-
Korkmaya başladım
Dün motorumla gezerken malum kasislerden dolayı vites küçült büyüt kendi halimde gidiyordum. Vitesi 2 ye attım ve biyerden pof diye patlama sesi geldi saniyelik bir gaz yememeden sonra normale döndü motor ama şu motorun çıkardığı sorunlardan ötürü korkmaya başladım. Sizce neden yaptı bunu ?
-
ilginç, umarım kötü bişey değildir
-
Egzos dan gelen bir ses mi peki bu ?
-
Selamlar Ömer,
Patlama sesi dediğine göre ses egsozdan mı geldi. Yoksa mekanik bir vuruntu sesimi? eksozdan geldi ise, o bölgede pek jikle kullanılmaz ama sürüş sırasında kapalı olmasına dikkat et. yada bir pislik gelmiştir. Tabii bu söylediklerim devam etmemesi durumunda...
Mekanik bir şey ise, Lastik patlaması da dahil, eksoz vuruntusu, zincirin çok bol olaması, Küçük bir taşı ezmek vs.. gibi nedenler olabilir.
Şu anda birşey yok ise, neşeni bozma ve her zaman kontrollü bir şekilde devam et.
Askeriyede GESTAY+B diye bir förmülasyon vardır...Onu uygula8)
-
Süleyman abim böyle birşey değil direk motordan geliyor pof diye hani bir ampul patlarken ki cıkan ses gibi. Şimdide anca yapmaya başladı enjeksiyonu kapatıyorum motor 1 2 saniye bogulur gibi oluyor ondan sonra duruyor
-
Geçmiş olsun. Umarım önemli birşey değildir.
-
Egzozdan gelmiş olmasın o ses...? Ki umarım öyledir... Sen yinede dikkat et en yakın zamanda bi ustaya göster bence ;)
-
sanki gaz veripte benzinin yanmaması ve ardından bir anda yanıp eksoz patlaması gibi. ?
-
Slm,patlama aninda gaz kesiyorsa sibop olabilir
sibop ayari yaptir derim
-
Bujileri de kontrol et...
-
jigle ile ilgili bi sorunda olabilir.
-
geçmiş olsun ... pislik diye düşünüyorum ... en doğru teşhisi usta yapar tabi ... arabalarda da sıkça olurdu (bizim gençliğimizdeki arabalarda tabii )
-
Çok enterasan kardeşim. Geçmiş olsun öncelikle, ben de takipteyim konuyu. Umarım en yakın zamanda en az zararla halledebilirsin
-
Malum küçük yerdeyiz burdaki ustalar benim motoru gördü bune dediler ondan burda yaptırmayacagım, yarın yola çıkıyorum kocaelinde inip istte sürücem en kısa zamanda ordaki arkadaşlara, abilerimede gösterip öyle gideceğim servise.
-
Zincir bolsa kasislerde ses yapar önce bundan başla derim. bujilerde sıkıntı olabilir bi sök bak. benzinde yada filtrede bi pislik olabilir. boru egzos varsa patlama yapıyor olabilir.hava senkron ayarlarına bir bak. sıralı olarak bunları kontrol et eğer sorun bunlardan kaynaklı değilse bir ustaya göster kardeşim.