Neyse dikkatinizi cektigime gore hemen konuya gireyim. Koruyucu ekipmansiz yola cikmayalim arkadaslar:cheesy:8)
Yazdırılabilir Görünüm
Neyse dikkatinizi cektigime gore hemen konuya gireyim. Koruyucu ekipmansiz yola cikmayalim arkadaslar:cheesy:8)
O zaman al sana bi uyarıda benden [emoji1]
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07...ebd8d0e36d.jpg
Tuğrul kardeşim harbi ilgimi çektin :)
Biraz daha dikkat çekelim yeni arkadaşlar için:)
İlk kez binicemde acemiyimde ne tür ekipmanlar toplamaliyim tecrübeli arkadaşlardan konu ile ilgili mesajlarını bekliyorum : )
Ekipman konusunda tecrübem yok ama bir hatırlatma yapalım.
Kask bu işin olmazsa olmazidır. Hayatı önem taşıyan ve ekipman olduğu için asla ve asla kasksiz motora binmeyin.korumali deri mont düşme esnasında deri olduğu için omuz kol ve gövdeleri çizilir yirtilmalari özlediği gibi eklem yerlerindeki korumaların ile eklem kırıklarını önleyecektir.dizlik veya korumali pantolon herhangi bir düşme yan yatma esnasında bacağın ve dizin çizilir sürtünme sini engellediği gibi dizi oluşabilecek hasardan koruyacaktır. Korumali motorcu botu.ayağın sıkışma ezilme veya motor altında kalması gibi durumlarda içindeki koruma demirleri ile.bilegin veya ayağın zedenlenmesine kırılmasına karşı önem taşıyor. Ve gerekli olan malzemelerden biridir. Eldiven genelde basit ve gerek duyulmayan bir ekipman olarak gözüken bu ekipman çoğu zaman düşmeleri a u içi parmak ve eklem kirilmalarina karşı koruma sağlamaktadır. Sırt ve bellik bakla korumalıkları. Bunlar sırta ve bele oturacak şekilde sırt çantası misali takılan bir korumadır. Amacı omuriligi olası kayalardan veya darbelerden korumak amaçlıdır.
Not: lütfen ekipmanlarını zi alırken ucuza kaçmayın ve kaliteli bir ürün alın. .Hiç birşey hayatınızdan sağlığınızdan önemli değildir. 3 lira az veri em diye belki bir daha eski sağlığınıza kavuşamayabilirsiniz.
Aklıma gelenler bunlar.lütfen daha tecrübeli ve bilgili olan arkadaşlar ekleme yapsınlar. Yanlış bilgi varsa düzeltin lütfen
Töbe est noluyo diye girdim :cheesy:
Dikkat çekici olmuş valla, tebrikler 8)
Bi ara dedim forum nereye gidiyor [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burak cim senden anlamlı bir yazı bekliyorum kardeşim
Tuğrul hakikaten dikkat çekici bi başlık. :cheesy:
Korunmak deyine aklımıza sadece istenmeyen durumları getirmeyelim. (Çoğunuzun geldi bile. Kaza bela diyorum).Bu yüzden en alttan başlamak gerekirse ayak parmaklarından tutunda başa kulağa kadar her uvzu düşünmek gerek. Rüzgardan mesela ; ince narin esnek hiç yokmuş hissi veren termal içliklerimizi unutmayalım. Kulaklık çok rüzgarlı havalarda kaskın içinde oluşan rüzgar direncini minimize ederek kulak zarımızın zarar görmesini engeller. İki bacağımızın arasındaki ellerimizle yön verdiğimiz demir aletin üzerinde kaporta biz olduğumuz için. Korumalı pantalon mont hatta kask olsa dahi kilitli boyunluğu boynumuzdan eksik etmemek gerek. Fakat hiçbirimizde yok eminim bu boyunluk. Mont kask olsada boyun kırılmasının kaynadığı hiç duyulmadı görülmedi. En zor anımızda ki allah kimseyi düşürmesin ama. Güvendiğimiz ekipmanlara güvenmekten dualara güveniyoruz. Önce ekipman. Önce korunma.
Beline kuvvet demiyolar belliğin yoksa. Dudakların gamzelerin yüzün aynı kalsın kafam rahat olsun diyosan kask. Tutunmak istiyosan hayata eldiven dirseklik. Ayaklarım yere sağlam bassın diyosan bot dizlik. Sırtım yere gelmesin göğsüm siper olmasın diyosan mont. Gözlerin güzel baksın diyosan gözlük. Hepberaber olmak istiyosak KORUYUCU EKİPMAN İLK BAŞ DOSTUMUZDUR...8)