YA ARKADAŞLAR 130,,,,,140 KM.LERE NASIL ÇIKIYORSUNUZ YA BEN NERDEYSE MOTORU PATLATACAKTIM 110 KM.YE ZOR ÇIKTIM ZATEN KİTABIDA MAX.HIZI 105 KM. YAZIYOR HELE Bİ ANLATIN LÜTFENDE BİZDE UÇALIM
Yazdırılabilir Görünüm
YA ARKADAŞLAR 130,,,,,140 KM.LERE NASIL ÇIKIYORSUNUZ YA BEN NERDEYSE MOTORU PATLATACAKTIM 110 KM.YE ZOR ÇIKTIM ZATEN KİTABIDA MAX.HIZI 105 KM. YAZIYOR HELE Bİ ANLATIN LÜTFENDE BİZDE UÇALIM
valla ben bi ara motosiket.net teki forum da arka dişliyi modifiye ederek o hızlara çıkıldığını okumuştum ama sayfa çok tekrar bakmaya üşendim şimdi. bi de çok gerekli diil bence o hızlara çıkmak. boşuna tehlikeye atmayalım kendimizi
Arkadaşım motorunun resimlerine baktım herhalde sen motoru o kadar çok yüklüyorsunki alet gitmiyor:)Biraz üstündeki aksesuarlardan azaltki moto hafiflesin sonra gaza bas çıkması lazım :cheesy:
aslında iş motoru doğru açmakta bitiyor. ben ustaların tavsiyesi ile 500 km den sonra her vitesi en son devrine kadar zorlayarak kullandım. hep yüksek devirlerde kullanarak tam açtım. evet zorlamak yakıt kullanımı bir nebze arttırıyor ama sonuçta bugün çok rahat 140 km yi görebiliyorum makinam çok deli fırlıyor hatta arkamda 80 kg luk bir artçıyla bile çok rahat 120 km yi bulabiliyor. korkmadan bakımları tamamsa motorunuzu sonuna kadar zorlayın. inanın ben 4. viteste 110 km görüyorum herkez bu güzel makinadan sonuna kadar isatifade etsin. gerçekten motorumuz çok ama çok iyi bir makina ve herkez bunu tadını çıkarsın...
ben 85 kg.yum ve 135 km yi tek basıma cok rahat cıkıyorum,90 kg luk artı ile 120 yide rahat goruyorum herhangibir modifiye falan da yapmadım
hava filtresi kurşunsuz 97 ve ayrıca ii bir karbüratör ayarı ile 135 hatta kadranı zorlarsın bile gider yani ama güvenli değil lastiklerimiz çok kötü
bende zorladığımda 4. viteesde 110 gördüm ancak 5. vitesde oda yokuş aşşağı en fazla 130 oldu ve geçmedi bende 85 kg yum ama neden geçmedi bilmiyorum sanırım 4000 bakımdan sora kendine gelecek motor çünkü tüm ayarlarını yaptıracağım
140 km yapan arkadaşlar km nizi kontrol etme şansınız oldumu hani yanınızda giden bi araçla aynımı .. fazla göstermesin sakın...
[b]Motoru bakımlı olanın motoru 130-140 km yi görür, bakımdan kasttettiğim şunlar çok basit:
1- Buji en önemli parça ben NGK da bu Km leri yapamıyorum ama BOSH buji taktım motor çok farkettir.
2- Sibop ayarı 3-4 bin Km olmuş her motorun mutlaka yaptırması gerek,
3- Senkron ayarı, her iki pistona giden benzin miktarının eşit olması gerekir, çok önemli mutlaka yaptırın, bozuk olup olmadığını motor çalışırken her iki ekzosa da aynı anda beyaz kağıt tutup anlıyabiliriz, eğer bozukluk varsa yüksek gazda pistonun biri ekzostan yağ atar o da kağıda yapışır anlarsın.
4- Hava filitresi bizim motorların büyük bir çoğunluğunun hava filitresi ile karbüratör arasındaki hortumu patlak çıkıyor,buda senkron ayarında belli oluyor,bu hortum patlaksa hem fazla benzin yakar hemde motor gitmez.
5- Zincir ve tekerlek yağlama,
6- En önemlisi ön cam, eğer motorunda ön cam yoksa kesinlikle 110 dan yukarı çıkamazsın,çünkü sen üstünde paraşüt görevi yapıyorsun.
