http://haber.mynet.com/konsolos-esi-...-676936-yasam/
Yazdırılabilir Görünüm
:( Allah acil şifalar versin kardeşimize yaa.. Yazacak çok şey var da, söyleyemiyoruz işte. ne de olsa elin gavuru, Türk'ten kıymetli :( istanbulda olsam tüm motosikletli arkadaşlarımı organize eder, o hastaneye destek olmak için ziyarete giderdim. ne kadar çoğalırsak o kadar ses getirirdik.. :(
Her nekadar haberde vuran kişinin konsolos eşi olduğu öne çıkarılmaya çalışıldıysa da buradaki asıl husus insanlık ve ahlak eksikliği:x Umarım yaralanan eş biran önce eski sağlığına kavuşur
Allah acil şifalar versin :( İnsanların korkuyla kaçma gibi hakları olmamalı. Eğer birine çarpıp kaçıyorsan, yakalandığın zaman karşındakine bir şey olmamış olsa bile hapis yatman gerekir diye düşünüyorum. Çok büyük bir insanlık ayıbıdır kaçmak. Belki kaçmayıp hemen ambulansı arasa kurtulacak bir hayata engel olmaktır kaçmak. :x :x :x
Cezanın bu şekilde bir caydırıcılığı olursa kimse kaçmaz, en azından belki 1 hayatın kurtulmasına vesile olunur.
Dediğiniz gibi söylenecek çok şey var.
hepimizin adına
bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşıp yaralanan kazazedelere geçmiş olsun
Allah acil şifalar versin.
gerçekten kötü bir durum
müvekkilin de dediği gibi
bu siyasi bir skandaldan daha çok insanlık ayıbı...
evet her zaman türk vatandaşı olmayanlar daha üstün ırk olarak nitelendiriliyor
ama böyle bir görgüsüzlük böyle bir şuursuzluk ve buna benzer bir suç hangi ırk a verilmiş bir ayrıcalık.....????????????
sadece kazalarda değil hayatın her evresinde buna benzer ayrıcalıklara şahit oluyoruz
adamlar yolun ortasına kaliteli bir araç park edip istedikleri kadar trafiği felç ediyorlar
buna bir allahın kulu sesini çıkartmıyor
biz gidip orta seviye araçlarımızı trafiği hiç etkilemeyecek yerlerine park etsek de ceza yiyoruz...
umarım o şu bu denmeden ayrımcılık olmadan suçlular cezasını çeker...
SD RIDER GURUBUNUN KONSOLOSLUĞA YOLLADIKLARI MAIL
5 Şubat 2013 Tarihinde İstanbul Beşiktaş, Bebek, Cevdetpaşa Caddesi numara 5 önünde saat 15:00 sıralarında gerçekleşen kazada Doğan Durmuş İnal(49), arkada oturan eşi Filiz İnal(41) ile birlikte 34 JS 2612 plakalı motosikletle Arnavutköy yönüne seyir halindeyken arkadan çarparak olay yerinden kaçan İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'i bu insan hayatını hiçe sayan hareketinden dolayı motorcular olarak şiddetle kınıyoruz.
Medeniyetin beşiği olduğu iddia edilen İsviçre'de yapamayacağınız, yapsanız da kolay kolay kurtulamayacağınız bu durumun Türkiye'de Türk motorcular olarak takipçisi olacağız. Binlerce motosiklet tutkunu olarak gelişmeleri adım adım takip edeceğiz.
İsviçre hükümeti konsolosundan ve eşinden talebimiz öncelikle kazada mağdur olan Doğan Durmuş İnal ve kazada yaralanan eşi Filiz İnal'ın tüm sağlık masraflarının karşılanması en iyi şekilde tedavi edilmelerini sağlamaları ve önce kendilerinden sonra da motosiklet camiasından bu "kaçış" nedeniyle özür dilemeleridir.
Saygılarımızla,
SD Riders Motosiklet Kulübü
(Alıntı : MD)
bence dernekler,gruplar yazıdan ziyade;valilik ve emniyetten alınan izinle bu gibi olayları aktif olarak kamuoyuna sunmalılar..yüzlerce motorun 15sn lik egsoz açması ile oluşan desibel ve arkasından yapılacak olan basın duyurusu yeterince ses getirir bence..dernek ve grup liderleri federasyonla bu konuyu ciddiye almalılar..
daha bugün 2 kere bakıpda görmeyen;görüpte takmayan 2 araçla karşılaştım..birinin peşine takılıp durdurduğumda amcamın cevabı ben daha bişey söylemeden şu oldu:özür dilerim valla son anda gördüm...far+2 sis farı her daim aktiftir bende üstelik..:evil:
o amcayı ben yakalamayayım özür le yırtamaz...
