Motor sürekli stop ediyor
Hepinize iyi akşamlar RR ailesi.
Daha önceden de fren hidroliği diye bir konu açmış ve o konu altında bu problemimden de bahsetmiştim, motorum 2,5 - 3 km de bir stop ediyor.
- Rölanti devrini yükselttim, düşürdüm sorunda bir değişiklik olmadı.
- Yola çıkmadan önce jikleyi açıp motoru ısıttım, jikleyi açmadan da motoru ısıttım yine bir değişiklik olmadı.
- Normalde olması gerektiği gibi jikle kapalı iken, kitapçıkta yazdığı gibi yarım jikle ile ve en sonunda jikle tamamen açıkken de denedim. Jikle açık olduğunda biraz daha uzun yol alabiliyorum fakat en fazla 3 km falan gidebilmişimdir her şekilde stop etmeden.
Devrini almış ve düz yolda giderken motor teklemeye ve sarsılmaya başlıyor, gazı bırakır debriyaj kolunu çekersem stop ediyor. Bunu yapmazsam tekleme riskli olacak şekilde sertleşiyor ve artıyor. Farkettiğim kadarıyla gazı da daha az yiyor daha yüksek miktarda gaz açmak zorunda kalıyorum.
Egzozun motor bloğundan çıkan kısmı ile susturucu arasındaki bağlanrının vidaları düşmüş ve o bölümden ayrılmıştı. İlk geldiğinde ve egzoz ayrılmış iken herhangi bir sıkıntı yoktu. Servise götürdüğümde bağlantı için sanayide özel conta kestireceklerini ve tekrardan monte edeceklerini söylediler. Bu bakımdan sonra stop etme problemi başladı.
Deneyimli üstatlardan yardım istiyorum iş yerim eve 10 km her gidişimde ve gelişimde 4-5 kez stop ediyor, trafikte olması da işin riskli olmasına sebep oluyor. Motor yeni ve rodajda o sebepten dolayı zarar vermekten de korkuyorum. :yorgun:
Yazının uzunluğunun kusuruna bakmayın lütfen:)