Çalışma Hayatı İle İlgili Mevzuat
http://www.calisma.gov.tr/mevzuat/mevzuat.htm
malum turkıyede yasıyoruz...
hepımız ınsanız ve bazı haklarımız var...
acaba kacımız bunlardan haberdarız?...
gerek işçi gerekse işveren olarak bu kanunları okuyup haklarımızdan haberdar olmak ıcın
4857 sayılı ıs kanununu okumanızı tavsıye ederım...
umarım hıcbır zaman yargıya gıtmek zorunda kalmayız...
ınsanlar konusa konusa anlasır...
Re: Çalışma Hayatı İle İlgili Mevzuat
Alıntı:
foreman Nickli Üyeden Alıntı
gerek işçi gerekse işveren olarak bu kanunları okuyup haklarımızdan haberdar olmak ıcın
Abi çok çok teşekkür ederim :) Sen bu mesajı yazdıktan sonra hemen avukata gittim. Bir avukat tuttum ve mahkemeye başvurdum. Elimde çalıştığıma dair belgelerim de var ve şahitlerim de var. Yani patron bu kız burda çalışmıyordu diyemez. Aylık maaşımı ispat edemedim. Çünkü muhasebeci kız şahitlik yapmaya çekiniyor. Ama en azından asgari ücret üzerinden değerlendirilecek yani hiç para alamamaktan daha iyi. Eğer kazanırsam (ki konuştuğum herkes kazanırsın diyor) mahkeme masrafrını da karşı taraf ödeyecekmiş. İçim daha rahat. Gerçi mahkeme 6 aydan önce sonuçlanmazmış. Ama en azından kanım yerde kalmıcak :)
Re: Çalışma Hayatı İle İlgili Mevzuat
Alıntı:
Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
foreman Nickli Üyeden Alıntı
Abi çok çok teşekkür ederim :) Sen bu mesajı yazdıktan sonra hemen avukata gittim. Bir avukat tuttum ve mahkemeye başvurdum. Elimde çalıştığıma dair belgelerim de var ve şahitlerim de var. Yani patron bu kız burda çalışmıyordu diyemez. Aylık maaşımı ispat edemedim. Çünkü muhasebeci kız şahitlik yapmaya çekiniyor. Ama en azından asgari ücret üzerinden değerlendirilecek yani hiç para alamamaktan daha iyi. Eğer kazanırsam (ki konuştuğum herkes kazanırsın diyor) mahkeme masrafrını da karşı taraf ödeyecekmiş. İçim daha rahat. Gerçi mahkeme 6 aydan önce sonuçlanmazmış. Ama en azından kanım yerde kalmıcak :)
bence kazanacagın konusunda kendını fazla heveslendırme...
nıtekım iş verenınde bazı hakları var...O maddelerden bı acıgını yakalarsa emınım uzerıne gelecektır...
aslında iş veren sicilinin bozulmaması adının mahkeme salonlarında agıza alınmaması ıcın genellıkle
mahkemeye basvuran personelı ıle bı sure sonra anlasmaya varmak ıstıyor...
mahkeme suresıne gelınce ; 6 ay cok kısa bır sure.buna ınanma...
bugun arkadaslarımın mahkemesı vardı.
2006 nın kasımında actılar davayı...
ılk durusma 2007 mayıs...
ıkıncı durusma 2007 aralık...
ucuncu durusma 2008 hazıran...bıre bır sahıt oldugum bır durum...
teorıde 6 ay surmez denılen davalar malesef pratıkte 18 ay suruyor...ve sonuc daha bellı degıl...
ne dıyelım Allah gonlune gore versın...
gazan mubarek olsun...