arkadaşlar servislere gidiyoruz karşılaştırma ve dengeyi sağlama açısından bakım , değişim , tamiratların size kaça patladığını bu topiğe yazsak nasıl olur ?
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar servislere gidiyoruz karşılaştırma ve dengeyi sağlama açısından bakım , değişim , tamiratların size kaça patladığını bu topiğe yazsak nasıl olur ?
500 ve 1000 km yağ değişimi 20-25 ytl civarı. Ne kadar kurcalattığına bağlı. Yaşar Babanın gönderdiği göstergeleri de 20 ytl'ye taktılar. Sübap ayarı 45 ytl imiş.
benim karbiratörüde 20 ye temizlediler
Bu rakamlar servislerin kendi insiyatiflerine mi bağlı yada ithal edenin bir işçilik listesi mi var?
Bu gun debriyaj balatası degısımı , on fren degişimi , yağ değişimi 100 ytl aldıalr cuk oturdu valla ....
sevgili promote,
1,5 litre yağ (eğer 10-40 sa ve markalı kapalı kutuysa) 2 adet 1 litrelikten 16*2=32 lira
debriyaj takımı 25 lira
ön balatalar hangi marka taktığına göre değişir ama 10-15 lira
toplamda 70 lira malzeme tutsa 30 lira işçilik almışlar...
kendini şanslı say derim, bazı servisler sadece standart bakım için 110 ytl alıyolar... ve sadece yağ değiştirip gönderyolar...
BAŞLIK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER PROMETA.
BU KONU ÜZERİNDE DURALIM.EVET SÖZ SİZDE SEVGİLİ MOTOJUNİOR
VE SEVGİLİ ALİ USTA
BİZ ASLINDA BU STANDARTLAŞMAYI EMRE VE SARIKAYAALRDAN İSTEMELİYİZ.
5 YIL PİAGGİO X9 KULLANDIM.BU İTALYAN MALININ SERVİSLERİNDE HERŞEY TARİFELİYDİ.TEK FARK SİZ GİTTİĞİNİZ USTANIN SOHBETİNİ NE ORANDA SEVİYORSUNUZDU.
KURUMSALLAŞMA SORUNU TÜRKİYE NİN SORUNU .SAYISI 400 E DAYANMIŞ SİTEMİZ ASLINDA ÇOK CİDDİ BİR GÜÇ.BUNU DEĞERLENDİRME YOLLARINI ARAYALIM.MESELA ESKİŞEHİRDE 2 SAATIMIZI BU KONUYA AYIRALIM DERİM
MÜSLÜM ABİŞSEN EMRE VE SARIKAYALARI TANIRSIN.BİŞİLER YAPMAMIZA YARDIMCI OLMANI RİCA EDEBİLİRMİYİZ LÜTFEN
SEVGİLERİMLE
ben bi yere bakım ücreti 20 ytl hava filtresi 5 ytl yağıda kendım aldım castrol yaptılar
5 ytlye ne yağı aldın promotem gıyymetlim.... 10-40 yağların fiyatı belli... hatta 20-50 yağlar bile 7-7.5 şu anda....
yemeklik ayçiçek galiba yada riveira zeytin yağıda olabilir :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Alıntı:
handojoe Nickli Üyeden Alıntı
hava fıltresı 5 ytl ...
yagı castrol almısdım pahalıydı hatırlamıyorum ..
rivera diilde balık yağı olsadı ne ıı olurdu şaftıda kuvvetledırırdi motorda
güneş yağı kullan dostum bronz için delial ideal regal için :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
yok ben sarışın seviyom
o zaman cemcem kardeş burda hehhehhehAlıntı:
promote Nickli Üyeden Alıntı
Tarih: 00:47 07-Haziran-2007 - Mesaj: #7
--------------------------------------------------------------------------------
BAŞLIK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER PROMETA.
BU KONU ÜZERİNDE DURALIM.EVET SÖZ SİZDE SEVGİLİ MOTOJUNİOR
VE SEVGİLİ ALİ USTA
5 YIL PİAGGİO X9 KULLANDIM.BU İTALYAN MALININ SERVİSLERİNDE HERŞEY TARİFELİYDİ.TEK FARK SİZ GİTTİĞİNİZ USTANIN SOHBETİNİ NE ORANDA SEVİYORSUNUZDU.
