunu hayretler içinde kaldım. ikisi dikiz aynalarında kaza korkusu ile takılı kalmış . diğer ikisi Öncü öncüsü gibi çalıştılar 2 gün. Ama o güzergahtan yakın tarihte geçecek arkadaşlarım olursa yollarda dökülmüş kurtlar görürlerse o kurtları ve adrinali ben döktüm yollara.özgürüm şimdi.
Yollardaki kazalar ın ana gerekçeleri hazımsızlıklar,iddialaşmalar gibime geliyor ne dersiniz ?