-
Oksijen sensörü performans cip
-
Böyle bir ürünle karşılaştım %10 motor performansı %10 tork artışı %10 son hızda artma olacağı iddia ediliyor bu konuda fikri önersi bilgisi olan arkadaşlar cevablarınızı bekliyorum
-
Bildiğim kadarıyla elektronik enjeksiyonlu aletlerde oluyor O2 sensörü ama karbüratörlü için nasıl bi şeydir bilemiyorum. Bu arada uyarılarda dikkat ettiyseniz modifiye edilmiş egzoslarda, manifoltlarda çalışmaz gibi bir uyarı var 8)
-
Alıntı:
erhan_ Nickli Üyeden Alıntı
Bildiğim kadarıyla elektronik enjeksiyonlu aletlerde oluyor O2 sensörü ama karbüratörlü için nasıl bi şeydir bilemiyorum. Bu arada uyarılarda dikkat ettiyseniz modifiye edilmiş egzoslarda, manifoltlarda çalışmaz gibi bir uyarı var 8)
Dogrudur ama regal raptor için satılıyor uyumlu olması gerekmezmi gerçi leonart spyder 350 yazıyor onlarda karbüratörlü bildiğim kadarıyla
-
Alıntı:
Seçkin-67 Nickli Üyeden Alıntı
Dogrudur ama regal raptor için satılıyor uyumlu olması gerekmezmi gerçi leonart spyder 350 yazıyor onlarda karbüratörlü bildiğim kadarıyla
Bende oksijen senserü enjektörlü makinalarda var diye biliyorum bizim karbüratörlü makinalarda yok yurt dışında bizim makinaların enjektörlü modeli var bu kit onlar için olabilir 8)
-
Evet ben de baktım özellikle motorun görsellerine de karbüratörlü gibi görünüyor ama emin olamadım :soru?
Alıntı:
-
'Enjeksiyonlu araçlar, çevre yasaları ve Kyoto protokolü (küresel ısınma) çerçevesinde fabrika çıkışı olarak fakir karışım yakacak şekilde ayarlanmıştır. Bu sensör aracın alması gereken oksijen miktarı hakkında enjeksiyon işlemcisine (ECU) yanıltıcı bilgi göndererek zengin karışım yapmasını sağlar. Bu sayede araç performansında artış olur, ancak yakıt tüketiminde de ciddi yükselme söz konusudur.'
Bir amerika sitesinde böyle bir bilgi okumuştum.
-
Performans eşittir yakıt. Gereği yok abi ben fakir adamım :cheesy:
-
Alıntı:
Trkr Nickli Üyeden Alıntı
'Enjeksiyonlu araçlar, çevre yasaları ve Kyoto protokolü (küresel ısınma) çerçevesinde fabrika çıkışı olarak fakir karışım yakacak şekilde ayarlanmıştır. Bu sensör aracın alması gereken oksijen miktarı hakkında enjeksiyon işlemcisine (ECU) yanıltıcı bilgi göndererek zengin karışım yapmasını sağlar. Bu sayede araç performansında artış olur, ancak yakıt tüketiminde de ciddi yükselme söz konusudur.'
Bir amerika sitesinde böyle bir bilgi okumuştum.
Ürün açıklamasında bir anahtar yardımıyla bypass yapılabiliyor diyor istenildiğinde güç hız istenmediğinde normal güzel bence ama karbüratörlü motora oluyomu onu bilmiyorum
-
Alıntı:
Ürün açıklamasında bir anahtar yardımıyla bypass yapılabiliyor diyor istenildiğinde güç hız istenmediğinde normal güzel bence ama karbüratörlü motora oluyomu onu bilmiyorum
Karbüratörlü motorlarda ECU ünitesi yok, yani o parçayı alsan bile bağlayacak bir nokta bulamayacaksın.
Karbüratörde;
amatör olarak hava yakıt ayarı ile oynayarak,
karbüratör memelerini daha büyük çaplı olanlarla değiştirerek ve hava filtresini açarak (motorar daha fazla hava girmesini sağlayarak patlama/sıkıştırma oranlarında profesyonel olarak oynama yapabilirsin.
Profesyonel bilgin olmadan karbüratörü açmanı tavsiye etmem.8)
-
Alıntı:
Trkr Nickli Üyeden Alıntı
Karbüratörlü motorlarda ECU ünitesi yok, yani o parçayı alsan bile bağlayacak bir nokta bulamayacaksın.
Karbüratörde;
amatör olarak hava yakıt ayarı ile oynayarak,
karbüratör memelerini daha büyük çaplı olanlarla değiştirerek ve hava filtresini açarak (motorar daha fazla hava girmesini sağlayarak patlama/sıkıştırma oranlarında profesyonel olarak oynama yapabilirsin.
Profesyonel bilgin olmadan karbüratörü açmanı tavsiye etmem.8)
Bende ayni fikirdeyim. Gerekli donanim bilgisi olmadan bu islere kalkismak, sonu tamircide biten problemlere sebebiyet verebilir bence.:)
-
Leonart İspanya'da Regal Raptor motorlarını alıp kendi Custom' unu yapan bir firma. Dolayısı ile çıkardığı bu parça bizim makinalara uyumlu olacaktır fakat denildiği gibi ne kadar performans arttırır orasını bilmiyorum açıkcası.
-
Sayfanın tamamını okudum. Malesef bu alet yanlızca injeksiyonlu motorlar ile çalışır. Zira safyada "ecuya bildirir" türü ifadeler var.