KURUMSALLAŞMA SORUNU TÜRKİYE NİN SORUNU .SAYISI 400 E DAYANMIŞ SİTEMİZ ASLINDA ÇOK CİDDİ BİR GÜÇ.BUNU DEĞERLENDİRME YOLLARINI ARAYALIM.MESELA ESKİŞEHİRDE 2 SAATIMIZI BU KONUYA AYIRALIM DERİM
MÜSLÜM ABİŞSEN EMRE VE SARIKAYALARI TANIRSIN.BİŞİLER YAPMAMIZA YARDIMCI OLMANI RİCA EDEBİLİRMİYİZ LÜTFEN
SEVGİLERİMLE
bende ole dusundum gercı burda yazılanlar servıslerı kızdıracak belkıde bana aksı davranacaklar bu yuzden ama ....
standart olursa fıatlar kımse kımsenın dedıkodusunu yapmaz ve daha mutlu saygılı oluruz bırbırımıze sanırım..
regalci kardeşlerim şehreminide hüner motorda yag degişimine garanti belgesiyle gittiginizde yag degişimi 15 ytl
Merhaba Arkadaşlar
Eskişehir hazırlığı olarak motoru bugün servise götürdüm. detaylar aşşağıda değerlendirmenize sunulur;
Q-ring zincir: 140 ytl
Hava filtresi: 20 ytl
Arka dişli : 30 ytl
2 Adet Champion buji: 20 ytl
İşçilik ve bakım sonrası yıkama ve karburator suyu ekleme malzeme fiyatlarına dahil.
Başka bir servistende 30 ytl ye metal malzemeden yapılmış yuvarlak ayna aldım, tavsiye ederim.
Ay ortası durup dururken 240 ytl nakit harcayınca biraz sarsıldım, sanırım Eskişehir gezisi için yapmış olduğum bakım maddi sebeplerden ötürü Eskişehir'e katılamama neden olacak, buda trajikomik bir durum.
Saygılar
Özgür
benim egzoz zangırdıyodu içinde bi parçası kopmuş garanti dışı dediler. zincir gevşemiş bakla çıkartılması gerekiyormuş garanti dışı dediler. servis dışında ustalara yaptırdım.
garanti ne işe yarar onu anlamış değilim :)
dolayısıyla fiyatlarla da alakam olmadı
hey APACHE ler RIZA HOŞGÖR abinizi dinleyin...Alıntı:
RızaHoşgör Nickli Üyeden Alıntı
HANDO tavsiye verdi... :x
ben motorumun 1000km bakımını dikilitaş ali ustada yaptırdım. debriyaj ayarı yapıldı antifiriz koyuldu 2 tane 15*40 (normali 10*40 mıış ancak yaz mevsiminde bu daha iyi dayanır dedi)castrol yağ koydu ve toplam 40ytl aldı bu işlemler için bana uygun geldi
Motoruna aşık olanın gözü bazı hileleri görmez.Biz burdan yakalandık.Bizimde zafımız bu.
Arkadaşlar servis fiyatları kadar garanti kapsamı da önemli.
Motorum daha yeni.250km de 1 ay olmadı. düşme yok çok şükür.hızlı kullnma yok. kornam bozuldu. cuma götürdüm garanti dışı. yeni korna aldım. araba kornası 15ytl. Hangi parçalar nasıl kullanılrsa garantili ben anlamadım vallahi :?
Bilenler lütfen yardım etsin en azından bilelim parasıyla da yaptıralım ama en azından olsa kazık yeme hissi doğmasın içimizde.
Bu olayı sana yaşatan servisi teşhir et bilsin herkez.
nasıl servis bu..Alıntı:
PANDERMOS Nickli Üyeden Alıntı
bosch-ngk-champion ne olursa olsun
bu bujilerin tanesi parakende satışı 5 ytl..
bu konuda servisini uyarmanı dilerim..
sevgili KIZILELMA eğer bana sorduysan servis Gazi Motor bostancı. Aslanburclu ve bazı tecrubeli forum üyeleri zaten pek önermiyor ama ben motoru oradan aldım ve evime yakın diye mecburen tercih ettim. Belli standartları bilsem adamlara anlatacağım ama malesef pek bilgili değilim.Şİmdi 500 km bakımında ne isteyecekler çok kaygılıyım vallahi. Ayrıca sol eksozdan sesler gelmeye başladı onu da ssordum ''motor yavaş yavaş açılıyor'' dediler ben de şimdilik yedim ne yapayım yani :?
motor yavaş yavaş açılıyor hee.... ii lafmışş.. ama hiç alakası yok ....
