Lüzumsuz topiğe madalya vermiyorlar..!
Sevgili selçuğun "Yeni konu açılması " topiği maalesef birçok sitenin ortak konusu.
Bunla ilgili başka sitedeki yazım bazı arkadaşların tepkisine yol açsada genel olarak olumlu not almıştı, bakalım sizler ne düşüneceksiniz. :)
Lüzumsuz Topiğe Madalya vermiyorlar…!
Bir sitenin ana sayfası büyük bir mağazanın vitrini gibidir, güzel ve kupon ürünler en önde sergilenir, diğer ihtiyaç malzemeleri içerde her zamanki reyonda ve rafındadır, (kütüphanemiz) ihtiyaç sahipleri neyi nerde bulacaklarını bilirler.
Hepimiz doğal olarak bir yazımızı, resmimizi, anımızı veya bize ilginç gelen bir slayt' ı dostlarımızla paylaşmak isteriz, fakat eğitici, öğretici, kültürel ve sosyal forumlarla, kaza, başsağlığı ve duyuru niteliği taşıyan forumların güncel kalmaları gerekmektedir, lütfen bu özellikleri taşımayan topiklerinizin güncel kalması için ısrarcı olmayın, sadece gönderen değil izleyen arkadaşlarında bu tür topikleri okumaktan öteye gitmemesi için lüzumsuz cevaplar vermeyerek aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Seviyeli ve istikrarlı bir platformun ömrü; vitrini, üye kalitesi ve kültürüyle eşit orandadır.
Burada olmaktan haz alıyorsanız buranın ömrünü uzatmaktanda aynı hazı almanız gerekir.
Sevgi ve Saygılarımla
Faruk Arın
Bu Cevaba Ben De İmzamı Atıyorum
Alıntı:
veritas Nickli Üyeden Alıntı
Protestolar konusunda size katılmıyorum sevgili arkan. Birincisinin sesi duyulmaz ikincisinin sesi duyulmaz ama bir diğerinin sesi mutlaka duyulur ve bir öğretmen olarak her zaman şu inanca sahip oldum; bir lamba geniş bir alanı aydınlatamayabilir ama bir çok insanın yaktığı mum çok daha geniş bir alanı aydınlatmaya yeter de artar bile. Sadece protesto mailleriyle içişleri bakanlığından tutun da genel kurmaya varıncaya kadar sesin duyurulması oldukça zor olan mevkilere ulaştık ve çözülemez dediğimiz sorunları çözdük. Bizler kendi alanımızda bilinçli insanlar olarak bunu başarabildik. Sizler de trafik konusunda bizlerden daha tecbübelisiniz. Aranızda güzel bir komisyon oluşturup çok güzel ve sonuçları görüldüğünde bir o kadar keyif verici olayların altına imzalarınızı atabilirsiniz. Site üyesi olarak ben kendi adıma elimden gelenin fazlasını yaparım ve arkadaşlarımın da kurallar, kazalar v.s. gibi konularda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Onlar da bu konuda duyarlı davranırlar.
Haklı oldukları halde (Demokratik) tepkisiz kalan toplumlar güdülmeye mahkum olurlar. Zira yönetenin doğasında hükmetme güdüsü vardır ve bunun sınırlarını yönetilenler belirler.
Aksi düşünülse, ya da öyle görünse de; haklı ve legal (Yasal zemine oturtulmuş) karşı duruşlar, yoğunlukları oranında ses bulurlar.
Modern demokrasilerde, bir tür otokontrolü sağlaması nedeniyle, yönetenleri kritize eden Sivil Toplum Örgütleri, sindirilmek yerine madden ve manen desteklenmekte ve demokrasinin en önemli unsurlarından sayılmaktadırlar.
Biz de ortak amaçlara sahip bir STÖ yüz. Öyle ise, bu amaçlar doğrultusunda (hele ki sorunlarımız yaşama hakkımıza kasteder hale gelmişse) gerekli uyarıları yapmak en doğal hakkımız daha öte görevimizdir.
Bu nedenle Veritas arkadaşımın cevabına ben de imzamı atıyorum. Sevgiler.