Abiler hemen soruyorum:
Ankara'da 2011 DD250E-9B'nin zorunlu trafik sigortası için 100TL fiyat aldım normal midir?
Yazdırılabilir Görünüm
Abiler hemen soruyorum:
Ankara'da 2011 DD250E-9B'nin zorunlu trafik sigortası için 100TL fiyat aldım normal midir?
Sanki ben 35 - 50 arasi bir rakam verdim diye hatirliyorum.
Seninkinide buradan yaptiralim. Kalan 60 lirayada deponu fullersin
Benim makine 2011 model, 2011 Mart trafiğe çıkış. 122 tl axa.
Arkadaşın makine (350 spyder) 2011 model 40 tl civarı yine axa.
Farkın nedeni nedir bilmiyorum.
Hocam sigorta fiyatları firmadan firmaya değişiyor ben 3 firmayı dolaştım. Hepsi ayrı fiyat söyledi. Hatta sigortacı borsa gibi fiyatlar günden güne değişiyor. Bir firma ismini hatırlamıyorum Yaşın ve İkamet İstanbulda olduğundan dolayı 95 tl dedi. Yan dükkana girip sordum aynı bilgilerle 54 tl e yaptırdım. Bence hepsini dolaş en uygun fiyat vereni araştır.
Eveeeet açıklıyorum :mrgreen:
trafik siğortası evel sene özele devredince fiatlar ikiye katladı ve her firma kendine göre fiatlandırma yaptı ve kaskodaki şartları uygulamaya başladılar yani kullanıcın hangi şehirde hatta semtte oturdugu kaç yıllık ehliyeti oldugu yaşı gibi degerlendirmeler yapıyorlar bana 45 tl rakam verdiler aynı motor için sattıgım genç arkadaşa 150 tl gibi bir rakam verdiler siğorta yaptırmadan tüm firmalardan fiat almak lazım çok farklı rakamlar var ben yaptırdığımda axaoyak en uygun fiatı vermişti 8)
Ben geçen sene Ağustos ayında sigortam.net üzerinden dd250e-9 2006 model motorumu 40 TL' ye axa oyak' a sigortalattım. Sanırım tek tek gezmenize gerek yok, sigortam.net' in hizmeti çok hoşuma gitmişti. Bir kontrol edin derim ben :cheesy:
konu açılmış iken yeni aldığım DD250 9-B motorumun bu sabah trafik sigortasını yaptırdım ve ttrafiğe gittim.aldığım arkadaş
alianz sigortadan yaptırmış ve 69 tl vermiş bende aynı acentaya gittim 95 tl verdim ne hikmet anlayamadım.Birde sistemde envayi çeşit yazı var ne markayı nede modeli doğru düzgün yazıyorlar ruhsatlara ne bişey.oradan kaynaklanan bir sıkıntı söz konusu.İlgili bayan bakarken regal raptor 150cc yi gördü sistemde dedi buda olur ama 2006 modelin sigorta bedeli 133 tl idi :D
standart kayıtlarda çıkmıyor muadiline bakıyorlar
acenteleri telefonla arayıp fiat alabilirsin 8)
Ben DAELIM S2 250 olarak yaptırmışım sigortayı :) Daha doğrusu o dönem bende iş bankasına gitmiştim orada bu modeli seçmişlerdi ve 140 TL civarı bir fiyat çıkarmışlardı. Bende bu bilgiyi baz alarak sigortam.net' ten DAELIM S2 250' yi seçip 40 TL axa oyak teklifini kabul etmiştim :mrgreen:
Sayenizde kazıklanmamış oldum.Herkese teşekkürler.
Bugun bende teklıf aldım axa oyakdan 240 lira cektiler.Bende yuzde 5 gecıkme zammı vardı ama bukadar artırmaması lazım kazıklanma ıhtımalını gozonune alarak bıkac gun daha beklıyım dıyorum.Su sigortam.net ı ıncelemeyı dusunuyorum bende bı aksılık var gbi bu işte
bana da axa 154 fiyat verdi ben bu siteden Hür sigortadan 90 liraya buldum. gecikme dahil
Cevdet merhaba bende saat 00:34 itibarı ile sigortam.net'ten teklif aldım bana çıkarttıkları fiyat iki ayrı sigorta şirketinden biri 240.- TL diğeri 202.-TL valla bende bu işten birşey anlamadım millet 90.-TL filan diyor ben o fiyatları bulabilsem hemen yaptırırım :)
arkadaslar sigorta acentesiyim bu konuda yardimci olabilirim aslinda buraya ticari bir konu hakkinda yazmak istemedim ama trafik sigortalarinda her ay degisen tarifeler yuzunden sirketler arasi ciddi bir rekabet oluyor gecmis donem hasarlariniz yas grubunuz bu fiyatlarida etkiliyor konu hakkinda 8 farkli sirketten fiyat teklifi alabilirsiniz
regal raptor dd250 sistemde kayıtlı değil, adamlar gidip de harley davidson gibi bir motor felan mı seçiyorlar muadil olarak acaba? fiyatları etkiliyor olabilir. Daelim 250 marka var onu seçtirin.
ben sigortayı yaptırdım farklı bir marka yazıyor şasi numarası aynı sigortacı sorun olmayacağını söyledi zaten örnek uygulamalarda var.Bakalım kısmet artık.
Sigorta şirketleri risk durumlarına göre fiat çıkartırlar, eğer motosiklet kazaları ve buna bağlı olarak zorunlu trafik sigortası kullanma oranları yüksek ise şirketler fiyatları yükseltebiliyorlar. Bu kasko olayındada böyledir, en çok kaza yapan araba gurubu hangisiyse kasko fiyatları yüksek çıkar hep, kendi arabam olan peugeot 206 için aldığım kasko fiyatı 2500 TL idi, bunun sebebide genç arabası olması ve sürekli kazaya karışan bir araç olması, oysaki 0 km bir BMW X5 2000 liraya kasko yapılabiliyor, önemli olan sigorta şirketleri için risk faktörüdür.
10 gün önce bende trafik sigortamı yeniledim, bitem sigortam anadolu sigortaydı ve geçen yıl 60 liraya yaptırmıştım, bu sene 105 lira fiyat verdiler, Axa sigorta 180 lira fiyat verdi ve bende Koç Allianz sigortaya 49 liraya yaptırdım :) Acentelerden teklifler alın boşuna fazla para ödemeyin arkadaşlar ;)
Ben Cuma günü sigortamı yaptırdım, Ankara'da axaoyak sigortaya 105 TL'ye, yaş 19 , 0 araç olması ve yaşın küçük olması durumunda fiyatın arttığını belirttiler..