Arkadaşlar motor üzerinde sinirlerinize hakim olmanız gerekiyor. Öbür türlü özellikle büyük şehirlerde herkesle kavga eder, kendinizi riske atarsınız. Sinirlendiğiniz zaman dikkatiniz dağılır ve adama yetişecem derken kendinizi yerde bulursunuz Allah korusun. Onun için mümkün olduğunda sakin kalmaya çalışmak hepimiz için en hayırlısı.
Yani Engin olay araba gibi değil motorda. Yazdığını okuyunca, fikrimi paylaşmak istedim.
Herkese kazasız sürüşler nazar
bir yerde okumuştum
motora binmeden önce
aynaya bak
eğer gülümseyemiyorsan
binme yazıyordu...
çok doğru ama
güzel ülkemizde ışıktan bol ne var hızlı gitmeye gerek yok
elbet yakalanır yada plakası alınır daha sonra kıstırılır...
bence bişeyler yapalım site olarak
adam öldürmeye ve cana kast etmeye teşebbüsü karakolda çay içmekle sonlanan olaydır.güvenlik sebebiyle durmamış olmayı düşünmek gibi bir mantığı bile yoktur eylemin. sen ki o şekilde bir kazaya karışıp, hatta sebebiyet verip insanların güvenliğini yok ediyorsan, ensende alnının ortasından vurmak için bekleyen sniper'ın nefesini bile hissetsen duracaksın! durmak zorundasın.*siktiğimin memleketindeki tüm kodamanların parasını teslim ettiği bir ülkenin başkonsolosunun karısı olmak senin güvenliğini tehlikeye düşürüyorsa bu ülke sınırları içerisinde, çıkmayacaksın o konsolosluk malikanenin sınırlarından dışarıya
Daha geçen sene okuldan bir arkadaşım vefat etti taksicinin birinin saçma sapan bir yerde U dönüşü yapmasıyla arkadaşın taksiye çarpması ve aynı saniye taksicinin topuklaması saniye saniye kameralara yansıdı hatta haberlere de çıktı internette videoları döndü belki o saniye kaçmayıp ambulansı çağırsaydı hala yaşıyor olucaktı.Bu ve bunun gibi "HAYVANLAR" oldukça çok daha çok daha daha çok dikkatli olmalıyız!
işte böyle bir memleketiz... kimsede şuur kalmamış kimse olanlardan oralı bile olmamış... iki gün sonra bi derby maçı ve herşey unutulur... geriye kalan yaşlı gözleri ile bir anne bir baba ve bir sevgili olur
sevgili yenisini bulur içinde travması olur... ama anne baba için zor... boşuna demiyorlar arkandan anan ağlar gerisi yalan ağlar diye....
size bir olay anlatayım...
araba ile karşıdan karşıya geçen bir yayaya çarpmıştım
yaya geçidi falan yok haaa
öyle önüne falan da bakmadan atladı yola
hızım 60 tı
yavaşlamaya ve kendimi sola atmaya çalıştım ama solumda araç vardı
çok ani oldu ve sağ aynam kızın beline çarptı...
hemen durdum
gittim yerde yatıyor olayın şokunda aldım hemen kucağıma arabaya oturttum ve 5 dk da hastaneye gittik acilde bakıldı
anası babası geldi bir de offf halası geldi
neden offf halası diyorum
ulen kızınızda birşey yok diyor doktor halası oradan bana bağırıyor
- bu kız ilerde nezle bile olsa sen suçlusun diye...
yahu arkadaş
işte böyle bir memleketiz yaaa....
Enginim aman ha aman diyim, hamile falan kalır nemelazım :p:p:p:p
benim peugeot un aynası dölleme yapabilseydi zaten kalırdı :D:D:D:D
Dur yaaa iş yerinde sesli güldürcen şimdi. Hem Celil abinin gözüne batacaz bak, gel biz mekanımıza geçelim orada devam edelim geyiğe :mrgreen:
gerekirse etkinlik başlatalım isviçre konsolosluğunun önünde korna eylemi yapalım
Konsolos eşinin çarptığı Filiz İnal’ın durumu ciddiyetini koruyor
İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel’in Beşiktaş’ta eşiyle birlikte bulunduğu motosiklete çarpması sonucu ağır yaralanan Filiz İnal’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Beşiktaş Bebek Cevdetpaşa Caddesi'nde geçtiğimiz gün meydana gelen kazada İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel, Doğan Durmuş İnal (49) ile eşi Filiz İnal'ın (41) üzerinde bulunduğu 34 JS 2612 plakalı motosiklete çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinde bulunan çift savrulmuş ve kazada Filiz İnal ağır yaralanmıştı. Eşinin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Doğan Durmuş İnal, “Eşimin durumu ciddiyetini koruyor. Doktorlarla görüştüm. Hayati tehlikesi devam ediyor. Hiçbir gelişme yok. Hepimiz bekleme içerisindeyiz. Hastaneden 6 saatte bir açıklama yapıyorlar ve açıklama hiç değişmiyor. Durumu kritik” dedi.