7- Birde zayıf olacaksın :mrgreen:
Müslüm baba bilgi ve paylaşım için teşekkürler bundan daha iyi açıklanamazdı valla.Alıntı:
müslüm baba Nickli Üyeden Alıntı
Alper aslında işin sırrı zayıf olmakta sen motorun üstüne koy abicim 120 Kg bir sürücü arkasınada 60-70 Kg bir artçı e bu motor ne yapsın, şişmanlar alınmasın :cheesy: :cheesy:
müslüm baba dün akşam bütün ayarları yaptırdım.. senkron ,sübap,karbüratör, zincir ,motor canavar oldu valla....ön camda var .. şimdi bi tek şey kaldı.. iyi bir havada sürat denemesi .. bakalım farkedecekmi? :!:Alıntı:
Müslüm Baba, ben 100 kilo kadarım, o halde hiç şansım yok di mi :D
motorunuzun o hızları rahat görmesi için en az 7,000 km yi geçmeniz lazım.hemhızlanır hem de yakıt düşer
Ben hic bir sey yaptırmadan Rodaj da iken gordum 135 km hızı :cheesy:
yasinsubay o kilometreleri şimdide görüyormusun
Canavarı 2000 bakımına Altan Motor a goturdum zaten ondan once 500 bakımında yag degisimin yaptırmıstım,2000 bakımda yagı degisti bujiler iyi dendi degismedi,hava filtresi temizlendi,subap ayarlari falan yapıldı,zincir mazotla temizlendi bunun gibi islemler yapıldı, Altan Motora sordugumda iyi bir rodaj gecirdigini soylediler makinanın iyi gozukdugunu de soylemisler di,ondan sonra hic 2 kisi binmedim tek kisi yine hic zorlanmadan 130 rahat bir sekilde gordumAlıntı:
turlabo Nickli Üyeden Alıntı
demekki 7,000 km yi geçince kim tutar seni.Allah kaza bela vermesin
Bence en ideal hız 90-100 daha yukseginde zaten ruzgardan dayak yiyorsun,7000 km de neler olur bilinmez
babaaaa bu laf kime anladın sen onu :DAlıntı:
ne 130km ne 140km ya boşverin bunları sürat istiyorsanız değişik motorlar alacaksın
ben tabii ki şahsım adına daha bu motora cokkkk binmek istiyorum belki uzun yolda 80-100 arası olabilir şehir ici 40-70 ooffff artıyor bile bana geze geze
aslında zaten ben bu motoru gezmek icin aldım hafta sonları da biraz vaktimi harcamak icin :roll: (sizleri bilmiyorum ama )
" yavaş git ; çok gez " way be imza güzel oldu :mrgreen:
ben halen 1250 km deyim :) motor eskimesin :D
motor mekanik bi hadisedir... amma duygu yüklü bi mekanikliktir onun ki... yatmayı sevmez... unutulduğu düşüncesi çıldırtır ve kapris yapmaya iter onu... ilgi bekler... konuşma bekler... arada bi sınırlarının zorlanmasını ister motor... her zaman diil.. ama arada bi... gaza gelip yüklenmenizi ister... devir görmek ister... tanımanızı ister onu.. sınırlarını bilmenizi ister... bazen şaşırtmak ister... gözlerinizin parladığını bilmek ister... insan gibidir motor.. ruh gibidir... bazen bağırmak çağırmak gürlemek ister...ona güvendiğiniz ibilmek ister... bildiği sürece de sizi yolda bırakmaz...
