(Yeaks) Motosikletimle ilgili problemler Yardım Lütfen.
abilerim benim birkaç sorunum var onları paylaşmak istiyorum belki çözüm buluruz diye
1.si zincirden sesler geliyor bi yere vuruyo ama bunu hızlı giderken falan yapmıyo rolantide giderken yokuş aşşağı kompresörde inerken vuruyo biyerlere ses yapıyo beni sinir ediyo...
2.si radyatörüm delinmiş su kaçırıyo sanayiye götürdüm lehim yaptılar falan su kaçırmamaya başladı ama dün tekrar aynı yerden su gelmeye başladı galiba lehim tutmuyo yeni bi radyatörün fiyatı nedir ??? ve bu fanlar neden bende açılmıyor ???
3. sü bu on taraftan km saatinin olduğu yerden belli bi devirde zırıldama geliyo onuda çözemedim :(:(:(
4.sü bilinen bişiy olduğu için pek önemsemiyorum egsozlar acayip zırıldıyo onları değiştiricem zaten
bana yardım edebilcek biri varmı ?
Re: (Yeaks) Motosikletimle ilgili problemler Yardım Lütfen.
Alıntı:
yeaks Nickli Üyeden Alıntı
abilerim benim birkaç sorunum var onları paylaşmak istiyorum belki çözüm buluruz diye
1.si zincirden sesler geliyor bi yere vuruyo ama bunu hızlı giderken falan yapmıyo rolantide giderken yokuş aşşağı kompresörde inerken vuruyo biyerlere ses yapıyo beni sinir ediyo...
2.si radyatörüm delinmiş su kaçırıyo sanayiye götürdüm lehim yaptılar falan su kaçırmamaya başladı ama dün tekrar aynı yerden su gelmeye başladı galiba lehim tutmuyo yeni bi radyatörün fiyatı nedir ??? ve bu fanlar neden bende açılmıyor ???
3. sü bu on taraftan km saatinin olduğu yerden belli bi devirde zırıldama geliyo onuda çözemedim :(:(:(
4.sü bilinen bişiy olduğu için pek önemsemiyorum egsozlar acayip zırıldıyo onları değiştiricem zaten
1. zincir bol olduğu için rolantide aşağı daha fazla sarkar. bi sebep bu olabilir. 2.si motoru şasiye bağlayan civata yerinden çıkmış olup zincire değiyo olabilir. Bu ciddi bi sorundur motorda titreşim olur ve sanki egsozlar dağılmış gibi ses verir. Bu civataların yeri karburatörün altındadır. Birini debriyaj telinin hemen yanında diğeri ise daha aşağıdadır bunu görebilmek için eğilip bak
2. Radyatörü lehim demişsin. Sağlam bi oksijen kaynağı yaprırısan ki sanırım bundan bahsediyosun sorunu çözer bence
3. km saatinin ve farın civatalarını bi sık belki düzelir
4. şimdi gerçekten egsozların dağılmış olabilir yada 1. maddede anlattığım durumda olabilir. Sen civatalar yerinde ise bile bunları motor soğukken bi sık. Yanlız uğraştırıyor. alttakini sıkman için zincir tarafındaki krom kaplı kapağı sökmen gerekiyo
Sorunlarını çözdükten sonra bi açıklama getirirsen bizede faydalı olur.
Re: (Yeaks) Motosikletimle ilgili problemler Yardım Lütfen.
Alıntı:
yeaks Nickli Üyeden Alıntı
1- Bilmiyorum
2-Dıştan kaynak değilde içten kaynak görevi gören tozlar var.Onlardan kullanırsan çok daha iyi sonuç veriyor.Ama yinede değiştirmek istersen el yapımı bizimkilerden daha iyi ve bire bir uyan radyasörleri 100-150 YTL'ye yapıyorlar.
3-Km saatinin yanındaki km kolu gevşemiş olabilir ama yinede bütün vidalarını teker teker sık.Üst camın yerine oturduğundan emin ol.
4-Ekzosuda ne yapıcağın zaten belli.