Anayasa Mahkemesi, “Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir” maddesini Anayasaya aykırı bularak iptal etti.
detaylı bilgi için bugün milliyet gazetesi8)
Yazdırılabilir Görünüm
Anayasa Mahkemesi, “Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir” maddesini Anayasaya aykırı bularak iptal etti.
detaylı bilgi için bugün milliyet gazetesi8)
iptal etmeleri mantikli olmus bence 8)
Hmm.. Bu muhabbet çok olurdu. Kullanana bi ceza, ruhsat sahibine de ayrıca aynı ceza verilmesi durumu.. Neden iptal edilmişki acep. Sonuçta trafik suçları adına bi caydırıcılık unsuru sayılabilirdi..
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararında şu ifadeler yer aldı; “ Ceza sorumluluğunun şahsiliği ceza hukukunun temel kurallarındandır. Cezaların şahsiliğinden amaç, bir kimsenin işlemediği bir fiilden dolayı cezalandırılmamasıdır. Diğer bir anlatımla, bir kimsenin başkasının fiilinden sorumlu tutulmamasıdır. Bu ilkeye göre asli ve feri failden başka kişilerin bir suç sebebiyle cezalandırılmaları olanaklı değildir.
adam sirket arabasini vermis sofore sofor de suclu. sirket sahibinin ne sucu var? bu sebeplerden dolayi iyi olmus ama dezavantajlari varsa da bilmiyorum :)
Grip tedavisinde çok kullanılan ilaç için geri çekme kararı!
SAĞLIK Bakanlığı, grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ’Theraflu Forte Tablet’ isimli ilacın ’K0984’ serisi için 2’nci sınıf B düzeyine çekme kararı aldı.
konu kirliliği olmaması için buraya ekledim..herkesin sıkça kullandığı bir ilaçtır..seri no ları kontrol edin!!
ilaçla yedi günde ilaçsız bir haftada iyileşen hastalık :mrgreen: ne terası ne flusu yav :mrgreen:
benim motoru ilk aldığımda plakasız diye hem motora hem sürücüsüne ceza kesmişlerdi
noktaları koyuyorum siz anlayın
.................................................. .................................................. .................................................. ..................
Yasanın iptal olması iyi olmuş gerçekten. İlaç konusuna gelince de,anlamam ki :)
ilaç mı hiç kullanmam hiç sevmem ben ağrı kesici bile içmeyen biriyim :D
aslında ayrı değil Cihancım...tıp doktorundan teorik bilgi olarak 4.sınıfta ayrılıyoruz..bize stajyer onlara intern diyorlar o zaman..ilaç ve hastalık bilgisi neredeyse eşittir..ağız içi semptom ve bulgularınız vücudunuzdaki pek çok hastalığın başlangıç tanısıdır..kendinizi iyi yetiştirirseniz olayı kavramanız kolaylaşır..çok kısa ve basit bir özet yapmışsın hafiften bilinçlendireyim dedim:cheesy:
yapmayın kankama yaaa
zaten aramızda fazercı diye oldukça aşağılanıyor
birde siz üstüne gitmeyin
vurmayın o minicik kalbine :D
Bırak yaa yaranamayız olm. Gribin ilaç içip aynı gün iyileşildiği nerde görülmüş :p
Bu olaya benim kadar kimse sevinemez. Şimdi ben şehir dışındayken motorumu kaçıran kardeşim ceza yiyecek ben yemeyeceğim :D (şimdiye kadar ceza yemedi ama yakalanmayacağı anlamına gelmez)
Siz aranızda anlaşmışınız bana teşekkür edecek kimse kalmadı.. Murat ben de sana teşekkür edeyim bari :?
ilaç içip içmemek senin tasarrufun.. 1,5 yıl diş ağrısını ilaçlarla rakılarla viskilerle dişinollerle idare etmiş paket paket antibiotik kullanmış hastalarımız var..kciğer helak düşmüş artık o halde yani..:(:?
anafikir:ilaç iyileştirmez sadece destek verir..vücud iyileştirme yapar..vücudun yapamayacağını doktor yapar..doktorun dişi-cerrahı-dahiliyecisi olmaz---hepsi doktordur..önemli olan ne kadar doktor olabildiğidir...:cheesy:
konuyu buraya yazmışsınız dolayısıyla cevabı buraya yazıp konuyu kapatıyorum:cheesy:8):D
kişinin ruhsatlı silahıyla bir başkası adam öldürünce daha ruhsat sahibi ceza almazken böylesi bir ceza türünün kaldırılması yerinde olmuş
hukuğun evrensel ilkesi olan cezaların şahsiliği şu ana kadar nasıl olduda dank edemedi.
hayret AM aradada olsa işini yapıyor acaba performans kriterlerine göre maaş uygulamasımı başladı:?