dostlar gene ben gene bi sorun bu seferde motor fitese geçmiyo ne iniyor ne çıkıyor boşta kaldı korkuyorum sanzuman dağıldı diye. bi ihtimal inşallah hiilaler gitmiştir olabilme ihtimali nedir başına bu sorun gelen varmı
Yazdırılabilir Görünüm
dostlar gene ben gene bi sorun bu seferde motor fitese geçmiyo ne iniyor ne çıkıyor boşta kaldı korkuyorum sanzuman dağıldı diye. bi ihtimal inşallah hiilaler gitmiştir olabilme ihtimali nedir başına bu sorun gelen varmı
takurtukur garç gurç şeklinde ses gelmiyor anlaşılan aksi taktirde şanzuman dişlileri gidik derdim
merhaba tunay debriyaj balatası sıyırmış bence sen yeni değiştin ama hatalı birşeyler vardır veya aşırı bir zorlama olduysa olabilir aynı sorun bir arkadaşta oldu debriyajı aşırı zorlayıp balatayı sıyırmıştı vites boşta kalıyordu debriyaj balatasını değişti düzeldi 8)
Motorunuz kac kmdeydi? Ve kac model
Arkadaşım ben bu marka aracı kullanalı 1 yıl oldu henüz benim motorumda ciddi bi sorun yok ancak bu motorun servisliğini yapmış ve bırakmış(o da Emre LTD.nin politikalarından dolayı)ustalardan aldığım bilgi doğrultusunda bu sorun hilallerden kaynaklanıyor.Dediklerine göre hillaller resmen teneke zorlayınca anında aşınıyor ve de3ğişmesi gerekiyor.İyi bir ustaya gösterdiğinde balatalarında herhangi bir sorun olmadığını söyleyecektir zaten.
İyi sürüşler8)
bende konuyu hilallere getirecektim.
Ali usta ile bir ar goruşmuştum
Ayni sorun bendede olduydu.
Motorun yaşini ve kmsini sordu ve rr larda hilaletin cok kalitesiz oldugunu. Kullanim şekline gore azama 30.000 kmye gelmeden yamulup kiriliyormuş..
Hilaller 60 70 lira ancak işcilik ustasina gore min. 150 200 lira komple motor iniyor nede olsa..
celil abinin bahsettiği başına gelen diğer arkadaş benim. eğer vitese basınca atar gibi oluyosa ama hep boştaymış gibi duruyosa benim sorundur debriyaj balatasıdır. yani sanki hep sen debriyaja basıyormuşsun gibiyse öyledir. benim öyle olmuştu. şanzuman şanzuman şanzuman sen bu motoru burda bırak bırak dediler yok dedim celil abiye güvenerek. bırakmam bide şansıma güveniyordum bu kesin debriyaj balatası dedim yarım saatte ikna ettimde değiştirdi düzeldi motor :). yani hep debriyaja basılı tutuluyomuş gibiyse benimde başıma geldi debriyaj balatası
vala ben debraj balatasına razıyım topu topu kompile takımı 200 tl kendimde değiştiririm benimkisi atar gibi yapmıyor sadece bağlantı noktaları bildiğiniz gibi gevşek olduğundan fites yukarı 1 fites ayarınca iniyor ve cıkıyor ama hiç bir geçiş ibaresi yok burda çok tavsiye edilen bi ustayla telefonla görüştüm iyi bi usta olduğunu söylüyorlar bir kaç kişi aynı ustayı tavsiye edince aradım görüştüm ustadada aynı motor varmış yeni satmış motoru iyi tanıyor bana motorun alt şanzuman takımı tamamen mct le aynı bitek regalde su soğutma sistemi ekli dedi
senin sorun 30 tl de tutar en baba 600 tl dedi eğer şanzumandaysa yalnız daha önce balatayı yaptırırkende dikkatimi çekmişti düşünüyordum bu şanzumana nasıl ulaşılacaktı baskı balata tarafında kampanadan sonra ileriye geçiş yoktu dün tam ters tarafında bulunan şarz dinamosunu söktüm ordanda sanzumana ulaşılmıyor ustada bugün olayı netleştirdi böyle durumlarda motorun altını nasıl yapacak bilmiyorum ortadan ayıracakmış kesecekmiş yani bu arada motor 23000 de dur bakalım ne çıkacak benim baskı balatayla olan mücadelemi ve başıma gelenleri siteyi yakından takip eden arkadaşlar biliyor benim tertemiz baskı balata takımımı kıran açtığımda böyleydi diye beni keklemeye çalışan ve yerine 2006 model bi regalden dişleri yenmiş kömür gibi yanmış baskı balatayı bana 100 kakalamaya çalışan ustayla muhabetimizi hepiniz biliyorsunuz muhtemelen neolduysa ondan sonra oldu arkadaşlar baskı balata deyince kendi kendime neden olmasın diye düşünüyorum çünkü takılan baskı balata çok kötü durumdaydı
motor blogunu alttan kesmiyecek silindirlerden aşagısı motor bloğu sağ ve sol olarak iki parçadan oluşuyor oradan ikiye açacak sanzuman onun içinde ve bu kople motorun dağılması demek işallah balatadandır o işleme gerek kalmaz kolay gelsin :)