Motor yağı rengi neden grileşir?
Yazdırılabilir Görünüm
Motor yağı rengi neden grileşir?
şok olduğum için cevap yazıyorum cevabını merak ediyorum konuyu takipteyim
Pislenmis veya su almış olabilir şu ile çalışınca grimsi olur diye hatırlıyorum. Onun dışında fikri olan varsa yazacaktır
Bende Gri yağ görmedim bir terslik var yağ yeni iken bal rengi kirlenince siyah olur :soru?
Motor conta yakmış veya ömrü bitmiş olabilir.Blokta dolaşan suyu azar azar karıştırıyor yağa.Hararet yaptı mı hiç önceden? Bi ihtimal yağ konulan yerin kapağı gevşekçe yıkarken vs sızmış olabilir çok az da sızsa yağı mahveder.Radyatör yedek deposunda ki sıvının rengi nasıl?
Genelde yedek depodan su azaltıyor. Sanırım conta yaktık.
Dikkat et yatak sarar başına daha çok dert alırsın açık ustaya git derim
Eğer conta yandıysa kaça patlar bu iş?
Pazartesi motoru servise götüreceğim inşallah...
Eğer conta yakmış ve yatak sarar sana masraf işçilik parça kafadan 800 lira .yağ şu ile karışınca işlevini yitiriyor. Ekzantirik mili kulburator ve piyanolar komple yazısız devir daim yapıyor. Bunun sonucunda bazı parçalar yağsız çalıştığı için deforme oluyor. Bu hale gelmeden acil ustaya göster derim
GRİ RENK YAG,YAG VE SUYU KARİSTİRDİGİ İCİNDİR,BENDE YASADİM AYNİ PROBLEMİ GOMLEKTEN GECEN UZUN VİDALARIN DİPLERİNDE CONTA OLMADİGİ İCİN KARİSTİRİYODU,YAG GRİ VE HAMUR GİBİ OLUYODU.
Dehşet-ül vahşet [emoji6]
Teşekkür ederim arkadaşlar. Pazartesiyi beklemeyerek, geçen hafta cumartesi günü motoru servise götürdüm. Bahsettiğiniz gibi motor conta yakmış. Başka bir problem çıkmadı çok şükür.