son zamanlarda merak ettiğim bir konu var!!
1500 cc benzinli motora sahip bir binek otomobil kullanılış tarzına göre kilometrede 150-160-170 Ykr yakıyor.. üç aşağı beş yukarı böyle ..
bizim 250cc motorumuz kullanış tarzına göre 90-100-110 Ykr yakıyor.. hem motor hacmi acısından 6 kat daha ufak hemde üzerinde otomobil gibi rüzgar tutan koca bir gövde taşımadığı halde nasıl oluyorda 250 lik motrsiklet 100 Ykr yakıyor. örneğin ben 1600cc dizel reno kango kullanıyorum. O 140Ykr yakarken motorumda 100Ykr yakıyor.. sizcede biraz çok değilmi?
yanlış anlaşılma olmasın 'beğenmiyorsan binme kardeşim' diyenler olacaktır. beğenmediğimden değil. ben bu motora 250 Ykr yaksada binerim o başka mesele ben sadece merak ediyorum . çalışma prensiplerinde mi farklılık var , açıklaması nedir?
yani tamam zaman farkı gibi birkaç önemli farklılıklar var, ama hepsi yakıt hava karışımını alıp sıkıştırıp patlatıp egzoza veriyor. 250 cc lik motorun neredeyse bir otomobil kadar yakmasına sebep olan şey nedir?
bilen?
birde bizimkiler 100 Ykr yakıyor ya... Allahaşkına biri söyleyebilirmi bu 1000cc lik motorlar ne yakıyor::))