Alıntı:
PANDERMOS Nickli Üyeden Alıntı
dostum servise ödediğin fiyatlar ciddi fazla en baba buji 5 ytl hava fitresi 10-15 ytl arası oringli japon meşeli iyibi zincir 70-90 ytl arası arka disli 25 ytl. ama yenilen her kazık kazanılan bir tecrübedir. Servisini tanımış oldun. Daha temkinli ol bence
İllede aldığın yerdeki servise gitmek zorunda değilsin.Bence bu işte tecrübeli ve insaflı kimse ona git.Forumdan takip et arkadaşlar sürekli servisleri konusunda yorum bildiriyorlar onların tercih ettiği yerlere git.Nasıl olsa motorun garanti belgesi sende dileğin servise git.
Ben o konuda şanslıyım.Aldığım yer olan Çetincan'a gidiyorum fakat ondan fazlada bu motoru iyi bilen yok buralarda.Bu yüzden alınmış alınmıştır,şimdi sana usta lazım.
Servise gitmeden önce burdaki çoğu forumu hatim ettim, hatta sırf servise gitmek için bi öncesinden Avcılarda arkadaşımda kaldım. Aslında farkındayım toplamda 50 ytl kadar zarardayım, ancak benim için önemli olan motorun sesinden arızasının ne olduğunu anlayabilen bir usta bulmak, sonuçta motorumu ikinci el aldım ve sürprizlere açık.Alıntı:
ilkerkoparal Nickli Üyeden Alıntı
Servis konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.
kornanın garantiden değişmesi gerekir di. Senin anlattıklarına göre söylüyorum eğerki kornaya senin müdehalen olmadan bozulmuşsa kesinlikle garantiden değişir. Servis keyfi bir uygulama yapmış . hakkını arasaydın keşke.Alıntı:
MEHMETONUR Nickli Üyeden Alıntı
Buji konusuna gelince bujilerin bize glişi ( NGK ) 5.25 YTL + kargo iken satan nasıl 5 YTL ye satıyor anlamış değilim yani bujinin 8 - 10 YTL olması normal
Pazartesi günü 1000 km bakımına spot motora gittim(Kadıköy-Nautilusa yakın RR, JİNLUN ve RAMZEY in de yetkili servisi).
Sol silindirden çıkan çok da iyi anlamadığım bir siyah vakum hortumu çıkmış.(Devirdaym ve kompresyon ile ilgiliymiş). Sol silidir off. 150km kadar yol yapmışım ama allahtan uzun yol değil ve zorlama yok. O sorun halledildi. Sol silindir benzin yakamadığından egzosa çiğ benzin atmış. Biraz kurum bağlamış olabilir zamanla düzelecekmiş?
Subap ayarı yapıldı. Yağ ve buji değişimi. Abartısız tüm vidalar sıkıldı.
Arka çantalarım biraz dışarı doğru açılı monte edilmişti o düzeltildi. Arka sinyaller arasındaki nikelajlı demirin sağ tırnağı kırılmıştı kaynaklanıp takıldı. Zinciri ben yağlamıştım daha önce. Akü suyu eklendi ve tahliye hortumu takıldı. 1 tane de sinyal flasörü yenilendi.
Hepsine toplam 90 ytl ödedim. Bilgilerinize...
3 ay once kaza yapıp ön amortisörü tutan demirleri eğmiştim dun 1 saat içinde 35 ytl e gop. daki servise yaptırdım
elimizden geldigi kadar sizi uyarmaya çalışıyorum bilgilendirmeyede çalışıyoruz bi sorun sonra para dökün
300km bakımı,
-Yağ değişimi, filtre temizliği,
-Radyatör korumasından gelen titreşim sesi düzeltildi, radyatöre çarpıyormuş,
-Bütün vidalar/somunlar sıkıldı,
-Fren diskleri temizlendi,
1,6 lt yağ = 40tl,
Temizleyici sprey = 10tl,
İşçilik = 50tl,
Beni buraya Hasanpaşadaki Motosikletcim.com(Yüksel Abi) yönlendirdi. O nedenle gittim. Pazarlık da etmedim hiç. Bence her şey çok pahalı ve 1000km için buraya gitmeyi düşünmüyorum. İsmini de kitapçıktan bakıp yazacağım, şu anda hatırlamıyorum.
300 km bakım için; motorland sefaköy
30 tl yağ (castrol)
30 tl buji (ngk japon)
20 tl işçilik (el emeği göz nuru.D)