agresus haklısın
bende zaten gerek ilgi alakayı gösteriyorum kerataya
baksana 1,5 x 3 metre ev yaptık kendisine (4,5 m2) temizliyoruz , tühh deyip beze parlatıyoruz :lol:
o yönden rahatım benim sınırlarım 70-90km bende onu o sekilde zorluyorum yani diyorum sen yarışa girmeyeceksin gezeceksin tozacaksın
zaten oda biliyorki i efendisi benim ve ben bir emekli 2 cocuklu hafif göbekli bir adamım ve KRAL benim
oda bana göre göre davranacak yok öyle kapris yapmak falan
keserim benzini cekerim akü kablosunu yaşamını söndürrüm :mrgreen: :mrgreen:
hatta :x ibreti alem olsun diye benzin döker yakarım :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: Yaşasın KRAL :mrgreen:
KİNO ABİM KORKMA R&R LAR KAPRİS NEDİR BİLMEZLER .ÇİN MALI OLDUKLARINDAN TÜRKİYE YOLLARINDA GEZMEK ,BU TOPRAKLARDA BULUNMAK ONLARA YETER.ÇİN DE OLSA KİM YAPACAK ONA EV,KİM TEMİZLİYECEK PASTA CİLA İLE DEĞİLMİ
Bilemedim Babacım... Harbi Kralmışsın...Ben bunca yıldır motor kullanırım, bu tavrı koyamadım ortaya ona yanarım... :mrgreen:
turlabo haklısın walla
agresus
baba biz regal alırken bu şartlarla aldık nerde trak orada bırak yaparım dedim yani dedigin gibi tavrımızı alırken koyduk
turlabonun da dedigi gibi hatta biraz da aşalığayacaksın
" ulen çinli hişşşttt " falan diye ufaktan aşağılayacaksın tabii herkes icinde değil yoksa oda seni yolda herkesin içinde aşağılar
alemde kral - motorda regal :lol: :lol: :lol: way beee
gerçekten de yaa
düşük devirde o gürül gürül sesi dinleyerek gitmek varken niye bruce lee gibi bağırtalım gariban çinliyi :)
haklısın kardesim yavaş git gideceğin yere varırsın.Alıntı:
madasret Nickli Üyeden Alıntı
Amaç iki nokta arası mesafeyi hızlı değil sağlıklı şekilde almak.
gideceğin yere varamadıktan sonra yemişim motorunu da hızını da...
Babaaa, büyüksün :cheesy:Alıntı:
Kino Nickli Üyeden Alıntı
tabiki amaç sürekli hızlı gitmek değil tabikide ama uzun yolda hele birde otobandaysanız 110 çok yavaş geliyor benimkide bu hızdan yukarı çıkmıyor.
Yaşar abi biliyorsun motoru açıyorum ya. O yüzden Ali ustadan aldığım onayla köküne kadar zorluyorum. Kırmızı ışık yanmadıktan sonra mesele yok demişti. Açılmayı net hisseder oldum. Vibrrasyon azaldı. Motorun sesi de azaldı.Alıntı:
aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
1 vites: 40 km/h
2.vites: 80 Km/h
3.vites: 110 Km/h
4.vites: Yol bulamadım (Tahmin 125-130)
5.vites: Yol bulamadım (Tahmin 140-150)
yawww emrahım etme eyleme
senin viteslerde aksilik olmasın 3 dediğin yer 5 olmasın
bence ali usta ac kalmış iş çıkarıyo kendine :evil:
Yok abi rakamlar doğru valla. Daha bugüne kadar 1 kere beşe takmak nasip oldu. O da polonezköy'e giderken. Vitesten de hızdan da eminim. 1 haftadır bununla uğraşıyorum.Alıntı:
aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
emrahım böyle devam edersen motorda şirin bi delik açarsın benden sölemesi :D
yahu komtanım hem yavaş gidelim diyonuz, hemde hızlı gitmek istiyorsunuz bunu ben anlamadım :? :?
bide beni tehdit ediyonuz 90 km yapmazsam geziye götürmeyeceğinize dair ne edeceğim şimdi hızlı mı ? yavaşmı? :? :evil: :evil: :evil:
bacım sen bizi takip et boşver istiyen itediği gibi gitsin.fazla hız yapma biz sana uyarız :pls:
bence senin ibre bozuk dostum ben 55 kiloyum benim motorumda 4. viteste 110 km görüyor ama beşinci viteste ivmelenme çok yavaşlıyor 120 de kalıyor 135 -140 görmek baya baya zor bu motorda kimi motorların kilometre ayarı bozuk 140 gördüm kadran kırılıyodu diyorlar :))
bozuuukkkk booozuukkkk... 130 cular ve 140 cılar .. yanınızda veya sizi takip eden bi arabayla deneyin şu işi yaaa..son hız yokuş aşşa 125 başka yoktur.. düz yolda 110 ....yoookk.. olmazzz....ama 3 tede 110 yapıyor ... o da enteresan bi durum... :?