Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Daytona motor iç blokta delik....
Eklenti 1707
Merhaba Büyük RR ailesi.
Fotoğrafta gördüğünüz ön dişli şanzuman milinin motor boğunu deldiği kısım.
Motor zincir bakımını yaparken ön dişli milindeki gevşeklik yani sallanma olayını fark ettim. Aklıma ilk gelen rulman sorunu idi. Resimde gördüğünüz sağ taraftan açtığımda milin bloğa dayanan kısmını parçalamış. Anladığım kadarıyla rulMan bilyalari dağılmış. Ve mil bloğa vurarak kırmış. Bilyalari ve blok parçası sağ kısımda birikmiş. Şansım varmış ki bilyalari ve blok parçalarını içeri tamamen alıp şanzumanı ve silindir piston kısacası içeriyi dağıtmadan fark edip müdahale ettim.
Yarın motoru tamamen indirip oluşan problemleri yok etmeye çalışacağım.
Zincir bakimlarinizda Ön dişli şanzuman milinin kontrol etmeyi unutmayın.
Sevgiler saygılar...
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Eklenti 1709
Eklenti 1710
Eklenti 1711
Motoru söktüm. Rulman dağılmış. Masura milinin rulman yatağı ve ucu iş görmez hale gelmiş. 3. Vites dişlisi bazı dişlerde kopmalar olmuş. Blok rulman yuvası sağlam ovalleşme yok.
Şimdi yapılması gereken masura mili ve 3 vites dişlisi almak. Yada komple şanzuman almak. Tabi rulmanı da unutmamak lazım.
Yaptıklarımı anlatarak gidiyorum. Belki motorunuzu şanzuman sorununda kendiniz söküp takarsınız.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Eklenti 1728
Dostlar şanzıman a odaklanmam nedeniyle aşinan hilalleri fark etmemişim. En azından takmadan fark ettim.
3 lü hilal seti 180 tl sipariş verdim. Yarın elimde olur.
Bundanda ne öğrendik motoru açtığımızda tüm parçaları kontrol edip değişmesi gerekenleri listelemek.
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Eklenti 1737
Eklenti 1738
Göründüğü üzere masura bilyasi yuvasına sıkı sıkı oturdu. Delik kapatmadan olduğu halde bırakıyorum. Böylelikle bilyalari daha fazla yagla bulusacak daha kaygan ve daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
Toplamayı tamamlayıp son fotodan paylaşırım.
Görüşürüz RR ailesi..