“Bu bana göre trafik kazası değil” diyen İnal, “Ben bütün bu konuların üzerine şunu vurgulamak istiyorum. Dün çok iyi değildim. Bugün çok az olsun, azıcık olsun beynimi toparlayabildim. Bu bana göre trafik kazası değil. Trafik kazası arkadan hızla gelip frene basıp çarpan bir araçtır. Bu bir trafik kazasıdır. Fakat hızla gelip daha da hızlanıp size vuruyorsa bu cinayete teşebbüstür. Ardından bir vatandaşın ‘dur’ demesine rağmen durmuyor, üzerine sürüyorsa bu yine cinayet teşebbüsüdür. Ardından avukatım bayanın gözaltına alınmasını sağlamış. Çarpan kişi karakola ve savcılığa giderken kaza yaptığı araçla soğukkanlılıkla direksiyona oturup aracı kendisi sürmüş karakola, yüzünde en ufak vicdan bile yok. Biz Türküz, bizim dedelerimiz diğerlerinden aşağıda değildir. Bizi üçüncü sınıf vatandaş olarak görüp çarpıp kaçmamalılar. Halkımızdan destek bekliyoruz. Değerimizin farkına varmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kazaya neden olan kişilerin özür dilemediklerini ifade eden Filiz İnal’ın kız kardeşi Sema Turhan ise, “Olayı öğrendikten sonra hastaneye geldik. Oradan farklı bir hastaneye geldik. Bu süreç içinde konsolosluktan veya kaza yapan kişiden hiçbir destek görmedik. Bu hastaneye gelmemiz bizim için şans. Bu hastane çok iyi. Ablamın durumu ciddiyetini koruyor. Bu kazaya neden olan şahıs buraya bir kere bile gelip özür dilemedi. 15 saat sonra iki konsolos görevlisi geldi ve yeni haberdar olduklarını söylediler” dedi.
Öte yandan, Filiz İnal’ın geçtiğimiz pazar günü eşiyle birlikte yakınlarının yemek davetine katıldığı öğrenildi. İnal’ın davet öncesinde eşiyle ele ele çekindiği son görüntülerinde Filiz İnal'in çok neşeli olduğu gözleniyor.
MS alıntı
DİKKAT....
KONU İLE İLGİLİ ETKİNLİK ORGANİZE EDİLMİŞTİR...
5 Şubat 2013 günü Filiz ve Doğan İnal'ın motorsikletine arkadan çarpıp Filiz'i ağır yaralayan ve hiç durmadan kaçan Andrea Köppel'i ve diğer tüm trafik asilerini, kural tanımazları, vicdansız ve insanlıktan nasibini almamışları en sessiz duruşumuzla protesto etmek için toplanıyoruz..
Sessiz oluyoruz çünkü o melek Filiz'imiz halen uyuyor, dinleniyor; sessiz desteğimizi görecek ve aramıza geri dönecek !
İsviçre Başkonsolosluğu
Esentepe Mah. Büyükdere Cad. 173
1. Levent Plaza A Blok Kat:3
P.K. 90
TR-34394 Levent-Sisli-Istanbul
İLGİLİ LİNK AŞAĞIDADIR...
https://www.facebook.com/events/346126212166618/
Orada olacak herkese minnet duyarım.. Keşke ben de orada olabilseydim...
konu hakkında bir bilgilendirme de ben vereyim.
isveç adalet,insan hakları, ve hukukun bütünlüğü konusunda tüm dunyaya timsal olmuş bir ülkedir.
haberi ilk gördüğümde yorumum şu olmuştu
-tamam diplomat dokunulmazlığından türküyede yararlanabilir ama ,isveç mahkemeleri babalar gibi yargılar Andrea Köppe yi demiştim
tabi isveç daha iyisini yaptı
dışişleri bakanınlığı konuyla ilgli bir açıklama yaparak
türkiyeye yargılama hakkı tanıdı
yani bu ne demek
T.C.
isterse Andrea Köppe yi kendi yasalarında göre yargılayacak
ama siz söyleyin dostlar
bu kadının türkiyede mi isveçtemi yargılanması daha adil??
Tabiiki kendi ülkesinde..
Türkiyede adalet mi var... :x
zaten hayatım boyunca anlamadım şu dokunulmazlık olayını biri bana anlatabilirmi
gerçekten bu dokunulmazlık doğru kişiler tarafından kullanıldığında neyi önlüyor?